Gå til innhold

Hvordan sorterer du musikken din?


Jonnar

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
En mappe pr. artist og filnavn på denne måten:

 

Arist - Albumnavn - Låtnummer - Låtnavn

 

Da blir det f.eks.:

 

Sahara Hotnights - Jennie Bomb - 06 - No big deal.mp3

Du har ikke XP eller et OS som kan lese av sånn informasjon?

 

Filene mine heter f.eks. "1979.mp3", men i egenskapene for fila er all info fylt ut, så under kommer artistnavn + album. Hvis jeg da sorterer filene i mappa etter spornummer, kan jeg lett høre album i sin helhet :)

Lenke til kommentar
Finnes programmer som renamer mp3'er etter ID3-taggen.

De fleste som jeg har prøvd renamer til det de har i databasen, noe som ikke alltid stemmer like bra. Jeg endte opp med at en sang av Leningrad Cowboys ble skiftet om til Children of bodom.

Funker kanskje greit om du hører på mainstream/topp 20 lista musikk, men når du hører på litt off the rack musikk får du ofte problemer.

Endret av HeavenHell
Lenke til kommentar

På harddisken: Musikk\Artist - År - Album\Nummer - Tiittel.mp3

I praktisk bruk: Winamp Media Library :thumbup:

 

Anngående Tag program har jeg prøvd en god del. Anbefaler "Tag&Rename" på det sterekeste. Fullt av funksjoner; alle muligheter når det gjelder renaming, synkronisering, sletting, formatering av tagger og filnavn, også muligheten til å hente cd info fra freedb eller allmusic. For llitt mer avanserte brukere fins" Mp3/TagStudio" eller man kan bruke den innebygde masstaggeren i foobar2000.

 

edit: skriveleif

Endret av Hybelkanin
Lenke til kommentar

hmm..høres bra ut. Det verste jeg vet er mp3'er uten ID3 tag så man ikke ser hva det er i winamp eller at de ikke havner i rekkefølge etter hvliket spor det er.

 

Ser at det er mange her som sorterer musikken de har på pc'en etter genre?? Jeg skjønner ikke vitsen med det. Det er jo tross alt en del musikk som ikke helt lar seg sette i bås.

Lenke til kommentar
Ser at det er mange her som sorterer musikken de har på pc'en etter genre?? Jeg skjønner ikke vitsen med det. Det er jo tross alt en del musikk som ikke helt lar seg sette i bås.

Der er jeg uenig, da jeg er veldig imot at folk skal gi hver artist/gruppe en sjanger (nuuberekstremrapmetalrock). Hvis man er variert nok blir det lettere sånn. Rock, Rap, Klassisk, Elektronisk osv...

Lenke til kommentar
Hvis man er variert nok blir det lettere sånn. Rock, Rap, Klassisk, Elektronisk osv...

Kanskje, men på den annen side så er det viktigere for meg å finne igjen CD'en med en gang, og det gjør man hvis man har alt alfabetisk. Og det er jo en del band som utvikler / endrer seg over tid og plutselig kan passe i 2 eller flere kategorier.

 

Jeg har dog litt oppsplitting: Soundtracks for seg (alfabetisk innbyrdes) og samleplater med forskjellige artister for seg. Alt annet står alfabetisk i 'en lang rekke'.

Endret av Shimano
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...