Gå til innhold

Telenor solgte kontantkort til syv-åring


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Man binder seg til abbonements avtalen: http://telenormobil.no/kundeservice/abonnement.do Står at den gjelder for mobiltelefonitjenester også, kan ikke se at kontantkort er utelatt der. Men det var på kanten det jeg skrev på slutten, hvis man skal tolke dette veldig strengt.

 

Dessuten må man minst være 15 år før man kan utgi noen som helst form for personlig data om seg selv, ed mindre man har samtykke fra foreldrene. http://www.datatilsynet.no/dtweb/art_1421.html

 

Det er ikke det same som å kjøpe godteri i en butikk, forstår faren i grunn også. Unger forstår ikke konsekvensene i så full grad som voksene gjør det (ikke alltid de gjør det heller)

Lenke til kommentar

Abbonemet er ulovlig å selge til personer under 18år p.g.a. at det er bindene, og de under 18 år kanskje ikke kan passe så godt på pengene, og ikke ha vett på å stoppe før det blir for dyre, mens kontantkort er noe du betaler for på forhånd, det har en maksgrense for pengeuttak, og det er ikke bindene. Så jeg syns ikke det er noe galt i det.

Jeg synes 7 år er litt for ungt, men det med pengebruk er ikke noe problem, for når en er så ung bruker man telefonen én gang i måneden, og det blir nesten ingen utgifter.

Lenke til kommentar

Hvis du leser over så var dette bare satt på spissen da kontantkunder også må følge abbonementsvilkårene.

 

det er vel mer aspekter inn i bildet også enn det faktum at det er kontantkort. Hva med peronopplysninger da, synes dere det er greit at firmaer som Telenor henter ut privatopplysninger om det uten at foreldrene vet det\ har godkjent det?

Lenke til kommentar

Hva kan ikke et lite barn med egen mobil og eget telefonnummer stille i stand? Når barnet da heller ikke får noen fakturaer, finns det et utall sex-telefoner og politistasjoner vedkommende kan ringe uten at det går an å spore det på noen som helst måte, fordi personen i registrene til Telenor ikke finnes.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...