Gå til innhold

Vannpumpe: Eheim vs. Hydor


Anbefalte innlegg

På mitt kommende vannkjøling sett, trenger jeg selvfølgelig en vannpumpe. Jeg har tatt en titt på Eheim 1048 og Hydor L20/L30. Det virker som at Hydor pumpene gir mye for pengene, men er det virkelig så? I følge spesifikasjonene ser det ut til at både Hydor L20 og L30 er bedre enn Eheim 1048 pumpen, og i tillegg billigere. Hvordan er disse Hydor pumpene med tanke på støy/bråk/vibrasjoner? Hele poenget med mitt kommende vannkjøling system, er å finne stillegående komponenter, men samtidig fungerer bra med tanke på overklokking.

Endret av azone
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har råd til hvilken som helst av de nevnte pumpene. Men for min del virker Hydor L30 meget interessant. Men jeg skulle gjerne likt å høre om andres erfaringer med denne pumpen, ikke bare kommetarer slike som "gå for det dyreste".

 

Hydor L30 pumpen har gode tekniske spesifikasjoner virker det som, men hvordan er bråk og støynivået fra denne pumpen?

Lenke til kommentar

En annen verdifull pumpe (ganske dyr dog) er Swiftech pumpa de selger på Microplex...

700L/pr time... og 12v.. den skal vistnok være bedre enn Hydro L30 og de store Eheim pumpene.. samtidig som den er stillegående.. men samtlige tester som blir vist til er jo positive for dem som henviser til den >_< så kan ikke stole på det.

Har selv ikke fått testet pumpa helt ut... men satser på å at jeg i neste uke elsker, eller hater den.

Lenke til kommentar
Jeg vil tro at Eheim 1046 er litt for svak for mitt kommende oppsett. Nettopp derfor ønsker jeg heller å benytte Eheim 1048 ekker Hydor L30. Slik det ser ut nå, holde rjeg en knapp på Hydor L30 vannpumpen.

visst du har tenkt til å kjøle gup, cpu og nb, så holder 1046 i lange baner.. men skal du ha vannkjøling på hardiskene også.. og visst du har mange av dem.. så holder den ikke nei.. etter det jeg har hørt.. så er det ikke flowen som i hovedsak bestemmer hvor kaldt du får det..

Er iallefall det jeg har hørt..

Det kommer mer ann på radiatoren og blokkene.. ikke selve flowen..

Lenke til kommentar

Stig-Arne:

Det er nok sant det du skriver, men jeg er interessert i en vannpumpe i prisklassen Eheim 1048 som klarer å dytte nok vann rundt i systemet. Etter de tekniske spesifikasjonene i bedømme, så er Hydor L30 hakket bedre enn Eheim pumpen, samtidig som at den er billigere. Jeg ønsker egentlig noen erfaringer ved bruk av begge pumpene (Eheim 1048 og Hydor L30). Swiftech pumpen er ikke aktuell da den befinner seg i en helt annen prisklasse.

Lenke til kommentar
Jar-jar:

Et siste spørsmål: Har du benyttet vibrasjonstempende matter eller noe slikt? Jeg mener, det er ikke ofte jeg hører om så stillegående vannpumper :)

Nei bare strips for at den skal sitte fast. Det er fire sugekopp ben på pumpa men dem suger seg ikke bra nok fast, men reduserer vibrasjoner til et minimum.

Har nå demontert vannkjølinga grunet lekasje. Som er selvforskylt måtte mode cpu blokka for at den skulle passe på Abit NF7-S V2.0

Så da er det bare å bestille en ny fra kommplet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...