Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Crank 2: High Voltage

 

Et stykke masete film! Hvordan noen kan si at dette er perfekt dagen-derpå underholdning er beyond me. Her kjøres det på med dunkende hardrock, blod & gørr i litervis, overeksperimentell kameraføring og kjipe karakterer som skriker. Hvorfor ikke bare ta det kule konseptet, Jason Statham, og bare kjøre på med litt old-school action av den mer konvensjonelle typen?

 

Jeg likte originalen sånn tålelig bra, men dette ble en overdose.

 

4/10

Lenke til kommentar

Hangover 2009

 

Morsom film. Mye amerikansk-komedieklisjeer ute og går, men de utføres på en glimrende måte. Morsomt å se en film som kanskje vanlig hadde hatt veldig mye yngre skuespillere, ha med relativt godt voksne karer. Det gjør det et lite hakk morsommere.

Alt er ikke perfekt, personene blir hakket for stereotype (selv om de er voksne), særlig Alan. Joda, han gjør mye morsomt (tjukkaser med skjegg har det med å være corny morsomme), men for meg blir han mest usannsynlig, de andre folka er mer troverdige, og det ødelegger noe av morsomhetene.

 

Alt i alt en veldig god komedie; det er godt å se virkelig gjennomført gode komedier.

 

7/10

 

I forbindelse med at jeg så Hangover så jeg også en av de siste åras, og 2000tallets beste komedier, nemlig Superbad. Den er fortsatt like morsom! "That kid's a freak. He's the fastest kid alive"!

Lenke til kommentar
Hangover 2009

Morsomt å se en film som kanskje vanlig hadde hatt veldig mye yngre skuespillere, ha med relativt godt voksne karer. Det gjør det et lite hakk morsommere.

Alt er ikke perfekt, personene blir hakket for stereotype (selv om de er voksne), særlig Alan. Joda, han gjør mye morsomt (tjukkaser med skjegg har det med å være corny morsomme), men for meg blir han mest usannsynlig, de andre folka er mer troverdige, og det ødelegger noe av morsomhetene.

 

Relativt godt vaksne??? Eg har ikkje godt av å hengja med kidsa på dette forumet.

Lenke til kommentar

Jeg kan herved erklære meg Kitano-frelst. Jeg har nå sett fem filmer av mannen, og bortsett fra Violent Cop har jeg elsket alle. Det er virkelig noe ved den lavmælte stilen hans som engasjerer meg.

3-4 x jûgatsu (Kitano, 1990)

post-145786-1250169360_thumb.jpg

 

3-4 x jûgatsu, eller Boiling Point, var den filmen i Kitanos trilogi (er det en trilogi?) jeg så minst fram til. Heldigvis er lave forventninger en positiv ting, uansett film, og jeg ble positivt overrasket over denne bisarre sorte komedien. Få filmer viser kynisme og likegyldighet som denne. Kitanos karakter er en skikkelig jævel som tyr til vold hele tiden: Han banker kjæresten like lett som gangstere, og voldtar både menn og kvinner. Det morsomme, og egentlig litt forstyrrende, med dette er karakterenes mangel på mimikk og evne til å uttrykke følelser. Offeret under en voldtekt holder det samme steinansiktet som Kitano og en tilskuer.

 

En del i filmen er i grunn meningsløst, iallefall slik jeg ser det. Plottet er ordinært, og noen scener i Boiling Point virker helt tilfeldige (fiskeren). Hadde jeg sett filmen for ett år siden antar jeg jeg ville funnet den utrolig kjedelig. Action-scenene varer i fem sekunder, og humoren er lett å mislike. Lite skjer, og det i et tregt tempo, og noe føles som sagt meningsløst. Kanskje jeg vil like Violent Cop mer ved et gjensyn?

 

For å oppsummere er nok dette en film Kitano-fansen vil verdsette, men resten vil finne veldig kjedelig.

 

Lenke til kommentar

Tjukassen i Hangover var ikke morsom i det hele tatt. Lo ikke en eneste gang av han sa/gjorde til tross for at jeg liker tjukasser som Walter Sobchak. Det føltes så veldig anstrengt - "jeg skal være den korny tjukassen som alle i salen vil være kompiss med".

Endret av tjalla
Lenke til kommentar

Tenkte jeg skulle lage meg en ny anmeldelse-mal. Gi meg gjerne tilbakemeldinger!

 

Vierges et vampires (1971)

 

6346385_101e784c9d.jpg

 

Two young girls...trapped..with no escape! Forced to submit to the Horrors of the Pit!

 

Regi: Jean Rollin

Hovedrolleinnehavere: Marie-Pierre Castel og Mireille Dargent

Genre: Erotisk kunstskrekk

 

Plot

Filmen starter med at to babes i klovnekostymer (ja, du leste riktig) og en mann flykter fra en annen bil. Hvorfor aner vi ikke. Plutselig blir mannen skutt, og med sin siste pust presser han frem ordet; "Vanntårnet...". Så stopper de bilen, heller litt bensin over den og tenner på. Deretter fortsetter de flukten til fots. Etterhvert, etter noen rare hendelser, snubler de over en borg som er bebodd av vampyrer, og før de vet ordet av det, blir de en del av et erotisk og groteskt ritual. Plottet er med andre ord ikke filmens sterke side, men det er heller ikke meningen. Jean Rollin er en kunstner, og det er stemningen, musikken og bildebruket som er filmens tyngdepunkt.

