Gå til innhold

Sanger som får deg (nesten) til å grine


sete

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Topic sier vel det meste, her skal man poste og fortelle om sanger som har vekket sterke følelser inni en og skapt noen tårer i øyekroken. Det kan f.eks være sanger som handler om noe trist eller tragisk, et følsomt emne eller sanger som vekker meget sterke følelser i deg selv som får deg til å felle en tåre. Eller kanskje sangen vekker minner hos deg av en eller annen grunn. Sangen kan også være så bra at du har lyst til "grine". Vet at jeg har kompiser som nesten griner når de hører den skjærende gitarsoloen som nesten høres ut som "et skrik om hjelp i desperasjonens stund" midt i en rolig metalballade (velger å bruke metal som eksempel fordi jeg har fått et inntrykk av at de fleste hører på et eller annet metal her, selv om jeg ikke hører så mye på det :) ). Det er nok ikke mange begrensinger for hvilke sanger du kan skrive om så lenge de vekker følelser og H2O drypper fra øyene dine. Folk kan vel bli rørt av nesten alle sanger, så det er så og si nesten fritt fram. Oppgi sang, gjerne sangteksten og skriv hvorfor sangen for deg til å grine. (vet at de fleste gutter ikke griner, så vi får si at vi fikk en tåre i øyekroken, hehe)

 

Da starter jeg:

Ja, jeg innrømmer at jeg har felt noen tårer når jeg har hørt på enkelte sanger, men det er sjeldent. Må bare fortelle dere at jeg hadden en uhyre ekstraordinær musikkopplevelse i går. Det er som sagt meget sjeldent jeg feller noen tårer når jeg hører på musikk, men da jeg hørte på

  • Dixie Chicks - Travelin' Soldier (skrevet av Bruce Robison)

klarte jeg ikke å la være å felle noen tårer. Jeg hadde hørt den mange ganger før, men det var en stund siden den var på playlista sist. Og dessuten hadde jeg ikke brydd meg særlig om teksten. Men i går kveld fattet jeg av en eller annen grunn interesse for sangen da jeg ved en tilfeldighet så på mappa til Dixie Chick's album "Home". Tenkte at jeg like godt kunne få med meg teksten også siden den virket litt interessant med tanke på ord som travelin' soldier, Viet Nam etc.

 

Jeg satte på sangen og fant etterhvert teksten også. Da jeg forsto mer og mer hva sangen dreide seg om forestilte jeg meg hele handlingen som en film i hodet mitt. Denne sangen dreier seg riktignok om "love" eller kjærleik på godt norsk, men den er ikke så abstrakt, men meget direkte. Det er enkelt nok en kronologisk historie som fortelles gjennom tonene til det amerikanske nr.1 countrypopartistene "Dixie Chicks". La spesielt merke til hvordan artisten synger "I cried" i refrenget, hun sang som om hun gråt. Storyen kort fortalt:

En ung og ensom soldat møter ei servitør når han skal spise på en kafe mens han venter på bussen som skal hente ham. Han har ingen å skrive brev til og spør om han kan skrive brev til henne. Så bærer det av sted til "Nam" og de skriver til hverandre mens hun venter på at han skal komme hjem. :cry:

Vet at det høres ut som en klisje osv, men jeg syntes at historien var rørende. Tydeligvis gjorde også mange amerikanere også det, fordi sangen ble en nr.1 hit der i fjor. Deretter hørte jeg på sangen om og om igjen :love:

For de som er interessert i teksten, så var dette det første jeg fant på google.com: sangtekst

og det jeg fant samtidig noen som hadde skrevet noveller inspirert av sangen også:

Å lese de novellene samtidig(!) som man hørte på sangen skapte selvfølgelig et enda sterkere inntrykk.

 

Fant også noen nyheter om at det er skrevet et manus til en film som kanskje skal spilles inn med samme handling som sangen. Keira Knigthley skal visstnok være aktuell i en av hovedrollene.

 

Der fikk jeg det meste ut av hodet og tunga og "ned på papiret" og håper at det er noen her som har noen sanger de vil skrive om. Regner med at HalTan har noen ;)

 

PS! Jeg sitter ikke og skriker og hulker når jeg hører på sangen nå, den spesielle musikkopplevelsen er over for lengst :tease:

Endret av sete
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fin tråd

 

 

En god venn av meg døde for ikke så lenge siden, han likte som meg, Manowar veldig godt. Han "tipsa" meg om sangen 'Today is a good day to die¨, en sang jeg virkelig likte! Så nå som han døde, så får jeg tårer i øyne hver gang jeg hører på den

 

 

Guns n' Roses - November Rain, hadde kjærlighetssorg for en stund siden, hørte mye på den sangen. Er så fin, og så utrulig gode gitarsoloer i den. Av samme grunner får jeg tårer i øyne av Nazareth - Love hurts.

Lenke til kommentar

Jeg må innrømme at jeg faktisk ikke kan huske at jeg har vært i nærheten av å grine når jeg har hørt på musikk. Det nærmeste må vel være R.E.M - Everybody Hurts.

 

Edit: Ettersom jeg hørte på Mama Said av Metallica når jeg fikk vite at bestefar var død, er det vel den som er nærmest. :\

Endret av Purify
Lenke til kommentar

Balader er ofte fine/triste/romantiske :love:

System of a Down - Roulette

Metallica - Nothing Else Matters

Pink Floyd - Wish You Where Here

Slipknot - The Vermillion pt 2

særlig denne delen av teksten er røende for meg, da eg tolker den veldig personlig... "I won't let this build up inside of me!" :cry:

 

Men sanger med mer fart i kan også være sånn.. :yes:

Metallica - The Unforgiven

Slipknot - The Vermillion pt 1

 

 

og sikkert en del flere :)

(ingen av disse sangene får tårer til å komme, men de får meg i trist humør)

Endret av TLZ
Lenke til kommentar

Ozzy Osbourne - Dreamer

Ozzy Osbourne - So Tired

Scorpions - Still Loving You

Scorpions - Wind Of Change

Dimmu Borgir - Sorgens Kammer

Black Sabbath - Changes

 

Begynnelsen på Gary Moore - Still Got The Blues

 

 

Begynner ikke å grine av de akkurat ...men er litt triste på en måte

Lenke til kommentar

Har ikke for vane å bli emosjonell av musikk; men Cat Powers vokal (backet av gitar) på Good Woman gir meg gåsehud i skrivende stund (albumet Free anbefales dypt). From Grace av vår egen Thomas Dybdahl er også en fantastisk låt, som bør få fram melankolikeren i hvem det skulle være :]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...