Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Garden State

 

*snip*

 

Nettopp ferdig med å se denne filmen. Var litt av en tankevekker men forstod ikke helt begynnelsen og slutten.

 

Spørsmål, men stor spoiler:

Først ser vi han i et fly som styrter, og når han går på flyet senere, ombestemmer han seg og blir sammen med dama. Jeg trodde hele tiden at hele greia var et flashback. Er den scenen noe som skjer senere i livet hans eller noe sånt?

 

Endret av Myst
Lenke til kommentar
Garden State

 

*snip*

 

Nettopp ferdig med å se denne filmen. Var litt av en tankevekker men forstod ikke helt begynnelsen og slutten.

 

Spørsmål, men stor spoiler:

Først ser vi han i et fly som styrter, og når han går på flyet senere, ombestemmer han seg og blir sammen med dama. Jeg trodde hele tiden at hele greia var et flashback. Er den scenen noe som skjer senere i livet hans eller noe sånt?

 

Han var jo en skuespiller og det var en film han spilte i. Det var ihvertfall sånn jeg forstod det når jeg så den.

Lenke til kommentar
Spørsmål, men stor spoiler:

Først ser vi han i et fly som styrter, og når han går på flyet senere, ombestemmer han seg og blir sammen med dama. Jeg trodde hele tiden at hele greia var et flashback. Er den scenen noe som skjer senere i livet hans eller noe sånt?

 

Han er aldri i et flykræsj, han drømmer det bare. Poenget med drømmen er å vise en situasjon hvor hovedkarakteren er i livsfarge og likevel er likegyldig grunnet medisinering og en generell forakt for livet sitt.

 

Jeg tror ikke den scenen har noe som helst med siste scene å gjøre, det er ikke sånn at han bestemmer seg for å ikke ta flyet fordi han tror det vil styrte, han vil bare bli igjen i byen med jenten.

 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Man-at-Arms : You dare threathen her ?!

 

Skeletor : I dare *anything* , I am Skeletor.......throw down your weapons !

 

Transformers '86 4/6

 

Vet ikke hva jeg skal si.......god underholdning & sikkert bedre enn de nye filmene ;)

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

Sun Taam (Mad Detective)

Plot

En ung politimann får hjelp av en riv ruskende gal eks-politimann med en spesielle mentale superkrefter til å finne en seriemorder.

 

Min mening

Dette var en meget god film. Gjennomføringen er det lite å si på. Det tekniske holder høy standard, og det samme kan sies om de mest sentrale skuespillerne. I tillegg til dette synes jeg filmen virker forfriskende original i en sjanger som ikke akkurat preges av denne egenskapen. Bortsett fra den gale detektiven er det imidlertid ikke noen veldig spennende karakterer og ingen av de bygges opp på noen spesielt god måte.

Vurdering

8/10

Mad%20detective.jpg

 

 

Good Night, and Good Luck.

Plot

En nyhetsjournalists kamp mot kapitalismens forvrenging av media og Joseph McCarthy.

 

Min Mening

En stor positiv overraskelse. Skuespillerne gjør en meget god jobb, og spesielt David Strathairn i hovedrollen som Edward R. Murrow imponerer. Det å skyte nye filmer i svart/hvitt er ikke egentlig noe jeg har sansen for, det virker litt snobbete, men denne filmen kler det virkelig. Egentlig har jeg ingenting å utsette på denne filmen, og jeg koste meg skikkelig.

 

 

Vurdering

10/10

 

good-night-and-good-luck.jpg

Endret av Geir M
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf
Hva slags farge er livsfarge?

 

badom-pish..

 

I fargelæren mener jeg å huske at vi lærte at grønn var livets farge. Det er i hvert fall fargen for vekst.

Endret av Slettet+9817234daf
Lenke til kommentar

Pat Garrett & Billy the Kid - Noe ujevn, men likevel en svært fornøyelig og interessant western. Den første timen holder et høyere nivå enn resten av filmen som til tider føles ufokusert og lite engasjerende. Jeg valgte denne ut som mitt første møte med Peckinpah stort sett grunnet Bob Dylan musikalske bidrag, samt hans opptreden som skuespiller. Han har utvilsomt vartet opp med et fantastisk lydspor som fugerer utmerket til de mange pene landskapsbildene filmen byr på, men hans rolle som den tause og mystiske Alias føles litt meningsløs og ubetydelig. Uansett artig å se en annerledes side av Bob Dylan . The Wild Bunch blir nok den neste jeg ser av Peckinpah - en film jeg kommer til å forvente mer av enn denne.

 

18871082.jpg

Lenke til kommentar

Gycklarnas Afton - Dette må være en av Bergmans mest undervurderte. Den skiller seg kanskje litt ut fra mange av hans andre filmer, da den har en ganske "lett" tone. Det menneskelige følelseslivet blir nok en gang satt på prøve, og det er lengselsen, fortvilelsen og usikkerheten som kommer i hovedfokus. Det er noen sekvenser her jeg sent vil glemme samtidig som filmen er gripende og solid. Foto er flott som alltid fra Nykvist.

 

GycklarnasAfton002_0.preview.jpg

Lenke til kommentar

Alien Trespass (2009)

 

post-140267-1249035095_thumb.jpg

 

Herlig "spoof" film av 50 talls B Sci-Fi filmer. Alt er her, masse referanser til classikere, alt fra humor, effecter og scener. Bra dialog og skuespilling av dårlig dialog og skuespilling, klisje bruk av herlige klisjeer.

 

Ikke missforstå, dette er ikke en parodi film. Den er laget på en "seriøs" måte, og humoren er lagt inn på en måte at det virker det skal være sånn og de bak filmen seriøst tror de lager en virkelig bra film. Genialt.