 

4/10

 

Skuespill

Skuespillet er heller ikke filmens sterkeste side, men det er likevel langt bedre enn det man kan forvente av en sånn type film. De to kvinnelige hovedrollene er spilt av to kvinner som vanligvis spiller i pornofilmer, men de passet likevel svært godt inn i denne filmen. Vampyrene spiller også ganske bra.

 

6/10

 

Effekter

Blodet ser litt tykt ut, flaggermusene ser litt for plastikk ut og vampyrtennene er også ganske dårlig laget. Bortsett fra det er alt ganske greit. Man må ha i bakhodet at denne filmen har et veldig lavt budsjett, og med tanke på det syntes jeg de fikk det relativt bra til.

 

7/10

 

Musikk

Musikken er variert og utrolig bra. Den skaper en veldig bra stemning, og passer perfekt inn i filmen. Jeg er virkelig glad i denne typen musikk.

 

9/10

 

Kinematografi

Perfekt! Mange vakre shots, og fargebruken er helt utsøkt. Jean Rollin viser at han mestrer bruk av sterke farger på samme nivå som Dario Argento og Mario Bava. Sterke røde og blå lys er en herlig måte å få frem stemning på. Rollin driter som vanlig i plotet, og legger alt sitt arbeid inn i kinematografien, og det er absolutt verdt det. Noen ganger følte jeg meg nesten hypnotisert.

 

10/10

 

Oppsummering

Til tross for et noe svakt plot og småcheesy effekter klarer Rollin, gjennom hypnotiserende kinematografi og fantastisk musikk, å holde meg engasjert gjennom hele filmen. Jeg kjedet meg aldri, og syntes alt i alt at Vierges et vampires var en veldig god filmopplevelse. Selv om den "gjennomsnittlige karakteren" blir 7/10, syntes jeg at kinematografien, stemningen og musikken trekker den opp til en solid

 

8/10

Endret av GoreGalore
Lenke til kommentar

Greit format for spill, men ikke noe jeg ville brukt fast til filmanmeldelser. Film burde ikke brytes ned på den måten, det samme gjelder musikk. Elementene hver for seg trenger ikke å ha noe å si (skuespill i 2001, kinematografi i Clerks., effekter i 95% av alle filmer) og det kan fort bli til at sluttkarakteren ikke reflekterer resten av anmeldelsen.

Lenke til kommentar

Hm... Ville det vært bedre om jeg droppet karakter-delen på hver inndeling? Slik at jeg bare hadde litt tekst under hver underoverskrift, og en samlet karakter på slutten? Som sagt trakk jeg opp Vierges... fra den "gjennomsnittlige" syveren til en åtter på grunn av kinematografien, stemningen og musikken, så jeg ville uansett ikke basert meg 100% på gjennomsnittskarakteren.

Lenke til kommentar

Marley & Me

44258636.jpg

 

Filmen Marley & Me er en rørende og oppsiktsvekkende film. Filmen er god på alle måter og leverer masse over mine lave forventninger før jeg beggynte å se filmen. Skuespillerne spiller flott og en duo jeg gjerne ville sett sammen igjen (Owen Wilson og Jennifer Aniston) Handlingen i filmen starter med at paret vil ha baby. De kommer derfor opp med en ide om å heller få en hund først. Hunden de kjøper får de for halv pris og det sier vel litt om hunden. Hunden er bråkete og lager mye støy. Dette kan vel beskrive en del om resten av filmen.

 

6/10

 

Bør Sees!

Lenke til kommentar

Badlands (1973)

Director: Terrence Malick

At this moment, I didn't feel shame or fear, but just kind of blah, like when you're sitting there and all the water's run out of the bathtub.

 

Badlands.jpg

 

Filmen er poetisk, vakker og følelsesløs. Følelsesløs pga jeg følte at karakterene ikke hadde noe følelser, noe som er nok meningen. Den kvinnelige rollen var fortsatt for ung for å skjønne alvoret bak alle disse hendelsene. Den mannlige rollen gjorde vel disse tingene bare pga han kjedet seg og var ren nysgjerrig. Gjorde vel også mye av det for å beskytte sin kjære. Kameraføring var magisk som vanlig i Malick filmer. Musikken var fortryllende og ingen tvil at det var god stemningen i filmen. Malick sine filmer har en beroligende effekt, noe som alltid gjør at man er fornøyd etter hver visning. Jeg er ihvertfall fornøyd.

Lenke til kommentar
Jeg vil ikke ha kamerater som vil se kunstfilmer med meg. Jeg ser kunstfilm alene og kompisfilm med kompiser. Jeg ser ikke noe poeng i å samles for å se filmer om voldtekt, vi samles for å se folk være bakfulle i Las Vegas.

 

Veldig enig :)

 

Angående Hangover lo når han kineseren sa noe lignende "It's funny becouse he is fat" helt til jeg innså at jeg satt ved siden av en overvektig kompis av meg. Dette ble fulgt av pinlig stillhet :ermm:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...