Gå til innhold

Ikke kjøp Motorola-telefoner. (flørter med MS)


Anbefalte innlegg

Takket være Motorola har Microsoft fått innpass i mobil-markedet. MPx220 kommer i september med Microsoft Windows Mobile som OS, og dersom man får suksess med denne modellen så vil vi sannsynligvis få Microsoft-diktatur i mobil-industrien såvel som i dataverdenen. Vil derfor oppfordre til boikott av Motorola-telefoner.

Endret av arne2002
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det blir da flott å få et reelt alternativ til Symbian.

 

MS gjør sjelden noe halvveis, så jeg har store forhåpninger til SmartPhone-OS'et deres - som trådstarter påpeker (og tydeligvis er livredd for) så skal det ikke all verden til å danke ut de løsningene som er på mobiler idag.

Endret av Shimano
Lenke til kommentar
Takket være Motorola har Microsoft fått innpass i mobil-markedet. MPx220 kommer i september, og dersom man får suksess med denne modellen så vil vi få Microsoft-diktatur i mobil-industrien såvel som i dataverdenen. Vil derfor oppfordre til boikott av Motorola-telefoner.

Hvordan kan 1 modell gjøre at mobilverdenen tas over av microsoft? Og må man ikke i prinsippet lage gode produkter for at man skal bli best? Nei..dagens mobil OS er ikke akkurat voldsomt mye å skryte av, så vi får se om MS har noe godt å tilføye her.

 

Microsoft har forresten lagd mobiler en stund de.. hørt om Qtek?

Lenke til kommentar

Vel, Qtek har ikke akkurat samme markedsandel som Motorola og er i praksis ingen trussel.

MS-dominans i smartpohone-markedet vil gi dyrere telefoner, man kan bare tenke seg hvor dyre lisenser MS kommer til sette på sitt mobile OS dersom man får blod på tann. Ettersom Symbian er et non-profit samarbeid mellom flere produsenter er symbian og lignende OS som linux å foretrekke.

Endret av arne2002
Lenke til kommentar
Ettersom Symbian er et non-profit samarbeid

Helt feil - man må betale lisens for å bruke Symbian i sine produkter.

 

Sitat fra symbian.com:

 

''Symbian is an independent, for-profit company whose mission is to establish Symbian OS as the world standard for mobile digital data systems, primarily for use in cellular telecoms. ''

 

Eierne (Ericsson, Panasonic, Nokia, Psion, Samsung, Siemens og Sony Ericsson) får nok en bra deal i kraft av sitt eierskap, men andre som ønsker å bruke det må pent betale.

Endret av Shimano
Lenke til kommentar

Vel, lisensen er ikke hovedpoenget med Symbian-samarbeidet. Derfor er den svært lav i forhold til hva MS vil kreve dersom MS oppnår dominans i mobil-markedet. Personlig ville jeg likt ganske dårlig om MS krevde 1000kr i lisens på min neste mobil med deres mobile OS.

Ettersom de lave lisensinntektene fra Symbian fordeles etter en rettferdig nøkkel mellom Ericsson, Nokia osv, så vil de ikke ha særlige incentiver for melke mobil-eiere på det området.

Lenke til kommentar
Personlig ville jeg likt ganske dårlig om MS krevde 1000kr i lisens på min neste mobil med deres mobile OS.

Nå leker du med tulletall her. Du vet utmerket godt at en PC-produsent ikke betaler mer enn noen få hundrelapper til MS for å selge maskinene sine med Win XP preinstallert. Selv uten storkjøpsfordelene som PC-produsentene har får man som privatperson kjøpt Win XP OEM til under en tusenlapp.

 

Personlig ville jeg gladelig ha betalt et par hundrelapper mer for en mobil som hadde bedre OS enn det som er standarden idag.

Lenke til kommentar

Det er barnslig å gå ut og oppfordre til ikke å kjøpe en telefon pga opprativsystemet det er som å si at folk ikke skal kjøpe nokia, simens og sony erikson fordi de selger flest telefoner i norge konkuranse er bestandig sunt. Det er verre med monopol som vi desverre nesten har i pc verden..

Lenke til kommentar

No trur eg det er berre Nokia som ikkje har god kontakt med MS blant mobilprodusentane, og det er Nokias standpunkt som hinderer samarbeid.

Faktisk er det han som var sjefutviklar for symbian som no sitt og styrer MS sitt mobil prosjekt, så at det kan vere eit godt produkt som kjem derifrå.

 

mvh

JanEirik

Lenke til kommentar
MS er en vanlig forkortelse for hovedsakelig:

Microsoft (som bla. står bak windowns og office.) og for MemoryStick (et minnekort format utviklet av sony)

I dette tilfellet ... Minnekortet? Neida, flipper

 

MS som det snakkes om her er Microsoft, et av verdens største merkenavn (kun slått av Coca-Cola AFAIK)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...