Gå til innhold

Merkelige resultater med Nero CD-DVD Speed?


Anbefalte innlegg

Mine optiske enheter:

 

DVD-brenner: Plextor PX-708A (firmware version 1.07)

CD-RW/DVD Combo: Samsung SM-352B (firmware version T803)

 

Jeg kjøpte nylig noen spindler (25-pack) med Verbatim DVD+R 4x på Elkjøp, og åpnet en av dem i dag. Jeg har alltid benyttet Verbatim-plater uten problemer, men den første platen jeg prøvde fra spindelen ga verifikasjonsfeil i Nero 6 (lesefeil på 26 filer). Jeg prøvde å brenne den neste platen fra spindelen, og da gikk det bra! Så langt har jeg alltid brent på 4x-hastighet.

 

Jeg ville bruke Nero CD-DVD Speed for å sjekke kvaliteten på brenningen, men måtte da lese platene med Samsung'en. Da fikk jeg noen resultater jeg ikke helt vet hvordan jeg skal tolke:

 

Verbatim_DVD+R_4x_PX-708A_MCC_002.png

 

Deretter ville jeg sammenlikne med en plate som jeg visste skulle være av god kvalitet (Verbatim DVD+R 4x, Taiyo Yuden, made in Japan), men den ga et langt dårligere resultat:

 

Verbatim_DVD+R_4x_PX-708A_YUDEN000_T01.png

 

Hva i all verden skal dette bety? Det rare er at det er store likheter mellom resultatene. Toppene befinner seg på samme sted, og det blir et plutselig fall i verdiene like før 2.5 GB. Når jeg betrakter den fysiske platen, kan jeg se to mørke ringer omtrent der peak'ene befinner seg i grafene.

 

Filene på den første platen som ga verifikasjonsfeil med Plextor-brenneren, klarte jeg forøvrig å lese med Samsung'en uten problemer. Kanskje det er noe feil med Plextoren min? :hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Brenner du på 8x?

Nei, hittil har jeg brent alle plater på 4x, selv om Nero har foreslått 8x. Siden Nero ikke har meldt fra om noen feil etter verifikasjonen, har jeg trodd at alt har vært OK, men disse resultatene gjorde meg bekymret. Jeg hadde tenkt å bruke platene til arkivering/backup, men jeg vet ikke hvor trygt det er å lagre plater med slik PI-feilstatistikk.

 

Skulle gjerne hatt en Plextor PX-712A, siden Q-Check-testene i PlexTools ikke er tilgjengelig for PX-708A. Jeg vet ikke om det er noen annen mulighet for meg å sjekke platene mer utførlig (PO failures så ikke ut til å være støttet av Samsung'en min, og Nero CD-DVD Speed ville ikke starte testen med Plextoren)?

 

Jeg har egentlig ikke noe grunnlag for å vudere disse grafene, bortsett fra at de ser svært ujevne ut. Er ikke dette unormalt høye verdier med tanke på at platene ble brent på 4x-hastighet? Verbatim-platene produsert av Taiyo Yuden ga av en eller annen grunn de dårligste resultatene:

 

General Information

Drive: SAMSUNG CDRW/DVD SM-352B

Firmware: T803

Disc: DVD+R (YUDEN000 T01)

Selected speed: Maximum

PI errors

Maximum: 16452

Average: 4185.56

Total: 68288413

PI failures

Maximum: 152

Average: 25.49

Total: 2325271

PO failures: n/a

Jitter: n/a

Scanning statistics

Number of samples: 133858

Average scanning interval: 1.07 ECC

Glitches removed: 2

 

 

I og med at Plextor-brenneren min kan prestere å brenne en plate (på 4x) som den ikke klarer å lese ordentlig selv, men som kan leses av andre DVD-enheter, begynner ikke dette å nærme seg grunnlag for en retursak? Det må jo være grenser for hvor dårlig brennekvalitet en skal godta, spesielt fra en kunstig dyr Plextor-brenner.

Lenke til kommentar

Vet ikke hvordan feilrapporteringsegenskapene til den samsung spilleren er - men resultatene ser ikke spesielt bra ut nei.

 

Jeg hadde nok returnert den til plextor for en helsesjekk ja.

 

Plextor hadde mye problemer med PX708A med et TLA nummer (står på brenneren og muligens også på esken - 4 tall) som begynte på 00, men også de som begynte på 01 har hatt noen problemer, de som begynner på 02 har jeg ikke hørt om mye feil på.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...