Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Heisann, er 18 år og veier ca 110kg. Trener 3-4 ganger i uka, 2 økter som er kampsport (Tae Kwondo) som jeg ikke ønsker å bytte bort ettersom jeg har trent i 13år der nå og begynner å komme på et godt (mosjonist!) nivå! :)

 

Ettersom jeg skal i militæret i August tenkte jeg det var på tide å brenne noen kilo, og i tillegg trene mot armhevinger, situps og pull-ups (!blush.gif)(militærøvelsene). Kondisjon står det relativt bra til med i forhold til vekten. (9.0 på Bip-test før jul, 10min (av 15 maks) på Sesjons del 2 kondisjons test). Ønsker derfor å begynne på treningsenter, og trenger tips til øvelser jeg kan gjøre og utstyr jeg kan bruke for å trene på dette (både styrke å fettforbrenning).

 

1. Hvordan få en økt til å vare 60-90min med god intensitet uten at det er fellesøkt med trener?

 

2. Hvilke øvelser burde jeg fokusere på? (hvor mange repitisjoner, treningsprogram?)

 

3. Hvordan kombinere 2x 90min moderat kampsport trening (mandag å onsdag) med annen trening på senter?

 

4. Hvordan variere treningen slik at motivasjonen ikke blir borte?

 

Kan også nevne at kosthold skal forandres til det bedre, men ingen stor forandringer med en gang. Kutter ut brus og søtsaker i hverdagene i første omgang.

Lenke til kommentar

På trening i dag bytta jeg fra tommel rundt til tommel over på knebøy for å prøve å få bukt med knekken i håndleddet uten hell. Jeg har tenkt at det ikke er så farlig med akkurat dette siden jeg ikke løfter kjempemye ennå (50 kg :blush:), men det kan være greit å fikse det. Går det bare ikke eller ere det mobilitet som kan trenes opp? Flere ting jeg kan prøve? (andre ting som ass to the grass og riktig ryggstilling tar jeg dog selvsagt alvorlig)

Endret av Broseph
Lenke til kommentar

Lurer på om jeg skal prøve meg med litt ekstra vekt på pullups nå jeg.

Begynner å klare 8x5 ganske greit nå. Bedre hvis jeg bare klarte max 5x3 tror jeg.

 

Hvordan gjør folk her det? Belte og en skive mellom beina?

 

Ta en ryggsekk og legg vekter nedi den. Bare juster reimene og tilpass sekken slik at den sitter stramt. Enkelt og greit.

Lenke til kommentar

Eg hadde noko liknande for nokre veker sidan. Det føltes som om ei sene eller noko sånt låg i klem i området utside skulder og triceps. Smerta kom med ein gong eg løfta av stanga og gjorde at eg ikkje kunne fullføre. Gav opp knebøy den dagen og sidan har eg ikkje merka noko til det. Har ikkje prøvd å finne noko meir ut av det heller.

Lenke til kommentar

Først av alt må du finne ut om det er eit vedvarande problem eller eit eingongstilfelle. Om noko gjer fysisk vondt på den måten så er det noko som ikkje er riktig. Merker du noko til det ellers? Kan du framprovosere smertene?

 

Prøv å varme ekstra godt opp neste gong og sjå korleis det går.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...