Gå til innhold

Den store ASUS A8N SLI tråden


MrAHB

Anbefalte innlegg

hmm, jeg sliter med hva dere omtaler som problem nr 2. Svart skjerm under oppstart. får ikke bilde før windows begynner loade. Merkli detta. oppdatert til bios 1003.008. Hadde bilde under oppstart første gangen. Så la jeg inn drivere og programvare fra asus cden, og når jeg startet opp igjen da var det ikke noe bilde under oppstart. da var det vel 1002 biosen som lå inne. prøvde følge tipset som ble gitt her med 1003.008 bios'en men ikke noe lykke der.

 

Så har noen funni ut av dette eller har no tips så tar jeg gjerne imot

 

Ellers funker systemet jeg satt opp idag kjempe bra :D Vet ikke hvordan 5523 er i 3dmark 05 jeg, men det jeg fikk. hakke klokka eller no ennå hehe

Sikker på at du har satt skjermkortet i rett slot?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hehe, jeg kjører SLI :p Sli funker som bare det. Under oppstart så ser det på en måte ut som dvi mister signalet. Får en liten rute som sier no-signal eller noe i den duren. Den fungerte også fint første gangen jeg starta opp men ikke etter å lagt inn skjermkort drivere og chipset drivere.

 

Det første skjermbildet jeg får opp er om jeg vil konfiguere raid med silikon kontrollern eller noe sånt, men mangler det før der. også begynner windows boote og da har jeg skjermbildet igjen.

Lenke til kommentar

Første gang jeg har grua meg til og mota min nye pc. Nye maskinen min ligger på postkonteret nå, inkludert Asus HK seff.

Etter og lest alle disse jalla problemene så skjønner jo at jeg får de samma problemer siden jeg har naturlig slik "flaks".

 

Jeg burde bare sjekke biosen og update den med en gang ? Til hvilken version da...jeg syntes alle har problemer med alle biosene jeg, etter og ha lest her.

bios 1003-008

eller

1003-002

eller

?

 

Begge disse er beta ? Om resten av hardwaren på pcen er det som avgjør hvilken bios man burde velge så er handlekurven min her.

 

Note to myself: husk og sette DVI til single på hovedkortet.

Noe annet jeg burde være obs på ?

Lenke til kommentar

Hei. Jeg kjøpte meg ny PC i går, men problemet mitt er at jeg ikke får kontakt med skjermen. PCen booter oppe osv, men ingen skjermbilde. Skjønner ikke hva som er galt her :(

 

 

Her er specsen:

 

Asus A8N-SLI Deluxe Hovedkort S939 PCI-E

nForce4 SLI, 4xSATA2, Dual-GbLAN, ATX

 

AMD Athlon 64 3500+ 2.2 GHz

Socket 939, 512KB cache, BOXED

 

TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 1024MB Dual Pack

Kit w/two matched PC3200 CL2.5 DDRs

 

TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 512MB CL2.5

Minne 184-P (for DDR-PC400MHz)

 

Sapphire Radeon x800 XT 256MB Skjermkort

PCIe 16x,256BIT,DDR,CRT+TV+DVI+VIVO,BULK

 

*Edit*

 

Vet ikke om det er viktig, men har også

 

North Q Strømforsyning Silent 400W NQ 4001 - ATX 400W

120mm Fan, 12-17dBA

Endret av exmx
Lenke til kommentar

Hei, jeg har litt problemer med mitt A8N-SLI.

 

Oppsett:

 

3500+ Winchester week 0437 (den som muligens har en bug)

2x512 TwinMos 3200

MIST MegaTower kjøler med 12 cm PAPST vifte

Arctic Silver 5 kjølepasta

Sapphire X700 Pro 256 MB m/Zalman passiv kjøler

Passiv Zalman kjøler på chipset

 

Først skjønte jeg mindre enn ingenting da RAM-hastigheten gikk opp og ned nesten tilfeldig (stod på "Auto"), og i BIOS stod CPU-hastigheten på ca 3200 MHz, selv om alt etter hva jeg kunne se stod på auto. 3200 MHz skulle uansett ikke være mulig på denne CPU'en så det må ha vært en bug i BIOS? Satte minnehastigheten til 400 MHz og prøvde å klokke den til 2.4 og 2.6 GHz, men innser at jeg burde ha satt minnet til 333 siden jeg ikke har overklokkings-RAM.

 

I tillegg var det dette med at multiplieren ble satt ned "tilfeldig" da jeg gjorde endringer på RAM-hastigheten. I dag tenkte jeg å sette alt "riktig", dvs prøve å klokke fra 2.2 til 2.6 GHz (det burde jo gå, jeg klarte minst 2.65 i går, men med feil RAM-hastighet osv..).

Men PC'en resatte seg når Windows login egentlig skulle ha kommet opp.

- Satte ned til 2.4 GHz > samme problem.

- Satte ned til standard hastighet > samme problem.

- Resatte BIOS, og FORTSATT samme problem.

 

Kom fram til at noe måtte ha skjedd med Windows-installasjonen min under gårdagens siste overklokkingsforsøk. Er det normalt at Windows kan nekte å starte slik, at overklokking kan gjøre filer korrupte osv?

 

Nå har jeg reinstallert Windows, og Windows booter tilsynelatende normalt. Var inne i BIOS for å sjekke CPU speed, og da resatte maskinen seg. Prøvde en gang til, og ny reset. Fikk sjekka CPU temp, ligger på 34 grader idle.

 

Virker altså som om maskinen ikke er helt stabil... skal prøve å flashe inn siste beta-BIOS, håper at maskinen ikke resetter seg midt under flashingen.

 

Har dere noen forslag til hva som kan være feil? Kan minne eller CPU ha fått seg en trøkk pga feil innstillinger i BIOS? Kan det være skjermkortet?

 

- Jørn

Endret av jornt
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...