Gå til innhold

Harman Kardon VS NAD


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er begge gode produkter som har sine kvaliteter. Prisen taler i NADs favør, men HK har muligens like god trøkk. NAD BEE skal være en "påkostet" utgave, men det ikke alltid de har vært like heldige med "tuningen".

 

Begge merkene er kjent for mye kraft og godt drag i de nederste frekvensene. Personlig er nok HK min favoritt, men du må nesten prøve begge forsterkerene på høyttalerene. Proson MkII serie og HK er en combo som har vært testet av andre før med gode resultater. (HK og Proson får du hos samme forhandler, mulig du kan få en grei "pakke pris".)

 

HK og NAD har tidligere vært svakest i diskanten, men dette har HK rettet på i sine senere serier. Faktisk tror jeg HK er "bedre/best" i det området nå.

 

Jeg tror nok også HK er den kraftigeste forsterkeren.

3,5mm jack til RCA analog kabel får du hos "alle" audio og video forhandlere.

Lenke til kommentar

Vet ikke hvem av de 2 som er best, men H&K forsterkeren er jo surround, og NAD sin er vel stereo? (kill me if i`m wrong) Spørs jo om du skal ha vanlig stereo, eller om du ettethvert skal bygge ut til surround. Den kabelen du trenger får du kjøpt hos Elkjøp, Expert...osv osv. Phono i den ene enden, og minijack i den andre.

 

Edit: Litt seint ute! :p

Endret av knothing
Lenke til kommentar

Denne Harman/Kardon'en er nok den kraftigste av de to. (Merk at det er en receiver også, så den har innebygget radiotuner).

 

Leverer masse effekt, og har en strømforsyning med strømstyrke i lange baner.

 

Harman/Kardon gir masse bass, og er godt egnet til f.eks. rock og metal, samt tv og filmer. Ikke så bra på klassisk musikk, men det har jeg heller ikke prøvd på denne NAD'en.

 

H/K'en er jo litt dyrere, men jeg tror den er verdt det. Kjøper du receiveren og høyttalerne på samme butikk, får du kanskje litt rabatt også (husk forresten kabler).

 

Ikke et stygt ord om NAD i det hele tatt, men i dette tilfellet ville jeg gått for H/K.

 

 

EDIT:

Kom 2 svar jo. Aldri kjapp nok å skrive... Og hvis det ble forvirring her: H/K'en er stereo, ikke surround.

Endret av bdd
Lenke til kommentar

Hvis du skal kjøpe Harman/Kardon,så råder jeg deg å ringe AVHifi Jeg kjøpte netopp en surroundreciver av dem.Fikk prutet den 1000 kr billigere enn Hi-Fi Center Kjeden.De Proson høyttalerne er en av få høyttalere Proson har laget som faktisk er bra,men hvis du vil ha mere trykk så anbefaler jeg JBL Northridge serien.JBL og Harman/Kardon passer perfekt sammen!

Lenke til kommentar

Helt enig. Gå for H/K. Utrolig styrke og lyd til "lav pris". Har sammenlignet mange forsterkere gjennom tida. H/K er "smaken på high end" til en "rimelig" penge synes jeg.

JBL sammen med H/K har jeg også god erfaring med (har det selv). Spiller meget bra sammen (forhold til - pris - ytelse - lydkvalitet).

 

:thumbup:

Lenke til kommentar
ville valgt hk liker ikke det nye designet så veldi men det er du som skal ha den

 

skal du oppgradere til surround en gang i fremtiden??

Kommer ikke til å satse på surround forsterker..

Om jeg skal ha surround i framtiden selger jeg nok dette først.

Lenke til kommentar

Hvis ikke du har noe i mot å kjøpe brukt og vil ha skikkelig bra lyd,bør du se etter Rotel eller Cayin 251 eller 252.Cayin 252 er årets forsterker i Lyd&Blide og referansen når det gjelder forsterkere opp til 10000 kr.Jeg har hatt Cayin 252 selv og den er sinnsykt kraftig (2*150 watt i 8 ohm rms og 2*270 watt i 4 ohm rms).Den spiller helt nydelig og har en vanvittig dypbass.Den mister aldri kontrollen og kan tvinge de fleste høyttalere ned i "knestående".

Jeg kjøpte min Cayin hos Tryland Tekniske for 6000,så den bør du kunne få for rundt 4000 brukt.

Lenke til kommentar

sinnsykt kraftig er den. Men den blir jo mer en sånn en brumlebass mener jeg. Den gir mer trykk enn den gir god lyd. Hvertfall når jeg prøvelytta på den. Fikk bytta den ut med en god del dyrere vincent forsterker, og da var lyden som natt og dag. Men gud bedre skal vite at den kan drive det meste. Og noe dårlig forsterker er det ikke. Men dem er vanskelige å finne brukt.

Lenke til kommentar

Jeg brukte Cayin 252 på Dynadio audience 82 og synes absolutt ikke det var brumlebass...men smaken er som baken.Jeg var hvertfall meget fornøyd.Cayin 251 er nesten lik og er nok lettere å få tak i.Vincent SV-233 er vel heller ikke noe dårligere valg,den er lett å få tak i brukt.

Lenke til kommentar

Forretningsstrategien for NAD har i alle år vært å bruke minst mulig penger på innpakning slik at utgiftene går til komponenter og løsninger som igjen skal gi bedre lyd. De HK jeg har prøvd har hatt et noe grøtete lydbilde med tilslørt diskant og fyldig bass, kanskje for mye og brumlende bass. HK virker ikke like balansert som NAD i lydbildet etter min erfaring.

 

Jeg har ikke erfaring med disse produktene så dette er kun min subjektive oppfatning.

Lenke til kommentar

Gå for HK, de er kjent for og levere mer enn de lover. De er også kjent for å være strømsterke. Dette er viktig viss du senere skal vurdere høytalere med lavere ohm. (correct me if I'm wrong)..

 

Nad har jeg også positive erfaringer med, men i dette tilfellet ville jeg nk godt får den Harman Kardon forsterkeren, Den ser jo ikke så aller verst ut heller..

 

Men legg merke til at HK forsterkeren er en del større i volum og veier mer. Tenkte bare jeg skulle nevne det.

Endret av ZoLaMont
Lenke til kommentar

Har mange erfaringer med Nad og noen med H/K.

H/K har jeg bare positive erfaringer med men med Nad er det som hipp som happ.

Har hatt Nad 216thx, Nad c270 og Nad c370 og alle har det vært noe tull med.

 

 

Min kamerat har Proson ht og byttet for en stund siden ut sin H/K 670 mot en Nad c370. H/K spilte penere men Nad hadde mer kraft var hans konklusjon.

Min konklusjon var den samme. Designet på Nad er jo også helt på tryet etter min mening.

Lenke til kommentar
For ca 5 lapper får en jo og Yamaha RX-V640RDS, årets budsjett-reviever i Lyd & Bilde. Denne er virkelig verdt penga.

For ca 5 lapper får en jo og Yamaha RX-V640RDS, årets budsjett-reviever i Lyd & Bilde. Denne er virkelig verdt penga.

Han sier jo at han ikke skal ha surround.Les før du skriver.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...