Gå til innhold

Er du smart, så svinger du unna Komplett.no *løst*


Anbefalte innlegg

Jo da!

Jeg bestemte meg forleden dag for at jeg skulle kjøpe meg nytt Hovedkort og Prossessor. Den gamle dampmaskinen begynte å kutte av i svingene.

 

Jeg bestilte derfor:

1 AMD Athlon 64 3500+ 2.2GHz BOXED

1 Asus A8V Deluxe Mainboard Socket 939

 

Siden jeg har benyttet denne ved flere anledninger uten noen store problemer så brukte jeg disse igjen. Alle vet jo hvor koselig det er når man får nye deler i hus. Det er nesten som jul igjen :yes: Men den gleden skulle snart ta slutt.

Etter at jeg hadde installert dette og skulle starte opp, kom det inne noe skjermbilde. Den ville simpelt henn ikke boote. Etter 4 timer gav jeg simpelt henn opp. Jeg ringte straks kundeservice dagen etter og forklarte hva problemet var. Ettersom at jeg har jobbet med datamaskiner siden jeg var 9 år og har utdannelse innen IT var det fåtall tingen igjensto for test, så han mente jeg måtte sende den inn til dem.

 

Dette gjorde jeg jo og fikk tilbakemelding om at alt fungerte som det skulle..

Hmm, tenkte jeg.. Etter 2 timer med surf på nettet fant jeg en post hvor noen hadde hatt det samme problemet, og at en enkle løsningen var ATX 12v support som vedkommende ikke hadde. Dette er for de som ikke vet det ekstra strøm uttak til CPU el. lignende.

 

Ah! Da trodde jeg alt var i boks og noen få dager etterpå fikk tilbake utstyret.. Nok en gang kom den kriblende gleden av at alt skulle ordne seg og startet utpakkingen. Men.. så kom jeg til CPU esken.. Den så ut til fått litt hard medfart av den som hadde pakket den ut sist gang.. Deler av plasten CPU står i var revet bort osv, selv om dette ikke skulle få noen virkning for frakt biten av delene, var det tydelig at denne innbakningen var litt komplisert for vedkommende og han/hun hadde bare "røsket" det ut så det ut til.

 

Til min store forskrekkelse så jeg med en gang når jeg tok ut CPU av plastikken at 2 pinner var bøyd. Visste dette med en gang til min samboer og ringte komplett med en gang. Der fikk jeg beskjed om at "de hadde jo ingen bevis for at det ikke var jeg som hadde feilmonterten" og jeg fikk med en gang stempel som den skyldige og innkompitent kjøperen. Jeg fikk litt senere snakke med en teknikker som mente jeg bare kunne bøye tilbake disse 2 pinnene og prøve, for det stemmer jo som han sa at teknisk sett skal ikke den type skade har ødelagt Prossessoren. Siden jeg har det tekniske utstyret tilrådighet og i tillegg utdannet eletrikker valgte jeg å gjøre som han sa.

 

Selvfølgelig ville jo ikke dette boote. Og i dag fikk jeg akkurat en mail som sier at jeg ikke får erstattning på varen. Siden min samboer studerer juss, vet jeg litt hvor jeg står i saken, men håper og tror at komplett kan ta litt ansvar for noe jeg faktisk ikke har klusset til. Jeg kan godt forstå at de er litt skeptisk, men jeg ble dømt før jeg fikk sikkelig forklart meg. Fyren på kundeservice mente jeg hadde feilmontert den. Men det som er litt pussig er jo at jeg klarte å montere den rett føste gangen, så hvorfor skulle jeg feilmontere den gangen etterpå. Og faktumet er jo at jeg aldri monterte den gang nummer 2..

 

I ettertanke vil jeg bare påminne om at folk som kjøper varer på denne siden kan lett bli gjort til syndebukker for noe du ikke har gjort og sitte igjen med bare regningen. Har du en butikk nær du bor så bruk helle denne framfor en nettside om du er litt uerfaren på oppkobling og installering av data..

 

Mvh

 

Stian B

 

#EDIT av moderator - emnefelt endret da Komplett faktisk ordnet opp i denne saken FØR brukeren opprettet denne tråden#

Endret av Afseth
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

:no: nå synes jeg vi trekker litt raske slutninger her..., ja det er tragisk hvis komplett har ødelagt prosessoren din, men du har i såfall vært overmåte uheldig.

 

Å anbefale den lokale sjappa på hjørnet er ikke nødvendigvis noe bedre løsning. Jeg har sett mange rare sjapper gjennom mitt liv (et lite rom med et kaos uten like benyttes til montasje, gamle hd'er med suspekte filmsnutter selges som ny etc.). Videre har personer som ikke vet helt hva de kjøper, enda lettere for å bli lurt! Du må ha ditten, datten, ogsåvidere, og så skal jeg flå deg i samme slengen mentaliteten.

