Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Rart wlan-problem. 3com router+telenor ADSL


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg satte opp et trådløst nettverk hos en venn her om dagen med en 3com officeconnect 802.11g router. Denne i nettverk med en iBook med airport og en stasjonær pc med en 3com usb wlan-adapter.

 

Før vi satte igang med installasjonen av routeren så sjekket vi ADSL-linjen på to måter.

 

1)Først koblet vi den stasjonære PCen rett på linja lang kabel, installerte det som følger med på CDen fra telenor, med passord og brukernavn og hele greia, og alt fungerte bra.

2)Vi koblet iBooken rett på linja med kabel inn i iBookens LAN-port, uten å installere noe pppoe-programvare. Vi skrev heller ikke inn brukernavn eller passord noen plass. Vi regnet ikke med at maskinen da skulle komme seg på nett, men det gjorde den faktisk!

 

Så gikk vi over til installasjon av router. Dette skjedde uten problemer, og både PCen og iBooken hadde kontakt med router. Så koblet vi ADSL-modemet inn i routerens WAN-port. (Ja vi brukte splitter og koblet alt rett.) Vi konfigurerte routeren til å bruke pppoe og skrev inn rett brukernavn (e-postadressen) og passordet.

 

Routeren klarte ikke å koble seg på Internett. Dette stusset vi på lenge, og fant til slutt ut av vi skulle droppe pppoe og helle prøve dynamisk tildeling av IP-adresse, uten brukernavn/passord osv. Det skal normalt ikke fungere, men gjett hva! Det fungerte helt flott.

 

Jeg sjekket IP-adressen som routeren ble tildelt. Dette var en 10.0.0.x-adresse. Er ikke det noe som brukes lokalt på LAN?

 

Noen som vet hva som egentlig har skjedd her?

 

(Jeg vet det finnes et ubeskyttet wlan med Internettilknyttning i nærheten. Kan det ha noe med det å gjøre? Kan routeren ha knyttet seg til dette wlanet og forsynt seg av Internett derfra? Mener å huske at vi skrudde av airport på iBooken da vi testet linjen direkte på den)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg sjekket IP-adressen som routeren ble tildelt. Dette var en 10.0.0.x-adresse. Er ikke det noe som brukes lokalt på LAN?

Noen som vet hva som egentlig har skjedd her?

Ja, dere har et nytt Online ADSL abonnement som inkluderer en router i modemet.

Denne hånterer alt med PPPoE-oppkoblingen samt deler ut 10.* adresser.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...