Gå til innhold

Matte i media og forskning.


rlz

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er det noen som har erfaring eller synspunkter rundt notasjon for funksjoner som er variadic? Er sånn sett ikke et problem, bare et spørsmål om notasjon.

 

Til nå har jeg gjort som følger: La chart?cht=tx&chl=f : \bigcup_{0 \le i \le n}{\mathbb{Z}^i} \rightarrow X (rendres ikke helt bra), også bruker jeg den som chart?cht=tx&chl=f(\langle 1, 2 \rangle).

 

Synes dere det å skrive chart?cht=tx&chl=f(1,2) er faux pas?

 

Når ariteten er satt, så er det stuerent, men synes ikke det blir helt det samme.

Lenke til kommentar
An infinite number of mathematicians walk into a bar. The first one tells the bartender he wants a beer. The second one says he wants half a beer. The third one says he wants a fourth of a beer. The bartender puts two beers on the bar and says “You guys need to learn your limits.”

 

Hvordan ville et slikt uttrykk/funksjon for antall øl som blir bestilt blitt skrevet "algebraisk"? (der grenseverdien mot uendelig = 2)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Et lite spørsmål:

 

Er det mange her inne som ser på den norske serien "Siffer" på NRK?

Hva synes dere om det?

 

Selv mener jeg Jo er en utrolig interessant programleder med mye fint, men noen ganger går det veldig langt vekk fra selve matten.

"Regn for Regninga" spalten er også veldig varierende.

Lenke til kommentar

Ja, de nøttene har ikke vært så stor utfordring. Den som tok meg litt på senga var den med fuglene i de forskjellige trærne, hvis dere husker den?

 

Ellers så er det jo ganske annerledes å stå ute i hverdagslivet og plutselig bli spurt av en fyr med stort krøllete hår og mikrofon om en matteoppgave. Tror selv jeg hadde blitt litt satt ut og hatt problemer for å si det sånn.

Lenke til kommentar

Kva andre meiner å skrive kan ikkje eg uttale meg om. Eg ville kanskje sagt at det står chart?cht=tx&chl=\frac{6}{2}\cdot(2+1), men det kan tolkast som begge deler, dermed burde ein bruke fleire parentesar, eller skrive det på ein annan måte.

 

Gnurk: http://www.wolframalpha.com/input/?i=6/2(2%2B1)

hmmm, vel min logikk sier 1, men nå prøvde jeg TI der fikk jeg 9, og så prøvde jeg maple15 som og ga 9, så jeg bare gir opp da -_-

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...