Jump to content

thamule

Medlemmer
 • Content Count

  1287
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 :)

About thamule

 • Birthday 10/28/1988
 1. Hei. På jakt etter jakke. Føler meg ikkje vel i skalljakke/softshelljakke. Har vinterparkas og regnfrakk til anledninger/vær når det passer seg, men er på jakt etter eit meir stilfullt alternativ til teknisk allværsjakke Har peilet meg inn på Barbour oilskin. Tenker jakken kan vere litt «røff». Blir stort sett brukt til chinos eller jeans og skjorte. Barbour har sinnssykt mange modeller. Har sporet opp 2. Noken med erfaringer om desse eller andre forslag. Supert om det kan settes inn/tas ut for etter behov. Barbour lutz waxed https://www.barbourinternational.com/catalog/product/view/id/37820/s/barbour-lutz-wax-jacket-mwx0566ol51/?___store=international barbour ogston https://www.johnlewis.com/barbour-ogston-waxed-jacket-olive/p3595277
 2. Da er mitt opplegg oppe og gå. Blir spennende å teste framover. Har hatt ap ac lite aktive ei stund, men switchen hadde leveringstid. Måtte montere den opp ned, men trur ikkje det har noko å sei(?)
 3. Eg gikk for unifi 16 150w + ac ap lite Eg trakk ein ekstra nettverkskabel til stova så foreløpig treng eg ikkje ny switch der. Bruker min gamle dlink til div stash og direkte kabel til decoder foreløpig. Kan utvide med styrt unifi switch seinere om nødvendig.
 4. Eg har ein gammel 6 porters D-link gigabit switch (midlertidig), men den var ikkje kompatibel med tp-link mesh systemet då den visstnok valgte ein ip som gav konflikt på nettverket. Ikkje styrt ja. Så då blir det: 1 stk US-16-150w 3 stk UAP-AC-LITE 1 stk us-8 Dette koster 6.600kr. Eg kan kutte poe og kjøpe unifi switch 24 port (uten poe) og dermed spare 1000kr. Eg har strømuttak ved alle nettverksuttak. Så eg treng strengt tatt ikkje poe. Eg kan også bruke reserverøret mitt og strekke opp ein ekstra nettverkskabel til decoder. Då vil eg kunne gå for ein switch som ikkje er styrt og eg kan bruke den gamle Dlink switchen ved dekoder. Då kan eg faktisk bruke TP-Link mesh-nettet til 1800 + ein 16-porters switch til 700kr i teknisk rom. Eg må sove på dette til i morgen før eg bestiller. Frister å gå all in på første alternativ, men det koster 2,5 ganger så mykje + at eg må sette opp for ulike vlan. Det slepp eg med ein ekstra kabel. Tenke tenke.... Uansett tusen takk for bidrag. Skal melde tilbake kva eg ender opp med. Edit: Trur eg oversåg poenget ditt. Ja eg kan gå for ein 8-porters i teknisk rom + min gamle Dlink. Då sparer eg 2000 kroner berre der.
 5. Veldig fint. Takk for tilbakemelding! Eg må nok til med 16 porter i teknisk, 8 blir for lite. Så då er det ein us-16-150w eg må ha. Og då ser eg at det blir nokre tusenlapper for dette.... Eg har jo eit reserverøyr til der decoder skal stå så eg kan trekke eigen tp-kabel til den og kjøre decoder utenom mesh-nettverket. Då kan eg bruke eit enklare mesh-nettverk. Men eg synst dette virkar mykje meir avansert og forseggjort enn deco m4 frå TP-Link. Har ein dårlig magefølelse for det opplegget.
 6. Ser meg nødt til å blåse liv i denne "gamle" tråden. Har nettopp fått installert fibert frå Enivest som har tv-løysing frå Get. Det er 1 tp.kabel frå fiberkonverter til modem/router og så er det vilkårlig kva utgang ein brukar vidare derifra for internett eller iptv. 5 utgangar meinar eg å huse. Men eg har no erfart at get- iptv ikkje fungerer gjennom TP-Link Deco 4 mesh-system som eg har kjøpt inn. Vurderer derfor å returnere det og gå for Ubiquiti. Eg har tp-kabler til alle nødvendige rom i huset. I stova må eg uansett ha switch pga behov for ein 4-5 porter, det er der iptv-decoder frå Get står. I teknisk rom står fiberkonverter, modem/router frå Enivest og eg har patchepanel for heile huset. Kan nokon være så snill å dytte meg litt i rett retning av kva utstyr eg treng? Eg ser føre meg ein switch ved patchepanel og ein switch ved decoder i stova og så eit par satelittar rundt om i huset drevne av poe. Men har INGEN erfaring med dette og bør vite at get-tv vil funke i stova når det er satt opp. Sett utruleg pris på alle svar.
 7. Lite aktivitet her ser eg. Men eg ser frå tråden under at ubiquti går an sjølv med IPTV, men at eg då må ha ein switch ved tv-en. Men det må eg uansett. Mulig eg skal prøve å puste liv i den tråden i staden. https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1800445&page=2
