Gå til innhold

A8N-SLI Delux og støy


Roncon

Anbefalte innlegg

Hei

 

Tenkte jeg skulle informere litt om mine oppdagelser :p

 

Jeg satte inn Revoltec NB kjøleren som tidligere er omtalt i denne tråden: http://www.pcsilent.de/en_pdet_revnbbl.asp

 

Denne fungerer helt perfekt! Jeg bruker nå denne sammen med mitt POV 6800 Ultra m/AC Silencer NV5. Jeg måtte bruke tang og bøye noen av ribbene, men det var veldig fort gjort og jeg slapp å fjerne ribber. (Noe som vel betyr at kjølingen blir bedre?). (I motsetning til den passive Zalman-ribben som også er omtalt her?)

 

Har ikke testet temperaturer ved klokking ennå, men MB tempen ligger uklokket på 29-30 grader i idle og noen grader høyere under load.

 

Denne kjøleren kan altså absolutt anbefales :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ikke helt snøring på hvordan jeg får lagt ut bilder på forumet. (Kunne sikkert søkt litt, men jeg kan ihvertfall ikke legge ut bilder nå da jeg er på jobb :!: )

 

Jeg monterte kjøleren det jeg vil kalle vannrett. Altså med den blanke siden, (ikke-lakkerte), ut til sidene. På den ene siden, (oppsiden mht. hvordan den er montert), bøyes de ytterste/største ribbene ut i samme retning som festene peker, (oppover). De vil da akkurat passe under vifta på NV5 Silenceren.

 

Ok, ikke lett å forklare uten bilder :p

Endret av Nugget
Lenke til kommentar

Konge. Da gleder jeg meg til AC får somla ut Silencern til 6600GT, for det der må prøves.

 

Du kan forøvrig legge ved bilde i innleggene. Rett over "Svar" og "Forhåndsvis innlegg" knappene er det en rute der du kan legge ved en fil. Legger du ved et bilde, blir det som bildene på side 3 og 7 i denne tråden. Man kan da bare legge ut et bilde per innlegg, men det er jo bare å lage flere innlegg... :thumbup:

Lenke til kommentar

Monterte min passive zalman kjøler i går, virker ikke som tempen steg med mer en 3-4 grader. dvs ikke mye over 36 grader.

Jeg har en 120mm kabinett vifte som kjører på 800-900 rpm, og en 120mm vifte som blåser vekk fra cpu kjøler (tenkte dette var relevant :p), dette er en 26db papst vifte.

Jeg har også et Yesico "open air" kabinett, veggene er laget for det meste av et slags gitter med et støvfilter bak.

Lenke til kommentar
Tror ikke det så lur å kjøre uten kjøler.

Dette chipsette blir ganske varmt, du kan prøve å kjenne på det.

Jeg er bra sikker på at du nesten vil brenne deg. :huh:

 

Legger ved bilde av Swiftech chipsetkjøler sammen med Zalman VF700 GPU-kjøler.

Som man ser trenger man ikke å gjøre noe med GPU-kjøleren. Det blir plass, med 5mm margin. :thumbup:

Hvilken temp får du med Swiftech sin kjøler ? Har en Zalman nå og der ligger MB tempen (er det det samme som chipsettet ? ) på 45 grader idle. Brenner meg faktisk på kjøleribba når jeg tar på den. Har seriøst lyst til å bytte den ut. Kanskje med en Swiftech eller aller helst vannkjøling.....

 

Sorry, så faktisk at du nevnte en temp på 35 grader.... Noe som har en anbefaling å komme med når det gjelder vannkjøling til dette chipsettet, samt GPU (6800GT) og CPU (AMD64 3500+ "Winchester") ? Kjøper gjerne et komplett sett så lenge det duger. Vil ikke ha pumpe som bråker...

Endret av barkindog
Lenke til kommentar
Sikker på at du ikke har veldig mye eller lite kjølepasta ? og at den kjøleren er skikkelig festa ? 45 virket veldig mye idle... har du noen kabinett vifter ?

Har ikke noen kabinettvifter og det kan nok være en medvirkende årsak. Er nok dårlig gjennomstrømning i kabinettet. Er ikke så hypp på å ha kabinettvifter da jeg vil ha en tilnærmet lydløs PC. Skal montere en Zalman GPU vifte når jeg får meg nytt skjermkort og jeg regner med at den kanskje vil lage litt luftstrøm rundt chipsettet.

Lenke til kommentar
Hvis man installerer Zalman Northbridge Kjøler istedenfor vifta som originalt sitter på hovedkortet, vil det da være plass nok å kjøre SLI ?

 

Noen som har prøvd ?

 

Jeg blir gal av vifta som sitter på nå, bråker sykt

Jeg har innstallert denne, med 2x6800U kort

Før hadde jeg ett ATI 300 se med passiv kjøling som ikke tok noen plass fra zalman kjøleren.

Når jeg innstallerte 6800 kortene(det er forresten det første som skaper problemer, så uten sli for sikkert samme problem) måtte jeg fjerne noen av pinnene for å få plass.

 

Ligger nå på ca 35 grader idle,mot 30 før jeg fjernet pinnene (og satt inn sli)

 

Mvh

Rolf

Lenke til kommentar
Ligger nå på ca 35 grader idle,mot 30 før jeg fjernet pinnene (og satt inn sli)

Den temperaturøkningen har mer med at du nå har to skjermkort i enn at det er et par pinner mindre. Hvis du vil vite sikkert, kan du ta ut den ene skjermkortet og kjøre "ikke-sli", så kan du se hva temperaturen blir da...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...