Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Brille- og linsetråden !


Kurt P

Anbefalte innlegg

ANgrer på at jeg kjøpte masse en dags-linser. Er noe dritt å stresse med å ta det på når man har det travelt om morgenen, så blir til at jeg aldri gidder å bruke det. Skulle ønske den dumme kjerringa hadde råda meg til å kjøpe månedslinser istedet.

 

Kjenner meg litt igjen i det du skriver. Jeg har -1.5 på venstre øye og null på høyre, så jeg bruker en linse. Går jeg uten får jeg vondt i hodet og sliter. Ble til at jeg kjøpte briller med styrke i bare ett glass fordi jeg ikke alltid rakk linsestyret.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...

Jeg HATER linser! Aarg! Brukte en evighet på og ta de på. Og en evighet og ta de av.

 

Finnes det øyedråper som kan svekke refleksene mine? Uten resept?

 

Finnes det årslinser? og er det anbefalt å bruke?

Bruker briller nå btw, men må bytte de snart uansett

 

Tror nok det nærmeste du kommer er månedslinser som du fremdeles må ta av hver kveld. Du må la øynene puste litt om natten ellers kan det bli skader/slitne øyne.

 

Minte meg foresten om en artikkel i VG i fjor.

Feil!

Må ikke ta av linsene hver kveld, ved bruk av månedslinser. Finnes to(?) typer månedslinser. De man må ta av hver(!)kveld, og de som kan kan sitte på konstant i maks 30 dager. Har akkurat snakket med min optiker om dette. Jeg har brukt dagslinser helt siden jeg fant ut at jeg hadde dårlig syn (-1,50). Men nå drar jeg inn i Militærpolitiet(MP) snart, og da trenger jeg noe annet en dagslinser. Så han anbefalte meg månedslinser som en ikke behøver å ta av. Jeg fikk et par gratis, som jeg tester ut i dette øyeblikk. Har hatt de på siden fredag, og storkoser meg. Selvom det er litt annerledes enn vanlige dagslinser!

 

Takk for meg =)

 

Neei ikke stikk! Hvordan er de annerledes? Føles de anndeledels?

Endret av Lord Grÿllwotth
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har nettopp laget en tråd om dette, men kanskje jeg får bedre napp i en eksisterende tråd. Pluss at jeg muligens bommet på kategori.

 

Anyways:

 

Tok en synstest i desember og fant ut at jeg er +0,5 langsynt på det ene øyet. Jeg har også litt skeive hornhinner, men innenfor normalen. Ble anbefalt lesebriller.

 

Men er egentlig +0,5 noe å skryte av? Er det i hele tatt noen vits for meg å skaffe meg lesebriller? Jeg sliter litt med at når jeg har studert lenge, så er det vanskelig å se ting på langt hold. Ellers merker jeg ikke de store problemene med å lese ellers, men kanskje det er bare fordi jeg ikke vet hvordan det burde være:P

 

Er det noen fler her som har +0,5 som kunne fortalt meg litt om sine erfaringer?

Lenke til kommentar

Jeg har -0,5 og -0,25, i tillegg til skjeve hornhinner, så jeg fikk meg briller på heltid i høst. Jeg merker hovedsaklig brillebehovet når jeg leser, men også når jeg skal lese ting på avstand, selv om sistnevnte egentlig ikke er noe problem. Får hodepine etter en time på lesesalen hvis jeg har glemt brillene en dag.

 

Når jeg da fant meg et par briller jeg trives veldig godt med, gjør det meg ingenting å gå med de hele tiden. Og det er noe jeg tror er viktig. Bruk tid på å finne briller du trives med, og få hjelp av optikeren. De har veldig grei peiling på hva som passer til hvem.

 

Så altså, jeg har strengt tatt ikke behov for annet enn lesebriller, men jeg gikk for heldagsbriller når jeg fant noen jeg likte.

Lenke til kommentar

Brukte linser før når jeg gikk på skolen (vidergående), når jeg var ferdig der fant jeg ut at det var like greit å bare bruke briller. Mye bedre og mindre hodepine for meg hvertfall.

Kunne selvfølgelig ønskt jeg ikke trengte å bruke noen av delene men tviler på at det skjer med det første.

Lenke til kommentar

Sliter med at dagslinsene mine blir tørre og ubehagelige foran pcen, dette etter kanskje en halvtime. Bruker standarden hos optikeren min, Bausch&Lomb Softlens dagslinser.

 

Har -1,0 på venstre og -0,75 på høyre. Lurer egentlig på anbefaling av linser som ikke blir så fort tørre, noen tips?

