Gå til innhold

Oppdaterte BIOS til CL1557, sinnsyk bedre ytelse!


jvik

Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Oppgraderte min BIOS til CL1557 her om dagen og forskjellen er helt syk i spill. Doom3 går som en drøm nå. Kan ikke forklare hvorfor, men alt er bare bedre. Grafikk, loading osv. Den nye BIOSen til AOpen 1557G kom ut denne mnd. At en BIOS kunne ha så mye å si var noe nytt for meg.

 

Anbefaler ALLE som har denne maskinen til å oppdatere BIOSen. Du laster ned en fil så blir biosen flashet/oppdatert i windows (jepp, trenger ikke diskett eller lignende) uten noe problem. Tar toppen 1 minutt.

 

Lykke til!

 

EDIT: Fikset emne tittel.

Endret av jvik
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du hadde muligens den gamle biosen fra før som ikkje støtta Dothan prosessor..... då gikk maskina i sikkermodus på 600mhz-

 

Dette er typisk for maskiner som har liggi lenge på lager og var inportert rundt og før Dothan cpuene kom på markedet.

 

Alle som har kjøpt 556 maskiner hos IT24.no må sjekke om de kjører på rett fart.

Lenke til kommentar

Testa den jeg og. Funka ypperlig å flashe fra windows! :thumbup:

Men må si jeg merka ingen ytelsesforskjell.. :dontgetit: Kjørte Til og med 3Dmark (2001SE hvis noen skulle lure :roll: ) etter, og det var.. ja.. ingen forskjell.. :p

 

Oh! jo, det var én ting som endra seg.. den disablet det trådløse nettverkskortet under boot, så måtte gå i BIOS og enable dette igjen.

Men hey, det er da verdt et forsøk :!:

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-rXRozPkg

Da kjørte sikkert din prosessor på maksimal klokkefrekvens under last allerede.

Jeg hadde også problemet med at klokkefrekvensen aldri oversteg 600MHz når den gikk på batteri, men etter at jeg flashet til nyeste BIOS går den rett opp til 1400MHz når det trengs... :yes:

 

Et lite tips, et kjekt program for bærbare:

http://www.diefer.de/speedswitchxp/

Lenke til kommentar

Jeg kjørte denne oppdateringen på min Netshop 1557gls, med det resultat at laptopen ikke vil boote lengre. Så thanks a lot. neida, men hvordan kommer jeg ut av denne knipa? jeg har jo ikke noe jeg kan kjøre den på for å få den opp i gjen. Den kommer til lastingen av windows xp og før log in kommer klikker den....og restarter :nei::hmm::mad::mad:

Lenke til kommentar

Jeg har en 1557gls og tenkte jeg skulle prøve denne bios greia. men siden en her fikk problemer med pcen etter å ha gjort det på lik modell lurer jeg på om det er noen forskjell på 1557gls og 1557g sånn rent bios messig...??

 

dvs jeg finner ikke noen bios oppdatering hos aopen til gls, kun til g...

 

 

takker for svar!

:dribble:

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Samme skjedde meg. Fikk bare kontakt med maskinen gjennom vga utgangen. Prøvde å legge tilbake gammel bios, men da gikk alt i stå. Maskina bare piper og ingen kontakt lenger. Må vel bare levere maskinen igjen. Det må vel legges inn ny cmos brikke, eller brenne en ny.

 

Tragisk kvalitet av aopen. Dette er tredje gang jeg må levere en 1557 maskin. Den første maskinen jeg hadde ble gradvis dårligere og dårligere og til slutt ville den ikke boote. Leverte denne og fikk ny. Desverre så fikk jeg en med flere døde piksler. En blå, en hvit og en piksel som kom og gikk. Leverte denne igjen også. Nå er altså den tredje maskinen død pga dårlig bios fra aopen. Angrer nå på at jeg ikke gikk for en maskin av høyere kvalitet.

 

Andre problemer jeg har hatt med denne er at den ikke våkner opp av dvale eller standby.

 

Må legge til at jeg var fornøyd så lenge den virket.

 

Tror jeg skal prøve å få pengene tilbake denne gangen å kjøpe noe bedre. Noen tips til tilsvarende bærbar pc? Krav: ati 9700 (eller bedre), pentium m, ikke altfor stor, og centrino teknologi.

Endret av chevyz28
Lenke til kommentar

Hmm, jeg får ikke lagt inn gammel bios. VIrker som aopen har gjort en stor feil på 128 mb driverene. Jeg kjører nå på 64 mb drivere og da fungerer ihverfall maskinen :/

 

Skal snakke med WB høre om de har en bios oppdatering som fungerer, eller en den som maskinen ble sendt med, så jeg får tilbake de manglende 64mb på skjermkortet. :hmm:

 

EDIT:

Ser forsovidt på sidene til aopen at det er samme drivere for hele 1557 serien, kun separert av de forskjellige skjermkortene.

 

:cry:

 

Kjipt med bare 64 mb minne på skjermkortet....

Endret av Tai`dai
Lenke til kommentar
Jeg hadde også det problemet først, når jeg fikk PCen; at klokkefrekvensen aldri oversteg 598MHz, men det var bare en endring i BIOS, så ordna det seg...

Hvordan gjorde du det?

Maskina mi ligger konstant på 598mhz, til og med når jeg spiller hl2!!

Det lagger!

 

Min system bios version er: R01-A1Ea

Endret av martlo
Lenke til kommentar
Jeg hadde også det problemet først, når jeg fikk PCen; at klokkefrekvensen aldri oversteg 598MHz, men det var bare en endring i BIOS, så ordna det seg...

Hvordan gjorde du det?

Maskina mi ligger konstant på 598mhz, til og med når jeg spiller hl2!!

Det lagger!

 

Min system bios version er: R01-A1Ea

Hva slags bærbar har du?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...