Gå til innhold

Ødelagt CPU fra komplett.no - Hvem "ordner" opp?


Anbefalte innlegg

En kamerat av meg bestilte en ny pc i deler fra komplett.no i våres, men har ikke fått ræva i gir før nå med å bygge den. Det ble da min jobb, og da jeg skulle sette inn cpu`en så jeg at 5-6 av de små pinnene var bøyd. Ringte komplett.no og sa dette, men siden det var såpass lenge siden dette ble kjøpt, ville ikke de erstatte det. De (komplett) åpner aldri disse eskene, så dermed må dette ha skjedd i frakten, så jeg fikk beskjed om å ta kontakt med posten og det er jo igrunn greit nok. Men hva skjer videre? Må jo levere inn skademeldingskjema, men jeg har en liten følelse av at det kan bli vanskelig å få tak i de pengene.Ser liksom for meg noen mnd med brev og telefoner før det skjer noe som helst. Er som regel sånn når man skal ha igjen noen penger et sted. :p Noen som har erfaringer med noe lignende? Som kanskje vet hvordan dette fungerer. Håper jeg postet på riktig sted. :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når du kjøper på postordre er det kunden sin plikt å sjekke at varen er uskadd. Å komme etter et halvt år er kansje litt drøyt. Hvis pinnene er bare litt bøyd er det en smal sak å rette de opp med en liten tang. Å ikke bruk en avbiter da for det har en jeg kjenner brukt å han presterte å klippe av den ene pinnen. :ermm:

Lenke til kommentar

Ikke for å såre noen følelser her, men det kan jo høres ut som denne cpu-en muligens har blitt satt i socket på et tidligere stadium på feil måte, og at denne kameraten din i ettertid har følt det kanskje var smart med litt kompetanse rundt området. Det høres vel muligens ut som en CSI-episode, men jeg har vanskelig for å tro at en cpu kan bli såpass skadet i postsending som dette; regner med den ble sendt i kombinasjon med flere andre varer og at den dermed har vært rimelig skjermet for skader med diverse lag av papp. edit: i tillegg til originalbeskyttelsen selvsagt.

Endret av _oDIn_
Lenke til kommentar

Fikk også en CPU med noen bøyde ben. Så dette er mulig, ja. :yes:

 

Men det var en smal sak og bøye de rett igjen. Tror jeg brukte en kniv eller noe lignende for å bende de tilbake. Kontaktet aldri nettbutikken om dette... Var som sagt lett å fikse.

 

Er vel verre hvis det er snakk om mange ben og midt inne i "jungelen" av ben.

Lenke til kommentar

så vidt jeg husker er det i kjøpsloven det sies at du må sjekke varen med en gang du får den. Så lenge det er forbrukerkjøpsloven så er det innen rimelig tid, senest 2 (evt. 5) år etter kjøp. Sånn sett har du ditt på det rene... Tror jeg ville bitchet litt med komplett i denne saken...

 

Hallvard

Lenke til kommentar
så vidt jeg husker er det i kjøpsloven det sies at du må sjekke varen med en gang du får den. Så lenge det er forbrukerkjøpsloven så er det innen rimelig tid, senest 2 (evt. 5) år etter kjøp. Sånn sett har du ditt på det rene... Tror jeg ville bitchet litt med komplett i denne saken...

 

Hallvard

En feil må meldes innen rimelig tid etter at den burde ha blitt oppdaget. At de ikke har sjekket varene før nå må de nok ta på egen kappe. Så tviler på at de vil komme noen vei med denne. Men man vet jo aldri ;)

Lenke til kommentar

Skjønner ikke at det er noe problem. Hvis ikke tommelen din kommer ut midt i håndflate så klarer du vel å rette noen pinner ? Kan være lurt å skaffe seg en liten spiss flattang å rette med og sørg for at den har ren spiss før du begynner å rette.

 

Tror du har plikt til å reklamer på skader innen ca 10 dager fra du får produktet. Hvis det er skader på pakken i posten må du ta dette allerede på posthuset.

 

Hvis CPU'n svikter etter f.eks et år som du skriver har du reklamasjonsrett.

Lenke til kommentar
Tror nok du skal rette pinnene og bruke den , for har dere venta så lenge er det nok ikke noe å hente hos posten heller .

Beklager men her er det nok kameraten din som har svikta om han ikke sjekket varene når de kom .

 

Han har jo ikke peiling på bygging av pc. Skulle ha da forde åpnet alle pakkene, og sjekket at alt var i orden? Hadde det f.eks manglet noe på hovedkortet hadde ikke han sett det. Har har vel aldri sett et hovedkort før... :p

 

Virker som om det bare er å gi opp...får frem med lupe og en bitteliten tang. (ikke avbiter :D )

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...