Gå til innhold

Nulltoleranse for maskiner uten antivirus på lan


Anbefalte innlegg

Hvilke metoder synes dere er bra for å unngå virus på lan?

Skal være med å arrangere et lan med ca 60 stk. Da har vi planer om at crewet skal gå rundt manuelt å sjekke at folk har antivirus før dei får plugget inn i nettverksledningen, eventuelt installere antivirus for dei som ikke har.

Noen meninger om dette er for drastiske tiltak?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Virusprog er oppskrytt... det er faktisk norton som lager 90% av disse virusene som flyter, og så blåses alt opp i media, slik at vi skal kjøpe den elendige softwaren dems.

oida.. for forskjellige boter som rbot, spybot er noen av de aller vanligeste virusene nå til dags og jeg vet med 100% sikkerhet at det ikke er norton som lager dem.

 

Og ang virus på lan.. sist lan jeg deltok på var nettverket nede i flere timer pga virus så jeg vil ikke akkurat si at det er opp til hver enkelt person om de vil ha virus.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-10579
Virusprog er oppskrytt... det er faktisk norton som lager 90% av disse virusene som flyter, og så blåses alt opp i media, slik at vi skal kjøpe den elendige softwaren dems.

Har du en begrunnelse for disse paranoide påstandene?

Lenke til kommentar

det er ikke en veldig enkel måte å gjøre dette på.. jeg er tech admin på zargate, der hadde vi litt over 300 deltakere i oktober.. vi opplevde virusflom. og siden 90% av alle som er der er 14 år gamle cs whinere, så ble 90% infisert med en gang. vi har ganske dyrt nettverksutstyr også, men ikke råd nok til switcher med høyt nok OSI layer for å sperre de aktuelle portene. vi hadde også en ganske bra vdsl linje, men med all den virusspamen som gikk ut av den (før vi fikk sperra alle utporter utenom 80/tcp) så tvinga vi en hel dsl sentral i kne..

 

vi fikk heldigvis bukt med det i løpet av 4-5 timer, ved å gå rundt manuelt, og gi nøyaktige opplysninger om hva som måtte gjøres, samt legge ut fixes lokalt på LAN'et..

 

så, før folk skal på LAN, så må jeg be om at de stresser windows update noe jævlig, skaffer seg antivirus, og finner ut om hvilke virus som er værst for tiden, og patcher seg..

Lenke til kommentar

Forslag:

Brenn ut en mengde CD-er med OPPDATERT avast, samt SP2 etc. (Ikke last ned og brenn Avast 2 uker i forveien, det kan ha kommet et nytt virus som er like ille som Blaster innen den tid.)

 

Før folk får lov til å sette en kabel i switchen, sjekker dere at de har en aktivert antivirus, og at den er oppdatert. ("Den er slått av når jeg spiller CS, for da får jeg flere FPS" er noe jeg har fått høre selv. Da forklarer du dem rolig, at hvis ikke den er på til en hver tid, kommer du til å kaste dem ut, uten refundering av billetten.)

 

Hvis noen har virus, må de for all del ikke få lov til å koble seg til nettet. Ta TP-en deres, og ikke gi den tilbake før de kan vise dere en virusskanning som sier "ingen virus funnet".

 

 

Da er dere godt på vei.

Lenke til kommentar

var på LAN i høst ferien hvor jeg ble sperret fra nettverket, fordi norton fant over 100 virus, men kaspersky og Avasat og ett par andre virus scanns fant INGEN !!

 

crewet ble ganske fortivilt og truet med at jeg måtte formatere !! ( noe som jeg ikke trengte) fordi de mente at min IP satt å slang ut virus og var en slags "server" for hele nettverket, til det viste seg at det var fyrn atmed som hadde maaasse virus som åpnet og åpnet porter og drepte 1 switch :p

Lenke til kommentar

En ved siden av meg på TC 2k4 fikk en masser av virus... problemet var at han gikk å la seg slik at crewe ikke fikk tilgang til maskinen hans... Hele nettverket var nede i flere timer... :thumbdown: og ikke nok med det... dagen etterpå skjedde det samme... crewe ble så forbanna at de skifta administrator pass på maskina hans slik at han måtte reinnstallere... :thumbup:

 

Jeg har selv vert med på å arrangere lan der vi har fått problemer med virus... Vi måtte slå av alle maskinene å starte opp en og en for så å legge inn eller oppdatere viruskontroll.. Jævlig til slit :thumbdown:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...