 8. Hei, bygde hus for eitt år sidan og fekk fiber installert i huset i sommar. Har rackskap med god plass der modem for fiber er montert. Har kablet nett i heile huset til allrom og soverom. Har gått til innkjøp av 3xTP-Link Deco m4, men er ikkje fornøgd med brukargrensesnit, funksjonalitet, ytelse eller formfaktor. Men prisen er bra. Eg hadde frå før ein D-link gigabitswitch som eg no har fjerna fordi den ikkje var kompatibel med tp-link systemet og lagde noko krøll. (fant ein notis om det på tp-link sitt community) SÅ, til saka: Eg kan returnere tp-greiene, eller eg kan beholde det. Fungerer sikkert ok om eg får på plass ein skikkelig switch i racket mitt ved patchepanelet, men ulempen er at den blant tp deco m4 ikkje støttar iptv, så eg må til med switch dei plassane eg har mesh-satelitt og skal ha tv. Tanken min med å legge opp til 1 stk nettverksuttak på kvar plass var at eg fekk jo nye utgangar i mesh-satelitt til evt iptv-tuner, men no fungerer jo ikkje det. Skal visstnok komme oppdatert firmware, men den går ikkje an å installere fra app og webbasert brukergrensesnitt eksisterer ikkje, så det er litt håplaust heile greia. Men kom gjerne med tips eller innspel til kva eg bør gjere /burde gjort anleis for at dette skal bli bra! Sett stor pris på alle innspel! Eg nærmar meg returfrist for tp-link deco så eg må derfor berre bestemme meg kva eg skal gjere med det settet...
 9. Det går ikkje fort dette, men eg har fått laga til noko som ser slik ut. Eg har fleire båtar eg vil lage det same for, om eg kan lage til eit "dashbord" der navnet på båten kjem opp når datoen nærmar seg, så vil eg vere i mål. At data blir henta frå tabellen eg nett laga. Alternativet er at eg har ei fane for kvar båt og så må eg gå inn manuelt og sjekke kvar båt om korleis det lig ann med datoar. Det kan fungere då eg har laga til betinga formatering slik: meir enn 1 år til ny sertifisering: grøn Meir enn 60 dagar til ny sertifisering: gul Mindre enn 60 dagar til sertifisering: rød. ​Input på dashbord? Eller om eg berre bør ha det manuelt slik det er no...?
 10. Eg begynner forsiktig. Står masse på nettet, men set meg fort fast likevel =viss((størst(b5:b15))<2,"",(størst(b5:b15))) Prøver å finne siste datoen i ei rekke, men at den ikkje skal vise 00.01.1900 når der ikkje står dato. Men det fungerte ikkje... EDIT: fant ut av det, måtte bruke semikolon...
 11. Har prøvd ein demoversjon av ccom. Prismessig ok, men funksjonaliteten overgår strengt tatt vårt behov. Tenkte derfor å få dette til sjølv. Men kan selvfølgelig ta ei revurdering på det når eg ser omfanget av det som må gjerast i excel for å få det til. Problemet slik eg ser det er å få lagra historikken i reknearket. Det vil sei at det ikkje berre eksisterar ein mengde data, men at ein kan sjå forrige sertifisering, sertifiseringa før det, før det osv osv. Ein god historikk på datoar. Men mulig denne funksjonaliteten ikkje er mulig å få til på ein god måte og då må vi evt sjå på f.eks. ccom igjen.... EDIT: Er du tilfeldigvis engasjert i ccom? I og med at din brukar nettopp blei oppretta og du har eitt innlegg på d.no og det er i denne tråden?
 12. Takk for svar. Forstår, trur eg. No prøver eg å finne ut korleis eg skal legge inn dei data eg har. mange mindre tabeller eller 1 stor. Ser ut til at det blir ei fane i arket per båt og så ei oversikt med alle båtane. kanskje.. Vanskelig å legge inn data når eg er usikker på korleis eg må bruke dei for å få ut ønska resultat, men det går vel på eit vis.
 13. Hei, Har vore på jakt etter eit superenkelt vedlikeholdssystem for å holde kontroll på utløpsdatoar etc. Men går heller for å lage eit sjølv. Har brukt excel til enkle formlar, det mest "avanserte" eg har gjort er vel "if" formel... Korleis bør eg gå fram for å bygge opp eit rekneark der eg skal ha lagra informasjon om: Spesifikasjonane til 10 båtar Utstyret til dei 10 båtane (som er gjentagande og ganske likt) med sertifiseringsdato og utløpsdato. Kompetansen til kanskje 50 ansatte med sertifiseringsdato og utløpsdato (ikkje pensjonsalder )​ Treng egentlig berre eit spark i rett retning her, så skal eg klare å lese meg litt opp. Men fomlar litt i blinde då eg ikkje veit korleis eg skal begynne og korleis strukturen bør vere. Ideelt bør det komme opp på ei framside når datoar nærmar seg utløpt, men eg blir kjempefornøgd om dei berre blir røde på farge i ei liste også viss eg ikkje får til det førstnemnte.. La ved eit bilde av typisk info eg vil ha kontroll på. Supert om noken har eit tips Edit: Leif
 14. Kanskje eg berre burde selge nexus playeren (som ikkje har hbo app) og prøve denne boksen. Vil eg då få hbo nordic i HD? Støttar plex også?
×
×
 • Create New...