Gå til innhold

30" Cinema HD. Noen som har den?


Koma

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
System krav

 

Windows-basert PC med grafikkort som støtter DVI-utganger med full «single link» digital båndbredde og VESA DDC-standard for plug-and-play-oppsett.

 

 

Burde funke med PC.

Det gjelder kun for 20- og 23-tommerne.. For 30" trenger man ifølge specsa:

 

Power Mac G5 med NVIDIA GeForce 6800 Ultra DDL-grafikkort (kan kjøpes ferdig installert ved bestilling av nye Power Mac G5-maskiner og som ekstrautstyr for kunder som allerede har en Power Mac G5-maskin)

 

 

Skjermen trenger sannsynligvis 2 DVI-utganger som kan linkes på skjermkortet, siden det er snakk om en veldig høy oppløsning. Dette støttes blant enkelte high-end skjermkort til pc, men Apple har sikkert ikke noe hastverk med å utvikle støtte for disse..

Lenke til kommentar

Hei!

Skjermen er ikke kommet på markedet enda, ihvertfall ikke i Europa. Apple stipulerer at den vil komme om 4-6 uker.

 

Når det gjelder plattformstøtten så støtter egentlig 30" bare det DDL kortet fra Nvidia, men det er en "vanlig" DVI skjerm, så det skal være fullt mulig å få den til å fungere på et high-end skjermkort for PC også.

Det kommer nok en mengde tester av dette når skjermen slippes på markedet.

Skjermen bruker ikke begge DVI utgangene. Om man leser nøye på Apple sine sider, så står det at 6800DDL kortet faktisk støtter to slike skjermer :love:

 

 

Kunne godt tenkt med 2 slike 30" ;-) Må bare vinne i Lotto først.

 

Arcade

Lenke til kommentar

Er det noen som vet hvordan det er å kjøre slike store skjermer på en lavere oppløsning en det som er annbefalt, går det ann å da for eksempel se film på den?

 

Lurer på å kjøpe denne skjermen, og så bruke den som HDTV for å se film og slikt (kansje spille doom3 når det kommer til mac...)

 

PS. Dette er en skjerm som oivind_dahle må få teste og skrevet en artikkel om på hardware.no

 

Hilsen

Kenneth

Endret av DjNeo
Lenke til kommentar

Ifølge Apple kan du kun bruke 30" på Mac, da du trenger et spesielt grafikkort som foreløping kun eksisterer på Mac. Om det blir mulig å koble den opp på en vanlig pc blir spennende å se når skjermen kommer. Foreløpig er det jo kun 20" og 23" som er sluppet for salg, begge to kjempedeilige skjermer. Er forøvrig de skjermene som står i OL-studio til NRK.

Lenke til kommentar
skjermen skal fungere på PC hvis du finner et kort  som støtter så høy oppløsning og har 2xDVI utgang eller dobbelDVI utgang

Kort sagt: Nei.

 

30" skjermen trenger TO DVI utganger (du kan få dobbel 30" ja, med 2x2=4 DVI utganger. Årsaken er rett og slett at en DVI-forbindelse ikke klarer den oppløsningen. Det er ingenting spesielt "Mac" med 30", men jeg vet ikke av et eneste PC-kort som støtter den. Dersom så store skjermer ble "vanlig", ville det komme til PC også.. alt som mangler er noe SLI-logikk på skjermkorta, slik at de får fordelt ett signal over to DVI-porter...

 

Kjella

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...