Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Brille- og linsetråden !


Kurt P

Anbefalte innlegg

Her kan vi som ( og de som har veldig lyst til å være med som ikke) bruker linser/briller, snakke om emnet, og andre ting angående synet vårt. Kanskje noen har fått informasjon om nye operasjoner eller nye typer linser/briller som kommer/akkurat har kommet på markedet.

 

Jeg har nå litt rart syn jeg da.. https://www.diskusjon.no/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/no.gif På høyre øyet har jeg : - 1,5 (linse) og samtidig har jeg litt skjeve hornhinner der. (men dette korrigerer ikke linsa jeg bruker https://www.diskusjon.no/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/rolleyes.gif ) Må få ordna det snart. På venstre øyet er det en del værre : der har jeg grusomt skjev hornhinne, og ikke nok med det, så er ikke hornhinne like skjev over hele hornhinna. Jeg har en øyesjukdom der som jeg ikke husker navnet på. Dette gjør at venstre øyet kun ser uklart som fy og er langt under grensen for å kunne leve et "normalt" liv med. Jeg har heller ikke noen linse eller briller som korrigerer dette, for jeg klarer meg greit nok med "kun høyre øyet" .. hehe... Men jeg har funnet ut i det siste at jeg ser nok en godt hakk dårligere enn det som er normalt. Må snart til å skjekk og få ordna dette.. https://www.diskusjon.no/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/thumbup.gif

 

Hei alle sammen, la meg bare først si at jeg verken bruker linser eller briller. Men, jeg har et spørsmål som angår temaet. Jeg er blitt en sylfersk fotballtrener for barn/ungdom i alderen 10-15år, gutter og jenter. Jeg er ikke utdannet, men har lang bakgrunn som aktiv fotballspiller selv. Ennå er ikke lage(t/ene) registrert og med i en fotballserie/divisjon, men det kommer det til å bli på sikt. Jeg lurer på om det er noen her inne som har erfaring med bruk av briller på kamp/trening?

 

-Er det risikabelt?

-Er det tillatt?

 

-Når man registrerer seg som spiller i fotballforbundet så får man jo også forsikring. Gjelder dette også øyenskader som oppstår ved bruk av briller, eller kreves det utvidet forsikring?

 

Nå ble det en del spørsmål her, men til tross for å ha vært aktiv fotballspiller selv i nesten 12år, kan jeg ikke huske én eneste en som spilte med briller. Dvs, jeg vet flere som brukte briller innimellom til hverdags, men som tok de av seg (erstattet med linser?) Under trening/kamp. Jeg vet noen har redusert syn, men som likevel greier seg uten briller til slike sktiviteter, men som må/bør bruke f,eks lesebriller for å unngå hodepine ol, men jeg har minst en på mitt lag som er helt avhengig av briller for i det hele tatt å kunne spille fotball og tenkte jeg bør sette meg inn i situasjonen hans og vite mer om hvordan man skal håndtere problemstillingen. Hvis det da er noe problem da, det er jo også noen som sier det ikke er noe problem å spille med ordinære briller.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

heei, mann på 23 år her med skjeve hornhinner og langsynhet. Har forresten briller og sitter mye på pcn når jeg er på jobb og når jeg kommer hjem fra jobb! Har hatt litt sykdom i jula (bihulebetennnelse) og har hatt mange dårlige dager med hodepine, trykk i hodet, vondt i nakke, og ikke minst øyne! Nå virker deet som selve hodepinen og trykket forsvinner litt, men har fortsatt vondt i øynene, føler meg trett, klarer ikke å fokusere blikket og føler meg svimmel foran skjermen..



Føles ut som det er litt bedre når jeg ikke er på pcn, men trodde at det var betennelsen som gjorde det. Har bestilt time til opptiker for å ta en titt på øynene så skal jeg høre litt hva de mener. Er snart 1,5 år siden jeg henta ut nye briller, så synes det er rart om synet har blitt dårligere..eller?



Hva mener dere? Burde vell roe ned bruken hjemme kanskje, men rekner med det bare er en fase.. har alltid sittet mye foran skjermen liksom, så hvorfor akkurat nå? Burde jeg skaffe databriller?



mvh peter


Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...