Gå til innhold

ram-priser rundt jul.


nicolayoe

Anbefalte innlegg

Har jeg nogenlunde rett i at ram generelt har en tendens i å falle i pris rundt juletider? Noen med en idé om hvordan prisene kommer til å ligge for 512/1024 ddr pc3200 brikker til jul iår? Og er de fallende prisene ene og alene bestemt av at produksjonen i Asia tar seg opp mot vinteren? Har allerede nå lagt merke til at prisene er noe lavere enn rundt juni/juli..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Men innen jul kommer vel ddr2? Og da synker vel pc3200 ram i pris.

Eller stiger, for å favorisere DDR2 ved lansering, noe som nettop skjedde med AMD XP prosessorene rett før lansering av Sempron.

 

Akkurat nå så er vel prisene ganske greie. Nå får du 512 MB PC3200 for under 700,- er ikke så mange månedene siden at de var oppe på 1000 lappen.

Endret av 356speedster
Lenke til kommentar
DDR2 _er_ kommet. Men det koster flesk, men nå som Amd og Intel har kommet med hovedkort som støtter ddr2, tipper jeg ddr1 vil falle litt i pris ettersom det er "gammelt".

DDR2 + AMD er ikke sant. I hvertfall ikke ennå og trolig ikke i nærmeste fremtid heller. Grunnen er at AMD har bra nok båndbredde i massevis med DDR, og ville tapt ytelse på grunn av dårligere latency på DDR2. Prisen på DDR2 er jo som sagt også veldig høy ennå.

 

Man kan kjøpe intel-systemer med DDR2, men det gir per i dag ikke noen merkbare forskjeller bortsett fra at lommeboka blir slankere enn ved DDR.

Lenke til kommentar

Mange faktorer som spiller inn, så det er vanskelig å spå. Tidligere år har vi sett trenden at prisene har falt mot våren og tidlig sommer, for så å stige utover høsten.

 

Det siste året har jeg intrykk av at prisene har vært mer stabile enn tidligere, ihvertfall hvis man ser på brikker med "standard" spesifikasjoner, dvs. at de ikke er nylansert.

Lenke til kommentar
er/var det ikke mulig å se statistikk over prisen over flere måneder på forskjellige produkter i produktguiden? evt. hvordan?

Det er sant.... Var en veldig bra funksjon!! Synd at denne er fjernet!!....

Velg et produkt i produktguiden, for eksempel SyncMaster 957MB

 

SyncMaster 957MB

 

-> Produktguide > Skjermer > Samsung > SyncMaster 957MB <-

Omtrent øverst på siden finner du dette, beveg musen over "SyncMaster 957MB" :)

Endret av kim
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...