Gå til innhold

Bruk av "anførselstegn" i hw.no


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg synes alle skriver som dasser her, jeg. Det gjelder forsåvidt de fleste andre som bruker Internett med jevne mellomrom.

Selv skriver du for eksempel internett med stor I, noe som etter min mening er hårreisende galt.

Hårreisende galt er vel å ta litt i. Dette er noe som er/har vært oppe til debatt ei stund.

 

http://www.dagbladet.no/dinside/2004/08/17/405723.html

Lenke til kommentar
Når da gjennomsnittalderen på forumet er såpass varierende,

Hvor mye varierer gjennomsnittsalderen på forumet da? :roll:

I seg selv ingenting, men når man ser på aktive medlemmer kontra én eller null-post medlemmer, å vil jeg tro det er en del variasjon. Men den er lav uansett hvilken gruppe du ser på, da ;)

 

[4|\| j00 §p33|< 1337 ?? <--hva synes dere om slikt, da ??

Lenke til kommentar
Det irriterer meg hvordan det hele tiden forekommer en ukritisk bruk av anførselstegn i hw.no (og "jævli" mye i overklokking.no). "" er hjelpesymboler for å referere til språklige uttrykk. Dvs "Oslo" refererer til noe helt annet enn Oslo.

 

Hvis du stusser på om du skal bruke anførselstegn eller ikke så dropp å bruke det, det blir bare teite setninger som:

 

"Dette er et samarbeid mellom IBM og Intel som skal føre til en "åpen" kabinettstandard for blad-servere."

 

eller

 

"Det innebærer integrert GMA900-grafikk med støtte for DirectX 9 og PCIe x16 for grafikkort - sammen med en "vanlig" PCI-port."

 

Det fortsetter i det uendelige - SLUTT MED ANFØRSELSTEGN I "HYTT" OG "PINE"!!

 

Noen vil kanskje påstå at det er litt nerdete å henge seg oppi dette, men hvem er ikke nerd her? Og "rett" skal alltid være rett!

Hvis du ikke tåler feil bruk av anførselstegn blir det for dumt, om alle skal være perfekte i Norsk, rettskriving osv. begynner vi å nærme oss nietzsche holdninger her på forumet.

Endret av Snabben
Lenke til kommentar

Hehe. Jeg skal ikke uttale meg så meget om artiklene da det fort kan bli tatt til inntekt for noe helt annet.

 

Dog derimot. Der er jeg skyldig. Jeg har brukt dog helt siden vi sluttet med rettskrivning i niende klassen (det som nå er tiende).

 

Det kan hende det er feil, men jeg synes at det gjør en litt fin arkaisk vri på sproget (og ja, jeg pleier å bruke ord som disse med jevne og ujevne mellomrom)

 

Ellers har jeg hatt syndige tider i min pure ungdom (for ca 10 år siden) når jeg begynte å herje på nettet. Da skrev jeg nesten utelukkende "kvasi-dansk" for å skille meg ut. Det ble reagert på. Skrev en del nynorsk. Det ble OGSÅ reagert på.

 

Har etter det lagt meg litt mer på bokmål når jeg skriver. Og nå er det JEG som kritiserer andre for at de skriver på dialekt (og tro meg, her oppe i nord er det svært mange som gjør akkurat det).

 

Som det står i signaturen min er jeg en slags nyhetsskribent på amobil.no (driver ikke så mye med det, da jeg har mye skolearbeid for tiden) og har nok brukt dog i de tre artiklene jeg har skrevet.

 

Skal forsøke å forbedre meg på det. Takk for tilbakespill.

Lenke til kommentar

Jøss, enda en ny post som flamer språ kbruken her på hw.no. La meg bare si at det er en tapt kamp, det vil ikke skje noen foran dringer. Inter nett er yngle plass for då-rlig språk bruk, og så lenge man forstår hva andre forsøker å skrive, så kan man bare blå-se i om noe er feil... synes nå "jeg". ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...