Gå til innhold

Half-Life: City 17: Tid og sted.


Anbefalte innlegg

Nå vet jeg ikke om det har blitt slått fast noen konklusjoner rundt dette temaet, men det jeg har fått med meg er at Half-Life 2 foregår 10 år etter 1'ern.

 

Spørsmålet blir derfor: Når foregikk 1'ern? Har riktignok lest noe på en nettside om Half-Life 2 sagaen at hendelsen i Black Mesa foregikk i 200-. Det vil si en eller annen gang i vårt århundre, men det har tydeligvis ikke kommet noe mer informasjon om nøyaktig årstall. Irriterende...

 

Dessuten har jeg klekket frem en liten teori om hvor City 17 er hen. Det er ingen tvil om at dette er i Øst Europa, selv om noen har hevdet Tyskland. Men på en fanside har man i en artikkel gått utifra at byen ligger ved det Kaspiske Hav. Det mener jeg er feil av disse grunner:

 

-Containerne ved havna har navnet Northern Star (tror det var det) og det Kaspiske Hav ligger absolutt ikke i nord.

 

-En kafe helt i starten av spillet heter Cafe Baltic. Det hinter om at City 17 er i Baltikum, altså enten Latvia, Litauen eller Estland.

 

-Half-Life 2 skulle egentlig starte på en isbryterbåt. De klimatiske forholdene ved det Kaspiske Hav gjør at det ville vært meningsløst med en isbryter ettersom det ikke finnes is der.

 

Så ettersom City 17 må ligge i Øst Europa og ved et hav, føler jeg at de overnevnte punktene stadfester at byen ligger i et av de baltiske landene. Kanskje årets kjipeste post for noen, men jeg synes det alltid er interessant å spekulere i Half-Life 2's mystiske historie.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
isbryterbåt? snakker du om det store røde skipet som ble klippet vekk?

 

Det var vel ikke isbryterbåt?

Joda, her tatt fra gamespots artikkel "The Final Hours of Half-Life 2":

 

"In Laidlaw's first pass at the script, players would start the game by boarding the Borealis, an icebreaker bound for City 17"

Lenke til kommentar
-En kafe helt i starten av spillet heter Cafe Baltic. Det hinter om at City 17 er i Baltikum, altså enten Latvia, Litauen eller Estland.

Heter kinarestauranter kinarestauranter i Kina? Nei - der kalles det restauranter. Det er når kafeen ikke er i hjemlandet at den heter noe slikt, i de aller fleste tilfeller.

 

Det med Northern Star holder jo ikke. Norge handler nok over store deler av verden, og en container med Northern Star på er ikke bevis for noen ting.

Lenke til kommentar
-En kafe helt i starten av spillet heter Cafe Baltic. Det hinter om at City 17 er i Baltikum, altså enten Latvia, Litauen eller Estland.

Heter kinarestauranter kinarestauranter i Kina? Nei - der kalles det restauranter. Det er når kafeen ikke er i hjemlandet at den heter noe slikt, i de aller fleste tilfeller.

Half-Life 1 og 2 er spill som har gitt spilleren en unik mulighet til å finne små detaljer som kan ha mye å si for selve historien. Kan selv huske at man på et engelsk forum hvor man diskuterte for harde livet pga en kalender fra desember som kun viste 30 dager. Var dette tilfeldig? Neppe. Det er veldig tvilsomt at oppegående utviklere som Valve tydeligvis har, ville glemme at desember måned ikke har 31 dager. Det var nok noe de ville fortelle oss.

 

Det samme gjelder denne detaljen om Cafe Baltic. Det var nok ikke tilfeldig at utviklerne valgte akkurat dette navnet og Baltisk mat er ikke akkurat verdenskjent, så det er tvilsomt at en slik cafe ville blitt lokalisert feks ved Det Kaspiske hav. Dessuten er det jo en perfekt plassering av en slik cafe, rett utenfor togstasjonen. Hvem kommer fra en slik togstasjon? Jo, turister og tilreisende. Da er det jo flott å vise frem landets mattradisjoner.

 

Det meste i Half-Life 2 er logisk, jeg tror nok at det ikke var tilfeldig at en cafe med dette navnet ble plassert utenfor togstasjonen.

 

Min teori bør aldeles ikke være rett, men jeg synes den holder mer vann enn at City 17 skulle ligge ved Det Kaspiske Hav. Foreløpelig...

Endret av Campari
Lenke til kommentar

Bildet var jo forhåpentligvis en pekepinn på hvor C17, ligger. Noen av Dere kan vell kikke ekstra nøye og se hvor kanalene går og slikt, beregne solvinkler / skygger o.s.v

 

Det var sendt i beste mening, det så ut som et bilde tatt over Bagdad i mars 2003, forøvrigt.

 

Det har jeg også bilde på, har lastet det opp tidligere.

 

Så mens vi venter på hvor C17 ligger, kom med flere forslag.

 

MvH

 

WB

Lenke til kommentar
Sto det ikkje noko svenskt eller finnskt på ei bensinpumpe på veien du kjørte med bilen?

mener jeg har lest noe svensk på min vei. mener det var i nærheten av den broen du må stresse med, den du må klatre under. kanskje litt før det. tenker på candybar maskin eller bensinpumpe.

 

men det trenger jo ikke bety noe. kanskje de bare gikk tom for engelske textures:)

Lenke til kommentar

Gordon Freeman is back! Along with scientist Eli Vance and his daughter Alyx, your mission is to save the world from total alien domination. See, that little incident in Black Mesa was just the beginning: now those pesky Xen invaders and a new threat called the Combine have spread across the whole Earth, causing massive amounts of death and destruction. It’s up to you to set things right. Half-Life 2 picks up some time after the original Half-Life left off - with Gordon working for the G-Man - and takes place in and around a Russian city called City 17.

 

hentet fra Planethalflife.com

 

hvis dette stemmer så ligger jo C17 Russland :hmm:

Lenke til kommentar

ja, hørte hvert kapittel skulle gå over hver sin plate (eller var det neste Doom?) :hmm:

 

uansett, HL2 er et perfekt spill.

 

-Uløste gåter (som denne topicen),

-Mange, men likevel få utganger,

-God grafikk

-Bra dame med i spillet :innocent:

-Realistiske utførelser

 

-=You name it =-

 

Håper vi finner ut av svarene, og løser den uløste gåte :roll:

 

 

BB

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...