Gå til innhold

Geforce2 MX400 viftestøy


kram3r

Anbefalte innlegg

Jeg har et MX400 med en vifte som bråker noe infernalsk.

 

Er det noen som vet om jeg kan koble ut vifta på dette kortet uten at det blir for varmt?

 

Pc'en står på omtrent 17 timer til dagen, og brukes mest til bildebehandling, og brukes ikke til spill.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis den ikke brukes til spill så kan du godt ta vekk viften. Jeg gjorde dette selv med mitt gamle MX400-kort, og det gikk helt fint, selv når jeg spilte Mohaa. MEN, det er nok en grunn til at den viften er der, så jeg tror ikke man skal spille for lenge. Men, du spiller jo ikke, så da går det nok fint!

Lenke til kommentar

Så lenge du har en kabinettvifte som lager litt luftgjennomstrømning i kabinettet så ser jeg ikke noe i veien for at du skal kunne ta av vifta. Hva med å få tak i ei stillegående papst-vifte på 80mm og mekke kjøling på den måten? Men da vil sikkert vifta bli dyrere enn skjermkortet... :p

 

Jeg tar ikke noe ansvar for svidd skjermkort. Gjøres på eget ansvar. Hva med ett nytt low-end skjermkort? På tide med det snart?

 

Hadde vært morsomt om det gikk da. Skriv en reply på om det gikk eller hva du gjorde. Tror ikke jeg kommer til å prøve det samme med mitt Radeon 9700 Pro. Det utvikler en del mer varme.

Lenke til kommentar

Om du ikke har det trangt i kabinettet, kjøpe feks en slik og fest fast. Funker bra så lenge det er litt gjennomtrekk i kabinettet.

 

Edit: nødløsning nr 2. Når sånne billigvifter begynner å streike (har hatt samme kortet selv) så kan du demontere dem og gi dem nytt liv på følgende måte:

Løsne vifta og kjøleren, skru så viften av kjøleren slik at den blir blottlagt. Så kan du (avhengig av design) komme til den siden av vifta som peker mot kjøleren, her sitter det et klistremerke. Klarer du å dra av dette klistremerket nok til å blottlegge akselen og et par hull ved siden av disse så er det mulig å dryppe en ørliten dråpe tynn olje i hvert hull. Pass på å ikke få olje på klebeflatene, for du må feste klistremerket igjen etterpå.. montering = motsatt av demontering. Vifta får nå forlenget levetiden sin på ubestemt tid. lykke til.

Endret av hart
Lenke til kommentar
Så gjenstår det bare å se hvor lenge det holder, uansett blir det nok vannkjøling ved neste oppgradering.

Uansett, det er VANVITTIG sløseri å kjøpe vannkjøling til et MX400 kort, du kan ta ut vifta og la det stå på ei lita kjøleribbe uten at det skal by på problemer. GF2 MX korta utvikler _minimalt_ med varme ;)

Lenke til kommentar

Kjører for øyeblikket et GeForce 2 MX som bruker 3W og ikke har noen for for kjøling :p

 

Bare en mellomløsning da, solgte mitt game 4800Ti fordi jeg skal få X800Pro om en dag eller to, så jeg måtte midlertidig installere det gamle skjermkortet der som jeg var det gamle kortet til lillebroren av en venn av meg :p

Lenke til kommentar
Så gjenstår det bare å se hvor lenge det holder,  uansett blir det nok vannkjøling ved neste oppgradering.

Uansett, det er VANVITTIG sløseri å kjøpe vannkjøling til et MX400 kort, du kan ta ut vifta og la det stå på ei lita kjøleribbe uten at det skal by på problemer. GF2 MX korta utvikler _minimalt_ med varme ;)

he he... liten missforståelse eller ironi de-luxe.. Tolker det som oppgradering = "skifte ut all dritten for å få nye kjappe komponenter samt bruke vannkjøling for å slippe all viftestøyen"..

Lenke til kommentar

Ja, med oppgradering så mener jeg: skifte alt utenom kabinett, alt er bare dritt. :)

 

Kjøpte et relativt dyrt hovedkort og en amd xp2000, men har problemer med dette også.

 

Har blitt tvunget til å kjøre cpu på 1,25Ghz fordi den lå konstant på over 60°C når den gikk på 1,67Ghz.

 

Vet ikke helt hva som gjør dette men tror det har noe med HK å gjøre.

 

Den ligger nå og surrer rundt 47-50°C, men med en gang jeg er inne i biosen og skrur opp farten litt så hopper den rett opp til 63°C ved restart. :(

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...