Gå til innhold

INFO: Websider til kritikk


Anbefalte innlegg

Grunnet ordet som går på foumet om dagen angående lite seriøse og konstruktive tilbakemeldinger på websider som blir lagt ut for (konstruktiv) kritikk, tenkte jeg det kunne være på plass med en liten pekepinn på hvordan dette kan bedres, og kanskje heve kvaliteten på trådene/innleggene som kommer i denne delen av forumet.

 

 

Til trådstarter:

Vit at du av egen vilje har lagt ut din side/kreasjon for å få tilbakemeldinger fra andre brukere. Dette betyr at du må kunne tåle og ta til deg negativ kritikk på samme måte som positive tilbakemeldinger. Blant en stor og variabel brukermasse kan du ikke regne med at alle har samme mening og smak som deg selv, og hovedpoenget med å poste en side for kritikk er nettopp det å få frem forslag til forbedringer. Om du er uenig med en eller flere brukeres mening, er det dermed ikke sagt at noen av partene har det rette svaret på hvordan ting burde gjøres. Derfor hjelper det ikke noen av partene med oppgitte, sinte eller arrogante svar på kritikk. Vennligst les første setning i dette avsnittet om igjen om det ble uklart. Om du skal argumentere mot deler av kritikken du har fått mot deg, prøv å holde en saklig tone, og bruk saklige argumenter.

 

Legg ved info om ting du allerede er klar over selv som skal endres, ting som ikke er ferdig og ting du selv ikke er fornøyd med – eller selfølgelig ting du er godt fornøyd med.

Om det kan være uklart hva slags side det er snakk om, er det greit å oppgi dette også. (personlig/firma/hobby/klubb osv.)

Det kan være vanskelig å gi kritikk på design som bare er delvis ferdige og som mangler vitale deler for å få en helhet. Ha dette i tankene.

 

For å få et inntrykk av tekstflyt, og hvordan designet faktisk vil se ut med innhold/tekst, anbefaler jeg å bruke Lorem Ipsum i stedet for masse linjer med "tekst tekst tekst tekst tekst" osv.

Tekst bør også presenteres på den måten det faktisk skal se ut i sluttproduktet, tenker da spesielt på antialiasing av tekst blir skrudd av, så lenge det faktisk ikke skal brukes tekst i "bildeformat" i det ferdige "produkt".

 

Og ikke minst: Husk link ;)

 

 

Til ”kritiker”:

Unngå ikke-utflyllende kommentarer som ”Det var bra”, ”Den likte jeg ikke” og ”KJEMPEBRA!”. Det gir egentlig trådstarter lite av hva han/hun var ute etter. Gi beskjed om HVORFOR du liker eller ikke liker det du ser. Om du har forslag til forbedringer, er det alfa-omega at du også får med dette.

 

For all del ikke la deg påvirke av andres meninger. Det er din personlige mening en er ute etter. Det å menge seg med resten kan være lett, men en skal ikke basere seg på andres meninger. På denne måten får trådstarter en ærlig og oppriktig mening som er ens egen.

 

Med ”konstruktiv kritkk” menes seriøse og skikkelige tilbakemeldinger, som sagt, hvorfor du liker/ ikke liker det du ser, samt forslag til forbedringer om du har det.

 

Slike innlegg ser ofte best ut om en strukturerer dem skikkelig. Med det mener jeg at de forskjellige kommentarene kan settes opp punktvis, f.eks med

  • -taggen. Dette gir alle et mye bedre overblikk over det aktuelle innlegget.

Egenskaper, attributer eller element gjerne kan formateres med element, da de markeres bedre og forsvinner ikke like lett i teksten

 

For all del unngå alt som måtte ha med eller ligne på karakterskalaer, så lenge ikke trådstarter absolutt ber om det. Disse har ingenting med et konstruktivt innlegg å gjøre.

 

IKKE anklag noen for ”ripping”/eller plagiat, dersom du ikke har veldig klare bevis på dette. Her skal det trås veldig varsomt. Prøv i alle fall å argumentere både høflig og saklig for din sak. Kom også gjerne med forslag til endringer som kan fjerne likheter mellom trådstarters og det ”utenforstående” designet. Dette kan til fordel tas opp ved hjelp av en personlig melding til trådstarter. Det er ingenting verre enn å bli anklaget for plagiat, dersom man er uskyldig.

Akkurat dette punktet håper jeg det blir slått hardt ned på fra alles side.

 

 

Om noen har ting de synes burde bli lagt til eller endret i dette innlegget, er det bare å gi beskjed.

Endret av PoleCat
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Til ”kritiker”:

Unngå ikke-utflyllende kommentarer som ”Det var bra”, ”Den likte jeg ikke” og ”KJEMPEBRA!”. Det gir egentlig trådstarter lite av hva han/hun var ute etter. Gi beskjed om HVORFOR du liker eller ikke liker det du ser. Om du har forslag til forbedringer, er det alfa-omega at du også får med dette.

En slik artikkel bør holdes på det seriøse planet, samme om du mente det ironisk eller ikke, Yrjan.

Lenke til kommentar
En annen ting: Kutt ut de idiotiske karakterskalaene!!!
For all del unngå alt som måtte ha med eller ligne på karakterskalaer, så lenge ikke trådstarter absolutt ber om det. Disse har ingenting med et konstruktivt innlegg å gjøre.

 

;)

Vet du har nevnt det :yes:

Men ville belyse det ekstra godt pga nylig post i forumet som er

befengt av disse "karakterene"

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 3 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...