Gå til innhold

Legg inn dine bilder med lang lukkertid


_Adler_

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Som sagt; Mitt første bilde med lang lukkertid, og ett av mine første bilder med ett litt mer avansert kamera ;)

Det er bilde av baksiden av pc'en min, men LED'sene i viftene er langt ifra så lyssterke som det kanskje gir uttrykk for på bildet. Og det røde er jeg faktisk ikke helt sikker på hva kommer av, bildet burde vært grått/sølv og blått :hmm:

Lenke til kommentar

Hva i hule er dette for noe? Først trodde jeg du hadde drevet og beveget en flere lyskilder foran kameraet.. men når jeg leser hva du har tatt bilder av får jeg inntrykk av at du har holdt kameraet for hånd? Eller er det bare jeg som ikke klarer å se hva dette er for noe? :ermm::hmm:

Lenke til kommentar
Et forsøk jeg gjorde i går.

 

Canon EOS 350 D med Kit linse

10 sek

F/25

Focal length 38 mm

ISO 400

5256872[/snapback]

Er bildet tatt ved lagunen i bergen?

 

Tok bilde av nordlyset i bergen idag. Ble ganske dårlig siden det var helt feile inntillinger og da eg hadde klart å få riktige innstillinger var nordlyset dabbet en del. :(

5346711[/snapback]

Ja da bildet er tatt ved lagunen. Sto på gangbroen ved rundkjøringen inn til rådalen.

Lenke til kommentar
Joakim. sa det, jeg har allerede skrevet at det er et bilde av baksiden på pc'en min ;)

Kameraet er ikke satt på noe stativ, jeg har ikke engang stativ. Beveget kameraet venstre, høyre, opp og ned litt.

5388382[/snapback]

Jeg har lest hva du skrevet og forstått hva du faktisk har tatt bilde av. Men bildet i seg selv forteller meg ingenting av hva du har tatt bilde av! ;)

 

Var bare det som var poenget mitt.

 

Jeg stilte vel på en måte ett spørsmål - tok du bildet på frihånd?

Lenke til kommentar

Litt morsomt å se de bildene med zooming under eksponering. Slike bilder dukket ofte opp i bildekritikk-sider og konkurranser i fotoblader i min ungdom. På den tiden begynte spesiellt skyvezoomer å bli populære alternativer til den pålitelige 50mm.

Trodde ingen tok slike bilder lenger. Dagens fotografer er jo mer blasserte mht utstyr. At det skulle bli et artig gjensyn med fenomenet hadde jeg ikke trodd. Det ble det. Det er ikke på noen måter en original effekt, siden det var en av fotoamatørenes favoritteffekter før i tiden. Derimot er det et ganske brukbart gjennomført forsøk. Motiv og farger fungerer i en helhet som jeg synes er svært hederlig. Bare ikke regn med å vinne noen fotokonkurranser med dem, til det er effekten for utbrukt.

 

Ellers må jeg si at lang eksponeringstid er ikke en effekt i seg selv, men et virkemiddel til å oppnå en effekt. Har derfor ingen kommentar til de andre bildene.

Bildene av datamonitoren er mer i retning av grafisk kunst enn fotokunst.

Lenke til kommentar

Hverken nyskapende eller veldig vanskelig, men jeg tenkte jeg kunne legge det inn her. :)

 

IMG_0548_small.jpg

 

Edit: Jeg skjønner ikke hva de kornene på bildet kommer av. Det snødde ikke, og ingen av bildene jeg tok senere hadde disse, så det er sannsynligvis ikke smuss. Kan det være noe slags flare fra lampene? :hmm:

Endret av Tee-Zee
Lenke til kommentar

Et lite hjertesukk; kan dere ikke være greie å slutte å sprenge rammene på forumet? Skaler bildet ned til 800 pixlers bredde og legg det ved som vedlegg. Liker ikke å skrolle sideveis for å lese innleggene. Hvis dere gjør det på riktig måte får vi en thumbnail, som vi kan åpne hvis vi finner det interessant.

Lenke til kommentar

Det er veldig enkelt å bruke Picasa til å få bildet ned i størrelse. Velg Export og angi størrelse. 800 pixler og mellom 70 og 90% jpg-komprimering ser ut til å gjøre susen for meg. Disse digre bildene er jo helt unødvendig, og de gir meg så mye stress at jeg sjelden gidder å sjekke disse lange trådene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...