 

Nei, dette var topp underholdning dersom du elsker å le av dårligefilmer, men orker ikke å se en gammel svart hvit classiker. Denne filmen gir deg nå muligheten å oppleve det, men på en moderne måte. Mulig at det meste av dialog humor, og scene humoren vil gå uoppdaget dersom du ikke er en virkelig fan av slike filmer. Men det er mye bra her selv for dem som ikke er det, jeg såg denne med en kamerat som hater slike filmer, og han lo og koset seg sikkelig. Selv om etterpå han synes at filmen er dårlig....det er dette som er så genialt med denne filmen. Den er dårlig bra.

 

En UFO kjasjer, og en drapsmaskin alien har rømt fra skipet. Piloten nå jakter etter den, og tiden er knapp. Om han ikke klarer det vil den dele seg som en amøbe og de igjen dele seg osv osv til de klarer å "drepe" jorden.

 

Hehe, jeg sitter her og ler når jeg tenker over hva jeg har nettopp sett. Kanon film!

 

8.5/10

 

post-140267-1249035106_thumb.jpg

 

post-140267-1249035111_thumb.jpg

 

 

edit: fikset trailer til bedre kvalitet.

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar

Teagukgi (2004)

 

Jeg må si at jeg får mer og mer smaken på koreansk film, og etter at noen på forumet anbefalte Teagukgi bestilte jeg den frå Play. Kort sagt en av de beste krigsfilmene jeg har sett. Det eneste jeg har å utsette på asiatiske filmer er at det er vanskelig å følge med på navn og ansikter, så blir ofte litt surr. :p

Skal absolutt sees igjen og jeg vil absolutt anbefale den til alle som har et par tre timer å avse eller som vil se en god krigsfilm. Kvalitet rett igjennom.

 

9/10

Lenke til kommentar

Etter et lengre avbrekk ser jeg endelig film igjen. Kort round-up av de siste 3 dagene:

 

Fighting

Skrale saker. Faller i samme kategori som Never Back Down, bortsett fra at filmen aldri holder det tittelen lover. Man blir avspist med drøye 15 minutter fighting i løpet av filmens 100 minutter, og det som foregår mellom gatekampene er ikke noe å slenge ræva i taket for. Den kunne fortsatt sluppet vesentlig bedre unna, om ikke kampscenene hadde vært så kjipt koreografert og uengasjerende. Terrence Howard er kjip, btw. 2

 

Son Of Rambow

Flott liten film, i all hovedsak om vennskap, men jeg leser den også som en slags hyllest til filmmediet. Gleden av å oppdage mediet generelt eller en film spesielt, og den entusiasmen det medfører. Ansiktsmaling og stunt i trærne, lixxom. Gi meg barndommen tilbake, plz. 5

 

The Wackness

Den hadde alle forutsetninger for å gå inn på topp 20, men den gang ei. Ålreit film, men den blir for stillegående og anonym. Jeg vil komme nærmere inn på hovedpersonen, det blir litt overfladisk. Allikevel mye godt å hente her, ikke minst på lydsporet. 4

 

Tropic Thunder

De første 50 minuttene er ganske saktegående og lite givende, satt og undret litt på hvor all hypen kommer fra. Men plutselig er det som om manusskriverne er byttet ut, for andre halvdel er komedie på høyt nivå. Der satt latteren løst, og med mange herlige referanser til Hollywood. Big up til Downey jr.! Synd den første halvdelen er såpass lite morsom. 4

 

Sen to Chihiro no kamikakushi

Favoritt-animen til Dorian, om jeg ikke husker feil. Fantasifull film, og et interessant førstemøte med Miyazaki. Lar meg imponere og underholde av alle de forskjellige vesenene som dukker opp, men en del av handlingen gikk tapt pga bråk og ståk i stua. Som Athorb påpekte(irl) er det nok en samfunnsallegori, men uten særlig kjennskap til Japan og japansk kultur, går mye hus forbi. Svak 4

 

Double Indemnity

Ah, dette var saker. Herlig noir som kan skilte med kvalitet i alle ledd. Historien engasjerer hele veien, skuespillet er godt og Wilders lek med skygger er en sann fryd. 6

 

Public Enemies

Smått uengasjerende og en smule lang for min smak. Deilig å se Depp spille noe annet enn en fucktard for en gangs skyld, han imponerte meg. Bale gjør dessverre en noe svak rolle for andre film på rad, men han er ikke helt på jordet. Fotoet irriterte meg ganske mye, mtp. hvordan den byttet filter så det så ut som en dokumentar til tider. Helt kurant film, som lider av litt mye uengasjerende bankrobberi, en Bale som ikke er i toppform og småkjip dialog til tider. 3

Lenke til kommentar

Brüno

 

 

En film som handler om den 19 år gamle motejournalisten Brüno(Den mest populære motejournalisten i tysktalende land utenom Tyskland), som prøver lykken i USA. Han tar alle dagens moteklisjeer og drar dem langt over grensen.

 

Humoren er enkel og vulgær, for å si det kort. I mine øyne er det en fantastisk morsom film, men jeg vet at mange andre synes den er helt forferdelig. Det kommer nok litt ann på om du takler den slags humor.

 

Er det en ting som trekker ned for min del er det at det nå er mye mer skuespill, og planlagte scener, i forhold til Borat hvor det var mer "skjult kamera"-opplegg.

 

Det er altså på mange måter en elsk den eller hat den film. Jeg elsket den(i hvert fall mer enn jeg hatet den).

 

8,5/10 (får sikkert litt pepper for det)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...