Gå til innhold

forsterker?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg lurte på om du kan få tak i små forsterkere som er laget for at du kan bruke vanlige høytalere på pc'n? En bitteliten forsterker som kan stå på skjermen eller lignende. Det er vel noe sånn i noen Videologic systemer og sikkert andre. For jeg tenkte å kjøpe noen høytalere å bruke, istedenfor å kjøpe ett sett fra feks Creative, Klipsch osv.

 

Men hvis det ikke er noe å tjene på dette, så må dere bare si ifra. Da tenker jeg både på pris, lyd og kvalitet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Quote:


On 2002-04-29 22:08, spoonhau skrev:

Hei.


Jeg lurte på om du kan få tak i små forsterkere som er laget for at du kan bruke vanlige høytalere på pc'n? En bitteliten forsterker som kan stå på skjermen eller lignende. Det er vel noe sånn i noen Videologic systemer og sikkert andre. For jeg tenkte å kjøpe noen høytalere å bruke, istedenfor å kjøpe ett sett fra feks Creative, Klipsch osv.


Men hvis det ikke er noe å tjene på dette, så må dere bare si ifra. Da tenker jeg både på pris, lyd og kvalitet.


 

Heisann.

 

Dette er sikkert en god tanke, men jeg har til dags dato ikke sett en slik forsterker i den størrelsen du snakker om (men det finnes sikkert). Og husk at vanlige høytalere er svært skjelden magnetisk avskjermet, dvs. at du må ha de et stykke unna skjermen. Tror du har 2 valg:

 

1. Kjøpe noen greie PC-høytalere. Sett med subwoofer er å anbefale, men hjemmekino er strengt tatt ikke nødvendig (men riktig nok veldig artig hvis du spiller mye). Her må du se på hva du føler at du har behov for, har du et budsjett og holde deg til, så får du bedre lyd med et 2-kanals system enn et 4 eller 5-kanals til samme prisen. Disse høytalerne er alltid magnetisk avskjermet, og er som regel små slik at de kan lett plaseres diskret....

 

+ Små. Stort sett innebygd forsterker. Får mye for pengene, da data-markedet opererer med ganske pressa priser. Magnetisk avskermet.

 

-Trenger subwoofer. "plastic-feeling".

 

 

2. Kjøpe noen "vanlige" hi-fi-høytalere og en forsterker. Hjemmekino blir fort dyrt her, men du får mange gunstige 2-kanals løsninger om dagen. Forsterkeren tror jeg du må belage deg på at er i vanlig størrelse. Her må i midlertidig høytalerne stå et stykke unna skjermen, så du ikke får forstyrrelser.

 

+ Lett å få tak i ting brukt. Stort utvalg. Gir generelt sett bedre lyd enn PC-høytalere. Trenger som regel ikke subwoofer.

 

- Dyrt. Blir kanskje litt i største laget? Mangler magnetisk skjerming.

 

Alt i alt er det en grunn til at det heter PC-høytalere, de er bedre tilpasset det bruket. Kom alikevel til å tenke på at jeg faktisk har sett små Forsterkere i rimligere prisklasse en gang. Et engelsk merke som heter Cyrus (hvis jeg ikke husker helt feil), og er meget små, men gode. Slo aldri ann i Norge, og mener at de kostet fra 3-4000,- Prioriterer du lyd og kvalitet veldig høyt, så går du for HiFi, men jeg vil alikevel tatt en lytt på Klipsch og de beste modellene fra Creative. Kan hende du blir overrasket, og ender opp med å spare endel penger på det.

 

Det var det jeg hadde å si..... Håper det var til hjelp.. :smile:

Lenke til kommentar

Du kan godt bruke vanlige hifihøytalere sammen med skjermen, bare sørg for at de er magnetisk skjermet. Høytalere som brukes i hjemmekino er magnetisk skjermet, ellers ville man få forstyrrelser på tv'en om de ikke var det. Det finnes mange merker å velge mellom, ta en titt på http://www.lydogbilde.no. Du finner mye bra der, se under kjøpeguide. Angående forsterker er det noe som heter for Cyrus og jeg tror de selges fortsatt i dag. NAD (NAD L75) har en hjemmekinoreciver til ca 5000kr som er meget bra. Den er liten, har det meste av utstyr og driver mellomstore høytalere uten noe problem. Sjekk rundt om på nettet og se hva du finner. Jeg ville heller valgt hifi framfor pchøytalere pga av at de gir mye mere lyd for penga. Eneste pchøytalerne jeg har hørt som er bra er klipsch, men de koster rundt 2500kr.

Lever du på et stramt budsjett og er ikke så opptatt av pen og fin lyd, kjøp pchøytalere. Har du en del tusenlapper og bruke velg hifi, du vil aldri finne noen pchøytalere som kan måle seg med et par gode høytalere til 3000kr. Forsterkeren må også være av bra kvalitet da selvfølgelig. Du får rimelige og bra tokanals forsterkere fra 2000kr og oppover. NAD er et meget bra "billigmerke".

 

Her er noen linker til div nettbutikker :

 

http://www.avhifi.no/front.html

http://www.hifiklubben.no/

http://www.mamut.com/dynabel

http://www.akersmic.no/

http://www.best-buy.com/bbshop/default.asp

http://www.hi-fi-center.no/

 

Håper dette var til hjelp :wink:

Lenke til kommentar

Hei!

