Gå til innhold

VK1 i USA


Serqevx

Anbefalte innlegg

Hei, går på almenn grunnkurs nå, kunne tenke meg å ta et år i utlandet (USA) neste år.

 

Noe som har erfaringer med dette, hvilke firmaer jeg burde reise med, skoler, etc ?

 

Er det vanskelig og hoppe innpå 3. klasse igjen når jeg kommer tilbake? tenkte å ta det som gjeldende år :)

 

Vurderer AFS som firma å reise med, synes de virker ganske seriøse.

 

I tillegg, vil jeg lære mye av dette, er det mye jobbing i forhold til norsk skole?

 

takker :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan nok ikke svare på så mange av spørsmålene dine, men jeg vil anbefale deg å gå til rådgiver på skolen. De pleier å ha noen erfaringer med tidligere elever. I tillegg kan du høre om hvordan du får godkjent året som tellende, og dermed kan hoppe inn på VK2. Vil tro at du må ta noe spesialundervisning i norsk og sånn, men er litt usikker der, noen andre vet det sikkert bedre.

 

-Zlatzman

Lenke til kommentar

Saken er at jeg pratet med rådgiveren på skolen, men hun var absolutt ikke min type. Var visst en rådgiver for de som gikk i 3. klasse også, jeg skulle få prate med han. Alikevel fikk jeg vite at jeg måtte ha samfunnskunnskap + et valgfag jeg kunne bygge på VK2. Hvis dette er alle fag jeg skal ha kan man si at jeg kommer meg godt unna VK1 i Norge ;)

Lenke til kommentar

Heisann :)

 

Ingen dum ide, angrer litt på at jeg ikke heiv meg på noe sånt jeg også, det er jo en opplevelse for livet. Kjenner mange som har reist til USA for å gå på skole der istedenfor å gå vk1 her, men ofte er det slik at de har gått glipp av så mye at de tar vk1 alikevel når de kommer tilbake ;) Kanskje litt dumt, men selvfølgelig, det er jo valgfritt, og vil du inn på vk2, så kommer du nok inn på vk2. Men som sagt tidligere, gå til rådgiver på skolen, hun eller han vil veilede deg til du har funnet ut hva du har lyst til å gjøre de neste 2 årene. :D

 

Lykke til :thumbup:

Lenke til kommentar

Har en brasilianer og to tyske jenter i klassen min dette året som reiser med AFS. Firmaet virker veldig bra og professjonelt, flinke til å arrangere arrangementer for ungdommene.

 

Når det gjelder å reise til USA som utvekslingsstudent, så er dette absolutt noe du burde gjøre om du har muligheten. Har snakket med flere som har gjort det, og de ville aldri hvert foruten.

 

Kjenner to som er i USA akkurat nå. De sier begge at elevene i USA fokuserer mye på skole og sport, det er omtrent det eneste hverdagen deres består av (utenom helgene). De kommer hjem fra skolen, gjør lekser, går på en sport, kommer hjem og gjør evnt. mer lekser før det er leggetid. Kanskje dette har litt med hvor i USA du er, men begge jeg kjenner opplever akkurat dette.

 

Er du god i fotball, har du stor sjanse til å bli tatt inn på noen av soccer lagene fordi Amerikanere ikke er så gode i denne sporten. Han ene som jeg kjenner er sånn grei nok i fotball her, og han er nå den beste på skolelaget i USA.

 

I helgene går det vilt for seg med fester o.l. Ungdommen i USA (etter det jeg har hørt) vet hva det er å feste skikkelig.

 

Absolutt en opplevelse du kommer til å huske resten av livet :)

Endret av Gef
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-8fx0y6VV

Jeg er utvekslings student dette aaret, og kan ambefale deg aa gjore det ogsaa! :love:

Mitt midlertidige hjemsted er en liten bygd i nord Wisconsin, med 562 innbyggere og ca 110 elever i jr./sr. high. Jeg har det som plommen i egget over her! :D

Jeg reiser med Aspect, og kan ambefale de paa det varmeste! :thumbup:

Aspect har 2 fulltids ansatte i Norge som jobber kun med utvekslings studenter. Over i USA har de sikkert 50++ fulltids ansatte og flere tusen frivillige/deltids-ansatte. Aspect arrangerer diverse aktiviteter 4-5 ganger i halvaaret, og det er vanskelig for meg aa faa tid til aa gaa der :roll:

Jeg spiller basketball naa, paa JV laget (B laget). Det er forventet at vi vinner ligaen vi er i dette aaret, saa jeg er veldig sikker paa at jeg ikke faar spille paa varsity. Treningene er fra 1.5 til 2 timer lange, og er hver dag (uten om de dagene vi har kamper). Jeg er nettopp komt hjem fra en kamp naa. Vi vant 42 - 12, saa vi knuste dem, jeg fikk spille veldig mye og jeg er fornoyd med innsatsen min.

For basketball sesongen spillte jeg Amerikansk Fotball, og det er den absolutt kuleste sporten jeg noen gang har spillt! Jeg vill si det er verdt aa reise over her bare for aa spille am fotball! :thumbup::dribble:

I klassen min er det 24 elever, saa jeg kjenner alle allerede, og alle paa skolen kjenner meg :p Jeg har 8 forskjellige fag, engelsk i forste time hver dag. Matte i fjerde time hver dag osv... Jeg har planer om aa fortsette i 3. klasse naar jeg kommer hjem, saa derfor saa maa jeg ta eksamen i sammfunsfag naar jeg kommer hjem :thumbdown:

 

Dette var sikkert veldig rotete, og det er sikkert mange gramatiske feil her, men dere faar bare leve med det :blush:

 

Vist du har spesifike sporsmal saa maa du bare sporre!

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Jeg skal til USA neste år, og skal reise med Aspect. De virker veldig seriøse. "Grugleder" meg sinnsykt. Vet at jeg skal til California, men ikke nøyaktig hvor. Det er vel bare Speak og Aspect som tilbyr statsvalg, så vidt jeg vet. Må man ta samfunnsfageksamen når man kommer hjem? Uh, dritt :p Jeg skal da iallefall starte på VK2 da jeg kommer tilbake.

 

En ting som er konge med å dra er at man slipper et år med tysk (eller annet B-språk) dersom består B-språk på grunnkurs. :w00t:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...