Gå til innhold

Helt stille PC. Var: Maks kabellengde for SATA ?


Anbefalte innlegg

Tok en runde hos noen av de vanlige webshopene for å prøve å finne ut hvor lange SATA kabler som er tilgjengelig med tanke på å få HD'en lengst mulig unna PC'en for minimal støy. De lengste kablene jeg fant var 100cm, noe som er for lite.

 

Er det noen som vet om 100cm er maksimallengden for SATA kabler. I tilfelle ikke, hvor får man kjøpt lengre ?

 

Edit: Endret emnetittel ettersom tråden har warpet og blitt til mye mer enn det opprinnelig spørsmålet.

Endret av six
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

F... der gikk det prosjektet i vasken :(

 

Har også vurdert om man kunne boote fra en disk tilkoblet via USB eller Firewire, der finnes det jo lengre kabler på i hvertfall 5m. I korte trekk så vil dette gå greit i DOS, Win98, Linux og OS X, men ikke i XP, i følge M$ selv: Recommendations for Booting Windows from USB Storage Devices. M$ skylder her på andre (hk produsenter osv.) for at dette ikke går men det er helt åpenbart at siden man kan boote Linux fra USB så er den reelle årsaken idiotvalg foretatt av M$.

Lenke til kommentar
Øh...hva med å kjøpe en stille disk istedet? :)

Selv en stille disk bråker. Har lenge gått med planer om å få til en helt lydløs PC. Den eneste komponenten i PC'en som lager lyd og som man må ha (hvis man skal ha brukbar lagringskapasitet til en fornuftig pris) er HD'en. Eneste måten jeg kan se å bli kvitt denne lyden på er derfor å plassere harddisken i et annet rom, skap el. og da holder det ikke med 1m kabel.

Lenke til kommentar
Støydempe PC-en kanskje? Du klarer sikkert også å lage deg et søtt lite harddiskkabinett med lyddempende matter, lydfelle (samme prinsipp som er brukt her) som effektivt sørger for stillhet. Selvfølgelig må du også ha en vifte inni der.

Vifter er totalt uaktuellt i sammenhengen. Det er ikke snakk støydemping i dette tilfellet, det er snakk om å få det helt, totalt stille.

 

Akseptabel kjøleløsning for resten av PC'en har jeg tro på at skal la seg ordne, men det er ikke vits å gjøre noe med inntil jeg klarer å løse HD problemet.

Lenke til kommentar
Tja.. Stort sett den eneste muligheten du har da er vel et eksternt scsi kabinett.

Vil såklart føre til litt høyere pris, men det koster å være kar ;)

"Litt høyere pris" er vel nærmest en britisk form for understatement :p

så den ideen ble forkastet på et tidlig tidspunkt.

 

Egentlig irriterende at en i utganspunktet grei løsning (boote fra USB/Fw) som også hadde vært billig blir stoppet av banale tekniske problemer pga. idiotiske løsninger valgt av M$ :thumbdown:

Lenke til kommentar
...hva med noen CF/IDE adaptere sammen med noen CF II 8.0GB i RAID 0+1 får du et 100% lydløst opplegg til en pris man må regne med for absolutt stillhet ;)

Også en løsning jeg har vurdert, men det er to vesentlige ulemper slik jeg ser det:

1. Prisen på en 8GB CF brikke er så høy at man da like gjerne kunne satset på en SCSI løsning. Må nesten ha såpass stor brikke også i og med at man ikke plassere swap filen på USB/Fw disken man uansett ville måtte ha i tillegg for å få tilstrekkelig med plass.

2. Dårlig ytelse i forhold til harddisk. Uten at jeg har sjekket opp dette.

Lenke til kommentar
Som bootdisk så funker det fint med f.eks en USB Flash Disk som er bootbar. Hovedkortet ditt må også støtte booting fra USB. Du legger inn f.eks GRUB som bootloader og da kan du ha diverse andre obskure disker langt borte.

I følge artikkelen jeg postet link til i det andre innlegget mitt i denne tråden: Recommendations for Booting Windows from USB Storage Devices så ser det ikke ut til at dette er tilfelle når det gjelder Windows XP. Har søkt en del på Google angående dette også, uten å finne noen løsning.

Lenke til kommentar

Six: Har du noensinne prøvd å justere ned hastigheten til en vifte, og hørt hvor stille den blir da? Om den i tillegg er gjemt inni en boks polstret med lydabsorberende matter, ser jeg ikke problemet med å bruke vifter. Med mindre du har gjort det til et prinsipp å unngå vifter for enhver pris, da. :p

Lenke til kommentar

Jeg bruker denne disken sammen med denne og jeg har fortsatt tilgode å høre et pip fra den disken.

 

Selv når jeg belaster den maks så er den dønn stille.

 

Kabinettet er et Chieftech Matrix kabbinett.

 

EDIT: Jeg har også MANGe ganger startet opp Win XP Pro på en ekstern USB disk uten noen problemer. (Forrutsetter som nevnt av andre at HK støtter dette)

Endret av Amriden
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...