Gå til innhold

Skal det være en TDX-klone? Les og lag!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gårsdagens kveld gikk stort sett med til å dreie vannblokker for Tabaqui, i dag har jeg jobbet litt med å få ferdig TDX-klonene mine. To stk er forresten klare for posten....

Ved siden av dette holder jeg på med en radiator shoot-out, og det tar sin tid å teste 6 forskjellige størrelser! Opp- og nedkobling, påfylling og utlufting, testing ved 0 load / full load osv.

Takker masse for hjelpen! Må si jeg er litt spent på resultatene av radiatortestene. Ser det ut som vi får en liten overraskelse på ytelsessiden?

Lenke til kommentar

Takker masse for hjelpen! Må si jeg er litt spent på resultatene av radiatortestene. Ser det ut som vi får en liten overraskelse på ytelsessiden?

 

Bare hyggelig, Tabaqui! Får håpe du får blokkene tette nå da.

 

Hmm, vil jo ikke røpe noe som helst om radiatorer ennå. Dere får nok pent vente til artikkelen er ferdig. :yes:

Lenke til kommentar

hehe.. ENDELIG er jeg ferdig med å lese hele tråden..

var masse bra her, fikk til og med lagt til et av sistatene dine i sitatlista mi.. :grin:

 

men det er en ting som mangler på kjøle blokkene dine..

avataren din, den hadde jo passet strålende fint inn, hvis du får plass til den et sted...

 

når det er sagt, så hadde det vært morsomt oom du fikk forstørret den du har på forumet til en høyde på 80 pixler, så vi ser den bedre.. :)

 

tilbake til kjølimgs prat: tidlig i tråden, så så jeg på sånne lister over hvor godt forskjellige stovver leder varme, og vann kom jo ganske langt ned på den lista. hadde det gått an å ha kobber spon/støv oppi vannet for bedre kjøle-effekt? :hmm:

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

coolkid: Nei, det hadde nok ikke fungert. Derimot ville nok slikt skapt problemer for både pumpe og litt av hvert annet i systemet.

 

Jorneyer: Takk! :yes:

Har dessverre ingen konkrete planer om en peltier-blokk med det første, har vel nærmest blåst meg tom på de ti-tolv TDX-klonene jeg har laget / holder på med å lage.

Prinsippet kan nok helt sikkert brukes på en peltier-blokk også, men da med en utvidet / større kjøleribbe.

En helt annen sak er at det tar svært mye tid å lage en slik blokk, så utifra en økonomisk / tidsmessig vurdering er det lite interessant for meg å lage flere slike blokker, i alle fall på en stund. :no:

Lenke til kommentar

peltier ja..

 

med så stor ribbe som det da må bli...

 

hvordan skal da dyseproblematikken løses? da er det ikke lenger noen fordel med en liten stråle siden varme arealet er såpass mye større..

 

men da kunne vel noe anno gpu(?) blokka di vært noe?

to avlange kammere på hver sin kant, og masse ribber mellom kammerene? til noe slik kunne man jo saktens bare ha masakrert en blade serve kjøleribbe? (U1 heter de om jeg ikkk husker feil)

 

det KUNNE jo ha vært morro da jan..

jeg har jo fortsdatt det 118w peltieret da.. :p

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Ja, hvordan gikk det med lysene da?

 

Får vel som snarest blåse litt liv i denne tråden igjen, har jo vært stille en stund fra min kant.

 

Innimellom har det jo vært etterlyst en GPU-blokk her i tråden. Ettersom jeg nå har fått meg et GF6800-kort med TO hylende vifter, måtte jeg bare til pers.

Hovedårsaken ser du her:

GPU1.jpg

 

Jeg klarte rett og slett ikke overgangen fra vann til luft, ikke minst fordi vifteturtallet steg og sank i takt med GPU-belastninga. Og den kan jo variere titt og ofte.

GPU-kjøleren består, eller rettere sagt bestod av en solid 4mm kobberplate med ikke mindre enn 42 1/2mm tykke kobberfinner!

De lot seg heldigvis fjerne vha noen velrettede drag med baufila, og resultatet kan beskues her:

GPU2.jpg

 

Her har jeg riktignok kommet et stykke lenger i prosessen, ettersom plata er plandreiet, og hull for nok en (hva ellers?) TDX-løsning. Den fungerer jo greit på CPU, så hvorfor ikke GPU? Her er ribba tilpasset og testet på kortet, og klar for lodding:

GPU4.jpg

 

Plexitopp og nipler er også etterhvert tilpasset og montert, det ser vel greit ut?

GPU5.jpg

 

Blokka er foreløpig ikke testet, men jeg våger å tro at den bør kunne skuffe unna GPU-feber´n på en grei måte.

Det kan jeg jo komme tilbake til når alt er på plass! :D

Noen vil sikkert oie seg litt over mangel på vann rundt RAM-kjølerne også, men det får komme ved en senere anledning. Minnet får heller hygge seg med lufta i kabbiset, så lenge!

Lenke til kommentar

Takk, takk! :-)

Joda, jeg vil selvsagt miste noe flow. Bruker fortsatt dyse ja, men nettopp for å redusere motstanden vil den bli 4-5mm bred.

På litt sikt har jeg tenkt å lage en løsning som integrerer kjøling av RAM også, og da velger jeg antakelig en mer "åpen" løsning.

Så dette er rett og slett en foreløpig greie, som er mekka sammen av eksisterende kjøler. Orket jo ikke å vente lenger på å bli kvitt viftestøyen! :p

Lenke til kommentar
Ser det er ett Gainward kort du har, er det ett 6800GT GS ?

 

En kamerat av meg har tilsvarende kort, og det bråker noe helt vannvittig.

 

Men over til poenget, de kjølerene som er på minnet, var de slik når du tok av viftene og kjøleribbene til gpu, eller er det noe du selv har laget ?

Det er i alle fall ikke et GT, ettersom ytelsen nok ikke kommer i nærheten av de "riktige" GT-versjonene. Såvidt jeg husker, kjører GPU / RAM på hhvis 375 / 825 som max.

 

Ja, det bråker! Viftene er riktignok styrt av GPU-aktivitet, og kan vel til nød aksepteres på laveste hastighet. Men de hyler til så fort man scroller ned en side, og det orket jeg ikke å høre på lenger, bortskjemt som jeg er med "lydløs" vannkjøling.

 

RAM-kjøleren er orginal ja, og etterhvert har jeg tenkt å benytte meg av den ferdiglagde alu-skinna som ligger i bunnen av kjølefinnene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...