Gå til innhold

Tvangsforet med svin og alkohol


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-23990

Vel, siden ingen her har forsvart mishandling av fanger til å begynne med... er det ingen som kommer til å forsvare dette heller.

Og det ser ut som det fremdeles er den samme gruppen soldater som gjør alt som foregår.

Lenke til kommentar
Det som er mest skremmende er de lave straffene de som har utført dette har fått. Hadde dette skjedd i USA mot sivile amerikanere hadde det sikkert vært betydlig sterkere straffer (en påstand uten argument ja, kalles magefølelse)

 

Lt. Willam Calley, som hadde kommandoen da amerikanske soldater slaktet 500 sivile i den vitenamesiske landsbyen My Lai satt i fengsel i totalt 4 - fire - år. Gamle, kvinner, barn og spedbarn ble samlet opp i grupper og meiet ned med maskingevær. Voldtekter, nakkeskudd, drap med bajonett - i det hele tatt. Noe av grunnen til at Calley slapp så billig var vel at folk følte han ble en syndebukk for andre høyere opp i systemet. Men jeg sier som aktor sa i rettsaken mot ham; å slakte sivile på den måten kan ikke forsvares, selv ikke om en eventuell ordre befaler dette.

 

Boy2star; Du kan nok se langt etter strenge straffer i Irak.

 

De som er interessert kan lese om massakren og den påfølgende rettsaken her.

Massakren i My Lai (engelsk)

Endret av Antikapitalist
Lenke til kommentar

Forskjellen er at det er krig! Tenk derer hvor vanskelig det er å holde orden på tusenvis av væpnede og jævlig forbannede soldater når de gjennom krigen har utviklet et direkte hat mot "fienden".

 

I slike situasjoner er det lett å definere hvem som tilhører fienden: Alle de som bor i det landet man sloss mot. Det er forskjellen som utgjør skillet mellom fengselsstraff og dødsstraff. Soldater har faktisk rett til å drepe, og samfunnet som satte dem i situasjonen forventer at de skal være i stand til å drepe. Soldatene blir pålagt en byrde, hvis handling "her hjemme" ville føre til langt strengere straffer. En skal også ta hensyn til at dette er et mindretall av okkupasjonsstyrkene som har foretatt disse overgrepene.

 

At mange soldater freaket helt ut i Vietnam skulle da ikke være så vanskelig å forestille seg: Du er i en jungel laaangt hjemmefra. Du vet at det er hissige gulinger overalt, men de er umulig å se fordi de hjemmer seg i buskene, trærne eller fordi de har gravd seg ned. Vietnam-veteranene fikk også veldig dårlig behandling når de kom hjem: Det må være utrolig bittert å slite med den mentale helsen og ha fysiske skader og attpåtil blir sviktet fordi du gjorde plikten din for landet.

 

Under gulfkrigen fant amerikanske soldater pornoblader i irakiske bunkere. Strider ikke dette mot den strenge seksualmoralen til Islam?

 

edit: Jeg forsvarer ikke overgrepene, bare å nevne årsakene. "Alle sier at Jeppe drikker, men ikke hvorfor Jeppe drikker..."

Endret av Manuel
Lenke til kommentar

Å befinne seg i en krigssituasjon er helt klart belastende, men det forsvarer ikke å skyte en 2 år gammel vietnamesisk gutt i hodet med en M-16, slik Calley gjorde. Hvilken trussel utgjør en toåring mot et soldat?

 

Angående Jeppe; jeg ser poenget ditt.

Endret av Antikapitalist
Lenke til kommentar
Med tanke på at muslimer har regler mot å spise svin og drikke alkohol, så er det tortur for dem. Selv om du liker å drikke øl og spise svin. Sett deg inn i andres situasjoner før du kommer med slike utsagn...

Ja jeg sier igjen. Uff så forferdelig.... :roll:

Lenke til kommentar
Uff så forferdelig.....tror jeg går og "torturerer" meg selv litt med en øl nå. Hvis jeg føler meg ekstra masochistisk i morgen skal jeg jammen tvinge i meg noen svinekoteletter også...

Herregud, leker du dum eller bare er du sånn? Håper for Guds skyld det første er tilfellet. :no:

Lenke til kommentar
Uff så forferdelig.....tror jeg går og "torturerer" meg selv litt med en øl nå. Hvis jeg føler meg ekstra masochistisk i morgen skal jeg jammen tvinge i meg noen svinekoteletter også...

Herregud, leker du dum eller bare er du sånn? Håper for Guds skyld det første er tilfellet. :no:

Leker du dum?

Lenke til kommentar
Gjest medlem-23990

Det han prøver å si er at... det kunne vært langt verre.

Ja, disse menneskene ble totalt ydmyket, men de ble ikke "torturert" eller drept. Kledde av de nakne. Hetter over hodet. Ble slått. Stablet i pyramider. Drasset bortover gulvet. Tvunget til seksuelle handlinger.

 

Sammenlign det med "ekte" tortur... så er det ikke så ille.

You know, pisking til blods, elektriskstøt her og der, kinesisk vann tortur, osv.

 

Mange amerikanske senatorer har sammenlignet det som har skjedd i Irak som "hazing" som foregår på universitet i USA. Og ærlig talt, er det nesten helt likt. Den eneste forskjellen er at vi må ta hensikt til kulturen og religionen til irakerene, som gjør at slike handlinger blir mye mer ydmykende for dem enn flest amerikanere.

 

Men alikevel. Langt, langt verre ting kunne blitt utført på disse fangene.

 

boy2star, du kan ikke få dødsstraff i USA for voldtekt, det er ulovlig.

 

Ett år høres kanskje litt lite ut for hva som har skjedd, men det er bare han ene som tok bilder... Han var ikke med på selve handlingene. Han ble gitt ett år for å ha ikke sagt i fra om slike hendelser, og fordi han delvis deltok ved å ta bilder av det hele.

 

Vent til de andre dommene faller før du er så rask med avtrekkeren.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...