 

Konklusjonen/anbefalingen burde heller være at, har man ikke god kjennskap til enkeltkomponentene (at nyere AMD/Intel prosessorer krever en rimelig hvass strømforsyning burde ikke være noe nytt), så bør man kjøpe en ferdig montert pc. Men den ferdig monterte pc'en bør gjerne kjøpes hos komplett, psdata, mpx eller andre seriøse nettleverandører. De leverer valuta for pengene :thumbup:

Endret av snowbaard
Lenke til kommentar

vell... jeg fikk også nettopp en A64 3400+ cpu med bøyde pinner fra komplett, men slutter ikke å bruke de av den grunn. Synes det blir for dumt når folk får ett problem med en webshop, så prøver man å overtale alle til å la være å bruke webshopen. Klart, har du BARE hatt trøbbel med komplett etter mange bestillinger, da kan man kanskje begynne å advare. Selv har jeg handlet fra komplet siden jeg ble konfirmert (er 19 nå) og har fått en feilvare i ny og ne. Har handlet en god del, da jeg setter opp pc'er for folk osv, noen ganger deler bestilt i mitt navn. Stort sett har servicen vært upåklagelig, men noen ganger har jeg hatt litt småtrøbbel. Som f.eks. den gangen jeg sendte inn en yamaha 16x brenner (kostet da 2700,- o_0) som komplett leverte til rep til produsent. Brenneren "forsvant" i systemet, og det tok meg 3 mnd for å få en ny. Når den kom var den også blitt ødelagt på turen (#¤%"#¤ posten).

 

Man må regne med å ta en støyt selv en gang i blandt også... men det meste kan løses, om ikke annet via et kompromi.

Lenke til kommentar
Første innlegg, det får en jaggu til å lure!

Du har jo "bare" 226, så kan jo lure påm om du er seriøs nok til å oppfattes alvorlig?

Nei, ærlig talt, ta fyren på alvor. Det er jo greit for oss brukere å få vite om slike ting, det gjør oss bare rikere på erfaringer!

Jeg skjønner forsatt ikke hvordan man kan:

- ha jobbet med datamaskiner siden man var 9 år

- være it-utdannet

- ha teknisk utstyr til rådighet

- være utdannet elektriker

og forsatt, med denne brede og gode erfaringen, ikke skjønne at man simpelten mangler tilstrekkelig med strøm?

 

Når vi, tatt innleggets karakter i betraktning, da ser at det er første innlegg, skjønner jeg godt at noen undres - det gjør jeg å :hmm:

Endret av snowbaard
Lenke til kommentar

226 hva har det med saken å gjøre? Du som har mange poster trenger ikke å være noe mere seriøs enn han med lite poster. :mad:

Det er ikke rart at komplett er blitt strenge. Det er så mange eksempler på at folk har misshandlet ting får så å bytte dem. Å til trådstarter ikke at jeg sier at du har misshandlet delene. Det er et tilfelle der en person har fjernet en gpu kjøler som var limt på av han selv med termisklim. Hele gpuen løsnet, så han limte den fast med aralditt for så å bytte den. Synes ikke det er noe rart at nettbutikker har blitt strenge, for folk gjør så mye rart at det er ikke klokt. Håper det løser seg for trådstarter.

Lenke til kommentar

Glimrende måte og få fokus vekk fra saken med å snakke om antall poster.. Virkelig sammmenheng!

 

Skjønner at komplett må være streng på slike ting, men det går gjerne ann å ha enn annen framgangsmåte å beskylde kunden for feilen hvis man ikke kan være 100% sikker!

 

edit: Leif var på tur

Endret av dchwel
Lenke til kommentar

jeg føler meg rimelig smart, og handler hos komplett når jeg føler for det.

Blir litt vanskelig å vurdere en slik påstand mot påstand sak, det hender ofte at alle relevante opplysninger ikke er tatt med.

 

Du har jobbet med datamaskiner siden du var 9 år? hm, høres veldig ulovlig ut spør du meg! Få din jus-studerende samboer til å saksøke arbeidsgiveren din for ulovlig barne arbeid først, mener nå jeg da.

 

( jeg har over 500 poster med lignende svada, tull, direkte skitprat og andre usakligheter :thumbup: )

Lenke til kommentar

En kompis av meg fikk også en cpu (s462) som hadde fått seg en trøkk 17 i posten. Dvs at den hadde ca 50 bøyde bein. Urk!

 

Det var et helvete å bøye beina tilbake, men det gikk til slutt. Maskinen fungerte helt fint til hovedkortet tok kvelden.

 

Nok om det. Videre fremgangsmåte for Blakken burde være noe lignende dette:

 

a) Si at du vil at evt tredjepart hos komplett skal se på saken

 

b) Hvis det ikke fører fram, ta kontakt med forbruker-et-eller-annet og hør med dem hva de har å si.

 

Det jeg egentlig lurer på er hvorfor maskinen ikke fungerer. Bøyde ben burde ikke vært nok til å ta knekken på hovedkort/cpu. Har sendt inn deler til komplett som har fungert selv. Følte meg rimelig idiot. Glemte den berømte dobbeltsjekken etter at jeg hadde dobbeltsjekket alt annet.

 

Teorien om at du har for svak strømforsyning, hvordan ligger den an?

 

Alternativt, du har ikke noen andre rambrikker å teste med?

 

Det er ikke en kortsluttning? Dvs at hovedkortet kommer i kontakt med noe det ikke skulle vært i kontakt med? F.eks ved at du har for mange spacere i kabinettet ditt?

 

Skjønner at du er frustrert, men du kan godt moderere topicen litt.

 

Lykke til :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...