Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Night of the living dead (1968)

 

Filmen starter rolig med et lik i en kiste - men not for long. "He's coming to get you Barbara" ringer i ørene og før du vet ordet av det har du neste genereasjon av Zombieland all over. Ekte, klassiske skrekk-effekter og lyder, menneskeinnvoller og andre ting som hører sjangeren til. Så denne alene, som jeg liker å gjøre med eldre film, men jeg tenker meg det at dette er den slags film som også kan nytest med andre litt mer "mainstreame" filmfans. Underholdende fra start til slutt, og jeg forstår godt all skrytet rundt filmen. Good stuff!

 

- Mye creds til Romero for godt gjennomført film - 7/10

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

På generell basis er det håpløst å bedømme forutsigbarheten i film vel vitende om at på et eller annet tidspunkt kommer det en kjempetvist. Du gjetta antakeligvis slutten fordi du satt på denne kunnskapen.

 

Men nå var egentlig ikke The Usual Suspects temaet her, jeg kunne likegodt byttet den ut med The Sixth Sense og poenget mitt ville vært det samme.

Endret av DoktorBacon
Lenke til kommentar

 

 

Gremlins 2 - The New Batch

 

Reglene er enkle.

 

1. Ikke la de få vann på seg.

2. Ikke la dem spise etter midnatt.

3. Ikke glem de to første reglene.

 

Kort oppsummert handler det om et lite kosedyr kalt en mogwai. Han bor hos en gammel kineser, men en forretningsmann prøver å kjøpe opp butikken hans. Spol noen uker frem, og butikken raseres. Mogwaien (Gizmo) stikker av, men blir funnet av en forsker. Forskeren tar ham med seg inn i en skyskraper og til et laboratorie der for å forske på ham, men det innebærer å skjære ham i stykker. Det kan vi jo ikke ha noe av, så Gizmo stikker av. Problemet er at han får vann på seg og formerer seg, og selv om Gizmo er søt og koselig er avkommene hans ikke akkurat like hyggelige. De herjer vilt og skaper kaos, og spiser mye rart. Det igjen er et problem siden de spiser etter midnatt og utvikler seg til ekle gremlins. Slå på sprinkleranlegget og dusj dem, og du har et problem. :p

 

Dette er (logisk nok) oppfølgeren til Gremlins, og som kjent bruker oppfølgere ikke å være i nærheten av like bra. Selvsagt er det unntak, og dette er helt klart en av dem. I den første Alien ble folk jaget av et ukjent romvesen, men hele poenget var borte når vi fikk se det på slutten. I stedet for å prøve å overgå det ble neste film en ren krigsfilm med Aliens. Mye av det samme kan sies om Gremlins 2. Det er på mange måter likt den første, men har en helt annen stil. Den første fokuserer mye på selve gremlinsene og viser hvor ekle og slemme de kan være, mens denne er mer ren idioti og komedie. For all del, det har definitivt sine sider her også, men tar man det som en ren komedie er det faktisk veldig morsom.

 

Det eneste som trekker ned er at det ikke er en "sjefsgremlin" som Stripe i den første, og det mangler en sluttkamp mot ham, logisk nok. Det er mer "ops, vi gikk tom for tid. La oss utslette hele gjengen samtidig." Men for all del, det er meget bra frem til da, og slutten er ikke dårlig.

 

Vurdering: 8.5/10

 

 

Lenke til kommentar
Inglourious Basterds

 

Pitt'ern tar med seg noen kompiser og reiser til Tyskland under 2. verdensslagsmål får å skrelle nazier. Noen artige høydepunkt i en ellers langtekkelig og uengasjerende film. Ga stort sett faen i alle filmens personer, Hitler var bare flau og jeg satt stort sett og ventet på at filmen skulle bli ferdig.

 

4/10

 

EDIT: Leif var innom

Frankrike hvertfall.
Lenke til kommentar

Los olvidados (1950)

Director: Luis Bunuel

 

-----------------------------------------------------------

 

los-olvidados-800-75.jpg

 

50 tallet er sakte men sikkert blitt mitt favoritt film-tiår, så jeg bestemte meg for å prøve å fullføre listen over 50 tallet på icheckmovies. Fant denne perlen på det lokale biblioteket uten å være klar over at den i det hele tatt var på listen så det var et pluss. Filmen omhandler en guttegjeng som lever i slumområdene i Mexico City som hverken har gått på skole eller er i jobb. Filmen er ekstremt realistisk og spennende hele veien gjennom, karakterutviklingen til hovedpersonen Pedro er veldig interessant, siden han egentlig ikke er noen pøbel, men som kun er omringet av et kriminelt miljø påvirket av fattigdom og jævelskap. Filmen er veldig kort, varer i kun 77 minuter men er absolutt ikke for lite. Jeg opplevde filmen som veldig sjokkerende der vi fikk sett kriminelle handlinger urførrt av barn som avskreder alt som heter humanitet. Alt i alt en sjokkerende, samt flott filmvisning.

 

Dom: 83 %

Lenke til kommentar
Men er jo sant, er ikke lov å si stygge ting om en Quentin Tarantino film..

 

Søk på "Death Proof".

 

og?

 

Fikk jo over gjennomsnittlig bra kritikk, jeg mener av de mer kjente filmene, som kill bill filmene, pulp fiction, inglorious bastards, har bare sett sist nevnte og den var jo bra syntes jeg, skal se pulp fiction denne uka, og regner med at hvis jeg misliker den så blir jeg flamed ><

Lenke til kommentar
og?

 

Fikk jo over gjennomsnittlig bra kritikk, jeg mener av de mer kjente filmene, som kill bill filmene, pulp fiction, inglorious bastards, har bare sett sist nevnte og den var jo bra syntes jeg, skal se pulp fiction denne uka, og regner med at hvis jeg misliker den så blir jeg flamed ><

 

???

 

Vi som ikkje misliker Death Proof intenst er i mindretal her inne. Innlegg på innlegg om kor ræva den er. Og om du vil diskutera Kill Bill og Pulp fiction får du seia det.

 

I alle høve, dette er eit diskusjonsforum. Det er berre bra om folk har ulike meiningar, men då må du tola å få høyra at folk meiner noko anna enn deg sjølv også.

 

Til å vera internett er det nesten skuffande lite flaming her på forumet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...