Gå til innhold

Den ene HDD'en begynte plutselig å bråke...


Anbefalte innlegg

Slo på PC'en i dag tidlig (dvs. nå) og den ene harddisken knaker når den jobber! hadde det slik på en eldgammel PC fra før milleniumsskifte også, men trodde det problemet var borte nå. Jeg har en to år gammel 40GB SGB (seagate barracuda) og en seks måneder gammel 120GB SGB og de har aldri knaket! (knitring) Er det noe jeg har gjort som plutselig får dem til å bråke? kan det være at jeg hører dem nå fordi jeg har fått ned støyen i kabinettet generelt? og hva kan jeg eventuelt gjøre for å bli kvitt støyen? har tenkt på strikk, men hjelper det?

 

En del spørsmål... håper noen kan svare :)

Endret av arnosmith
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
uhm, bare lurte... er det viktig med 8MB cache isteden for 2MB? og er det stor forskjell på ATA/100 og ATA/133?

Ingen merkbar forskjell under vanlig bruk. Du må ha hovedkort som støtter ATA 133 for å utnytte full speed, men du kan kjøre den under vanlig ATA 100.

 

2 eller 8 MB cache merker du ingen forskjell på før du begynner å kopiere større mengder data. Går litt fortere med 8 da, ikke sensasjonelt mye mere men litt.

 

Edit: Du kan jo kjøpe ATA 133 kontroller kort til å sette i PCI port for å bruke ATA 133 harddisker fullt ut om ikke hoverdkortet har det innebygget.

Endret av Izex
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...