Gå til innhold

Priser for ny hardisk?


knutoh

Anbefalte innlegg

Kor stor går det ann å få ein hardisk for under 1000 kroner?

 

Kor mykje må eg rekne med å betale for:

 

500gb

200gb

120gb

80gb

60gb

40gb

 

 

 

Kva er å annbefale? Eg brukar hardisken bare til intern server (Bare på eigen maskin), dokumenter, undervisnings-programmer, osv. Eg har klart meg passeleg med 40gb i mangen år, men no er eg litt redd for at det er litt for lite...

 

Kva annbefalast? Er det lurare og kjøpe ein 120gb-hardisk som eg kan ha LENGE eller ein 60gb-hardisk som må byttast ut om to år?

 

Får eg meir for pengane etter større eg kjøpar han? Er det viktig å tenkje på kor rask han er osv.?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Edit:

 

knutoh, du får ha meg unnskyldt. Jeg ønsker deg alt vel med din investering. Jeg innser mine feil og stryker herved mine tidligere kommentarer i denne posten.

 

Jeg ser også at du får kyndig hjelp av de andre forumbrukerne. Meget bra, jeg vet hvor jeg skal spørre hvis jeg trenger hjelp en gang.

Endret av Peseduden
Lenke til kommentar
Du bør nok ikke kjøpe noen harddisk. Gå på elkjøp og hent ny maskin, tror det er best for deg.

Hvis du leste litt hva han skrev, så sier han at han bruker PC'en til dokumenter og undervisningsprogrammer og lignende, så jeg tviler på at han strengt tatt trenger ny PC.

 

Uansett, du får en 200GB harddisk for 1040kr. Du finner den her.

Hastigheten på harddisken tror jeg egentlig ikke har så veldig mye å si for deg, hvis du bruker harddisken kun til lagring og små programmer som ikke krever stort.

Skal du velge mellom 120 og 60GB, velg for all del 120. Du får en god del mer for pengene da. Jeg vil egentlig anbefale deg en 160GB for 790 kroner her.

 

EDIT: En ting du bør være klar over: Har du en litt eldre PC, er det ikke sikkert at den støtter større harddisker enn 137GB hvis den ikke støtter 48bit LBA adressering.

Med andre ord, har du en litt eldre PC, ville jeg gått for en 120GB HD for å være sikker på at du får utnyttet den fullt ut.

Endret av ZiggWarth
Lenke til kommentar
Det blir vel antagelig ein 120 gb. Tusen takk!

 

Men:

 

Visst eg (Det gjær eg uansett) partisjonerer hardisken i mangen partisjoner (under 20gb) er det vel ingen ting i veien med å bruke 'fat 32' og ikkje 'ntfs' filsystem?

Jeg har brukt både FAT32 og NTFS filsystem på partisjoner fra 5 til 188GiB, og det funker som bare det.

Men NTFS er egentlig på mange måter et bedre filsystem, ikke minst med tanke på sikkerhet og slike ting, så jeg ville gått for NTFS hvis jeg var deg, hvis du bruker windows 2000 eller XP.

Lenke til kommentar

Kjøp deg en 120gb disk du (og få noen til å hjelpe deg montere den hvis du ikke har gjort det før), pcen din takler mest sannsynlig ikke mer enn det.

 

Om du senere bestemmer deg for å kjøpe ny maskin, kan du alltids flytte over harddisken. Tviler på at du har bruk for ny pc til "dokumenter, undervisnings-programmer, osv."

 

F.eks. denne, eller denne.

Lenke til kommentar

Takker for mangen fine svar. Skal sjekke litt, men akkurat no begynner skulen igjen og ting vil gå hakket seinare enn før...

 

Forresten:

 

Når eg kjøpte 49gb hardisken klarte ikkje biosen min det. Han klikka, men så oppgraderte eg han og det funka fint... Det var bare ein liten risiko ettersom han ikkje hadde ein reset-jumper...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...