 

Lurer også på hva prisforskjellen blir ved månedsbruk av dagslinser vs. månedslinser(som brukes døgnet rundt) ?

Lenke til kommentar

Er -0,75 på begge øynene og har brukt briller i 3 år til situasjoner hvor jeg må se ting litt på avstand, som tavle på skolen, kino, tv hjemme o.l.

 

Nå har jeg nettopp skiftet over til månedslinser, og er kjempe fornøyd med det. Selv om jeg egentlig har gått nok syn til at jeg kan fungere greit i hverdagen, så er det veldig greit å se klart hele tiden. Veldig praktisk å se hvilke busser som kommer før de er rett foran deg, og å slippe at folk ser meg lenge før jeg ser dem :p.

 

Veldig fornøyd altså, og selv om det er litt ekstra stress om morgenen går det veldig greit. Og skulle jeg ikke ha tid, eller ikke orker å ha på linser en dag bare tar jeg brillene i stedet. I begynnelsen sleit jeg med å få til å ta på og av linsene, men nå går de som regel på på første forsøk og å ta de av går enda enklere.

Lenke til kommentar

Bruker dagslinser og døgnerundtlinser. Har 3.50 på begge øyner, pluss hypotropi på høyreøye.

 

Super fornøyd med døgnerundtlinser, er deilig å våkne med linser og ikke stresse med å ta på seg linser.

 

Irriterer meg grovt over at jeg bare ser dårligere og dårligere. Går opp mellom 0.25 - 0.75 mellom hver linsekontroll. :(

Har gått fra 1.0 og 1.5 til 2.75 og 3.50 på to år.

Ingenting forhold til meg, gikk fra 0.75 til 2.50 på 6 mnd elns om jeg ikke husker feil. :p

Endret av Raste
Lenke til kommentar

Briller vurderer linser.

Venstre øyet ligger på -3.25

Høyre øyet ligger på -3.00

Pluss at jeg er skjult skjeløyd. Kan si det slik at jeg begynte ikke med briller før jeg gikk i syvende. Var egentlig ganske ekkelt da siden alle gjorde narr av meg men det kom jeg fort over når jeg kom meg til videregående. Briller er barskt men hadde vært knall med linser :p

 

Bruker dagslinser og døgnerundtlinser. Har 3.50 på begge øyner, pluss hypotropi på høyreøye.

 

Super fornøyd med døgnerundtlinser, er deilig å våkne med linser og ikke stresse med å ta på seg linser.

 

Irriterer meg grovt over at jeg bare ser dårligere og dårligere. Går opp mellom 0.25 - 0.75 mellom hver linsekontroll. :(

Har gått fra 1.0 og 1.5 til 2.75 og 3.50 på to år.

Ingenting forhold til meg, gikk fra 0.75 til 2.50 på 6 mnd elns om jeg ikke husker feil. :p

 

Gikk ifra -1.75 på begge til det jeg har nå jeg på 6 mndr :p

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har noen her erfaringer fra fargede linser?

 

Vurdere å kjøpe meg linser i brun farge, har selv blå, men er usikker på hvor og hvilke typer jeg bør bestille. Har fått med meg at kurve og diameter har en betydning, men hvor viktig er det? Linsene jeg bruker til vanlig er Synsam sine Eye Q Premium 2, også kjent under Proclear XC, og har en kurve på 8.5 og diameter 14.2. Har ikke funnet noen fargede linser med både samme kurve og diameter, så lurer derfor på hvor viktig det egentlig er. Noen som vet?

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Jeg har begynt å få vondt i hode av å gå med linser. Er på en måte hodepine helt fremme i pannen, nesten mellom øynene. Hva skyldes dette? Har vært litt slapp med å bruke linser den siste månede, men begynte igjen vær dag for ikke så lenge siden. Kan det ha noe med dette å gjøre? Har aldri opplevd noe lignende før, og har brukt linser i et par år nå.

 

Så en ting til. Linsene mine blir veldig tørre etter jeg har hatt dem på en stund. Om jeg tar dem på om morgningen ca rundt 7-9 så pleier dem å bli veldig tørre alt fra klokken 6-9. Dette er veldig irriterendes, har ikke noe ekstra linseveske å ta på heller. Bruker dagslinser (dailies).

 

Har brukt dagslinser i en god stund nå. Har ikke erfaringer med månedes linser heller. Er det et bedre alternativ med månedes linser kanskje? Hvordan virker dem, kan jeg sove med dem på? Hørt noen kompiser sover med sine. Ellers har jeg dem i en "eske" med linseveske i?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...