Gå til innhold

Hva leser du nå og hvordan går det liksom


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

 

GONE - FORSVUNNET, av Michael Grant

 

Inspirert av Paphex kan jeg ta en kjapp anmeldelse av boken jeg leser. Den er teknisk sett Young Adult, men selv er jeg 34 og elsker denne boken. Den er fantastisk på alle måter. Historien handler om en sløv liten by i Amerika uten de helt store hendelsene. En dag sitter Sam i klasserommet som vanlig og kjeder vettet av seg mens lærerinnen skriver på tavlen. Men så... forsvinner hun. Bokstavelig talt. Et sekund står hun og skriver på tavlen. Det neste ligger krittet på tavlen, og hun er borte. Forsvunnet i løse luften. Raskt viser det seg at hun ikke var den eneste. Faktisk har alle folkene i hele byen som er 15 år eller eldre forsvunnet uten et spor, tilsynelatende forsvunnet i løse luften. Hva har skjedd? Hvor dro de? Hvordan forvant de? Hvorfor ble alle som er under 15 igjen? Og selvsagt... hva skjer når man nå fyller 15?

 

Boken minner ganske mye om Lost og Fluenes Herre, men det er ikke negativt. Men ikke tro dette er en billig kopi. Historien utvikler seg stadig og kommer hele tiden med en ny vri, og gjerne noe som snur opp-ned på det meste. Boken er veldig engasjerende, og karakterene ganske dype, og selv noen bi-karakterer er dypere enn hva man skulle tro ved første øyekast. I tillegg er boken veldig bra skrevet og lettlest, selv om den er litt lang. Faktisk nærmere 600 si8der, og da tar jeg ikke med at dette er første bok i en serie på seks bøker. De to siste er ikke kommet ut ennå, og så vidt jeg vet er kun denne oversatt til norsk så langt. Men den er absolutt verdt å lese. Jeg pløyde gjennom de første 200 sidene i strekk og tar glatt de neste 200 i morgen. :p

 

Høres spennende ut. Bestilt første boka på biblioteket nå, så får vi se :-)

 

Første boka ble lest ut ikke lenge etterpå. I dag var endelig min tur til å få andre boka, så da vet jeg hva som straks skjer :)

 

EDIT: Også vil jeg anbefale de som liker krim Jeffrey Deaver. Tror jeg. Jeg likte hvertfall "Steinapen". Bare ei bok jeg fikk tak i på ferie, men den var god! :)

Endret av jigaplow
Lenke til kommentar

Jeg ble ikke imponert over Carrie, men har du lest Cujo og Pet Sematary? Hvis ikke kan jeg anbefale de

 

Det er ingen spesiell grunn til at jeg har valgt Carrie - eller jeg ville kanskje se hvordan Kings første roman var rett og slett..!

 

Har ikke lest de du nevnte nei, men de er definitivt på ønskelisten! :) Regner med at det blir en stund til dog, ettersom jeg lengter etter noe klassisk etterpå, og planen er å også lese Dark Tower-serien en gang

Lenke til kommentar

 

 

EDIT: Også vil jeg anbefale de som liker krim Jeffrey Deaver. Tror jeg. Jeg likte hvertfall "Steinapen". Bare ei bok jeg fikk tak i på ferie, men den var god! :)

 

Jeffery Deaver er fantastisk, og skriver utrolig godt (særlig for en krimforfatter :ph34r: ). Utrolig spennende bøker, og alltid med en genial tvist.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...