Gå til innhold

Hjelp til flommen i Asia


Anbefalte innlegg

Blir egentlig ganske sjokert når jeg leser om alle norske som ennå ikke har fått reise hjemm pga norge "venter" med å sende ned fly.. Trodde vi hadde nok av herkules fly som rommer rundt 350 mennesker.. Hadde tatt 7 fly å henta ALLE nordmenn. Isteden sender vi ned ett fly som kan hente 24 skadde.. Synes det blir litt feil men..

 

En anen ting som virker enda snodigere.. Ett land som norge.. Nest rikeste i verden.. Klarer å gi HELE 50 millioner kroner..! Vi gir så mye at røde kors nå må samle inn penger fra sivile og bedrifter for å ha rå til å sende ned hjelpemannskap.. 5 dager etter.. Vis norge hadde gitt en milliard kroner.. Ville det tatt oss noen dager å refundere disse pengene.. Spesielt når ennå 800 norske ennå er savna.. Mener jeg at vi bør gi bort disse pengene.. Ikke spørre sivile om deres hjelp..

 

bare min mening..:p

 

Oppdaterert: Dødstallet er vell nå oppe i 63557.. 18 norske // VG nett //

Endret av HoaXed
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Delvis enig, men noen veldig viktige feil her!

 

Hercules er primært et transportfly, ikke et passasjerfly. Og rommer langt fra 350 passasjerer. Jeg har selv flydd herc, og det er ingenting å anbefale for skadde mennesker. En person må ha hørselsvern der, ofte dobbel hørselsvern.

 

Og det at norge er et av verdens rikeste land er nok feiltolket. Norge er langt fra verdens rikeste land, men har ett av få land som faktisk har et overskudd på budsjettet, og veldig høy bnp pr innbygger!

 

Men for all del, det er tragisk det som har skjedd. Og norge bør hjelpe, og det gjør vi :)

Lenke til kommentar
Vi gir så mye at røde kors nå må samle inn penger fra sivile og bedrifter for å ha rå til å sende ned hjelpemannskap.. 5 dager etter.. Vis norge hadde gitt en milliard kroner..

bare min mening..:p

 

En milliard er mye penger å gi bort uten å ta det opp med befolkningen, det er tross alt skattepenger som kommuner, skoler osv sloss om. Det er bedre at de som ønsker å gi penger kan gi det på vegne av seg selv, altså via Røde Kors eller en annen organisasjon.

Lenke til kommentar
Det er ikke bare å hive penger på problemet og tro at det blir bra. Pengene må bukes på en god måte også. Det som er mer innterresant enn hvor mye som er brukt, er hvor mye som er stillt til disposisjon.

Jeg antar Røde Kors har den kompetansen som skal til. Uansett så må det penger til.

Helt klart.

Lenke til kommentar

Det vil nok helt klart bli gitt mer enn 50 millioner etterhvert, men det gjelder å få en oversikt og se hvor mye penger og hvor pengene trengs. Fly er omsider på vei, er nok ikke det enkleste å få til, det er trolig dusinvis av land som sender fly avgårde, det har nok sprengt kapasiteten på diverse flyplasser.

Og for de som syntes 50 millioner er mye, så har vi vel nå sikkert godt over 800 milliarder på bok, det vil vel si 800 tusen millioner. Da er 50 millioner som rusk å regne. Vi er rik og har råd til å hjelpe.

 

Og om folk absolutt er så imot å helpe folk uenfor Norges grenser, så går også pengene til å hjelpe flere hundre nordmenn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...