 

Hvor mye penger hadde du tenkt til å legge i dette. Tror ikke at du kommer noe særlig under 4000kroner.

Sjekk ut forskjellige aktive nærfeltshøyttalere. Disse er så og si alltid aktive(de har innebygget forsterker). Er du ute etter mest mulig bass for penga, vil jeg ikke anbefale deg nærfeltsmonitorer.

 

Tannoy har et par modeller, Genelec har også en modell, men den koster fra 7000 kroner.

 

Av separate løsninger er det MYE å velge mellom.

 

Dersom du er litt mes spesifikk, kan jeg hjelpe deg videre..

Lenke til kommentar

Spørs hva du skal bruke det til, men for det en forsterker + et par brukbare høyttalere koster får du jo en ganske fet pc-lydpakke med surround og saftig subwoofer istedet da.

 

Forsterker + høyttalere er nok best hvis du primært skal høre musikk, men til spilling får du mer ut av pengene dine ved å gå for en ren pc-løsning m/sub.

Lenke til kommentar

Hei

 

Tusen takk for hjelpsomme svar.

Det jeg hadde tenkt var et par høytalere opp til 2-2500 kr + en forsterker. Har ikke sett meg ut noen spesielle merker eller noe slikt, men så noen Dali høytalere på hifi-klubben til 1600. Er de noe å gå for eller? Hører en del på musikk men spiller ikke så veldig mye. Tror dere Klipsch promedia 2.1 er det beste valget eller skal jeg ta meg tiden til å høre på forskjellige høytalere og lete etter forsterkere?

 

Og så lurte jeg på en ting: hva er forskjellen på en aktiv sub woofer og en passiv? sub?

 

Mvh Olav

Lenke til kommentar

Jeg får sikkert litt pepper for dette, men sjekk bruktforhandlere, fretex og sånn. Det hender det detter inn en gammel norskprodusert Tandberg eller noe i den stilen til et par hundrelapper.

 

Kanskje ikke så mye "guff" i de til store høytalere (klarer fint å dra 2x8"), men en gammel Tandberg Huldra er det pen lyd i (udiskutabelt).

Lenke til kommentar

Hei

 

Jeg fant en forsterker som jeg tror kan være passende for meg. NAD C300 integrert forsterker. Koster 1998 kr på hifi klubben. Så tenker jeg at jeg tar meg en tur på Hifi klubben om noen dager og hører på noen B&W og Dali høytalere som er i passende prisklasse. Så får jeg sammenligne disse med noe fra creative osv.

 

Takk for hjelpen alle sammen:)

Lenke til kommentar

Kunne bygget noen små mono forsterkere, laget koblinger og dioder og slikt på framsiden.

Se på elfa.no

 

der har du noen små alu kasser og.

Blir ikke det samme som å kjøpe ferdig, men jeg syns et prosjekt innebærer mange ting noe kjøpt ikke kan gi.

 

såg nettopp i katalogen , du har et lite prosjetk, ferdig sammensatt for 985,00 SEK

Art.no: 85-829-83

2*75 ved 8Ohm, rms

 

[ Denne Melding var redigert av: JoKr på 2002-05-01 18:19 ]

Lenke til kommentar

Kjøper du brukt, får du omtrent dobbelt så mye for penga!

 

Ellers tror jeg NADen du nevnte er ganske bra. NAD er generelt bra på billige produkter. Rotel er et annet valg. Oslo hificenter har dette merket. Oslohificenter har også et merke ved navn Audiopro. Meget bra..

 

Når det gjelder høyttalere, kan det være greit å nevne at det er vanskeligere å drive små høyttalere enn store høyttalere. (fysiske lover+++)

 

Tror at Klipsch har noen billige(omtrent 2500-3000kroner) stavivhøyttalere. Klipsch er generelt meget lette å drive, og passer dermed godt sammen med små og lette forsterkere. Sjekk ut denne siden.

Dette er høyttalere som også kan spille meget høyt, hvis det intersserer deg.

Lenke til kommentar

Jeg kan skrive under på at NAD og Rotel er enkelt og greit å få tak i for tiden. Hvis du handler brukt stereoforsterker fra disse to kan du regne med å få velig mye for pengene. Som sagt over så er det en massiv overgang fra stereo til surround komponenter for tiden. Flaks for de som er ute etter stereo komponenter.

 

Og som et par av de over nevnte får du veldig mye for pengene ved å bygge høytalere selv. Du kan faktisk unngå et par av de kompromissene som dyrere høytalere har mht produksjon. Et stivere høytalerkabinett (tykk mdf og avstiving innvendig) samt sandfyllt bunn, skikkelig terminaler bak og skikkelige føtter(spikes) er lett å lage, bare du har en stikksag og en drill. Du må bare bestemme deg om det er utseendet eller lyden som teller. (selvfølgelig kan du sikkert lage pene kabinetter også...)

 

Jeg var kanskje litt ekstra heldig med mitt oppsett, men da fordi jeg kjente han som hadde forsterkersettet fra før:

 

NAD 218THX 2*200W effektforsterker

Rotel RA-972 forforsterker

MonsterCable interlink kabel

 

Fikk dette for 2000,-. Nypris i fjor var 13500,- for disse to. :smile:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...