Gå til innhold

Powercolor Radeon 9800 PRO problem.


Hermans

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg heter Øyvind Hermans og jeg tror dette er min første topic her ;)

Må bare si at jeg ikke er så flink med modding og slik. Imotsettning til faren min som tar seg av slik for meg. :)

 

Men til problemet.

Jeg har kjøpt Powercolor Radeon 9800 PRO. ( dette http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=120304&cks=PRL )

Jeg tok ut mitt gamle (Radeon 9600 series) og satte i dette, startet pcen og driverene ble innstalert. Men hadde problemer rett etterpå. Skjermkortet var utrolig ustabilt. Skulle starte winamp og skjermkortet klikket. Starte et spill var omtrent helt umulig.

Jeg prøvde å finne ut av dette problemet ved å lese på noen FAQ`s, og fant ut at dette kunne være problemet:

 

"Q: Why my R9800 series VGA card working very unstable ?

 

please check follow setting step by step : driver: please update VGA driver to newest version from our/ATi's website , and you need to remove all other VGA driver in 'add/remove program' before you update VGA driver . setting change : please disable 'fastwrite' feature in section 'smartgart' of ATi advanced display properities . in some case , please try to change the AGP speed from 8X to 4X . power supply : please make sure that your power supply's spec. for 300W output , because this vga card need a stable power out for run a 3d software in heavy load . if possible , please do not share the power cable of the vga card with other device , because some time the vga card will unstable because this device share the power . "

 

Jeg prøvde de forskjellige tingene som stod der , jeg satt ned AGP speeden til smartgart og skjermkortet ble med en gang mye mer stabilt. Jeg måtte selvsagt spille med en gang da, teste grafikken! Jeg var egentlig ganske fornøyd.

MEN , alle kjenner til the gathering, jeg tok meg hele turen fra haugesund i bil til hamar for å delta. (det var verdt det ;) I slike treff har jeg pcen på lengre enn jeg har den på her hjemme. Og merket at skjermkortet ble mer og mer ustabilt etterhvert. Jeg kunne ikke spille Halo mer enn 10 - 15 minutt før skjermkortet klikket helt... samme gjaldt andre spill som krevde endel fra skjermkortet.

 

Det jeg lurer på er hva i heiteste som egentlig er gale? Hva kan jeg eventuelt gjøre med det ? Kan jeg overklokke kortet til "XT" (den guiden var MEGET fristende ) ?

 

Andre Speccs:

AMD Athlon XP2800+

768 MB DDRRAM

AK77 Hovedkort

 

Hjelp! :D Takk på forhånd

Endret av Hermans
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmm.

300 skulle vel være nok med mindre du har mange hardisker og dvd/cd rommer/brennere...

Hvis du har det burde du vurdere og kjøpe ny strømforsyning (PSU)

380 eller 400 watt burde holde i lange baner. bare 1 ting om PSU, jeg andbefaler ikke å kjøpe Q-tec grunnet at de ikke leverer det de oppgir....

Dette kan gi store problemer for noen...

Lenke til kommentar

Mystisk...! Sitter her med en maskin som også har blitt oppgradert med PowerColor Radeon 9800 Pro og etter driver installasjon og reboot så er maskinen totalt ustabil. Etter boot screen henger den seg.. Mistenker driverene for å ikke være helt de beste. Vet enda lite om problemet pga andre maskiner som står forran i køen! To be continued.... :ermm:

Lenke til kommentar

-Fjern gamle drivere:

-Avinnstaller all programvare fra Ati

-Sjekk kontrollpanel-system-enhetsbehandling. Fjern/avinnstaller alle skjermkort her. Restart, gjør det samme igjen, for sikkerhets skyld.

-Fjern evt. gammelt kort

-Sett i nytt kort (følg seff alle bruksanvisninger)

-Start maskina, avbryt Windows´ automatiske ny maskinvare-innstallering.

-Innstaller nyeste driver (fra Ati). prøv alltid offisielle drivere først.

-Restart osv.

 

Bare for å være på den sikre siden, tungvint, men noen ganger nødvendig.

Lenke til kommentar

Sitter med et nytt power color 9800pro kort. Etter mye slit og kaos for å legge det inn har jeg endelig fått opp bilde og dual monitor. Men når jeg tok en siste kikk inn i kabinettet nå kjennte jeg på kjøleribba til kortet. Og den var VARM! Kunne ikke fortsette å holde fingen på lenge. Samme gjalt for baksiden av kortet! Er det normalt? Frykter noe er seriøst galt med det! Ati's egne drivere melder om at de ikke finner noe ati kort i oppstarten. Bruker UltraMon for å få ulikt bilde på de forskjellige skjermene.... hmm

Lenke til kommentar

Ja, de blir veldig varme. Jeg har montert på en Zalman heatpipe pluss Zalman-vifta istedetfor den originale kjøleren, og selv denne schvøre heatpipen blir ganske varm under bruk. Men kortene skal jo tåle varmeutviklingen på standardkjøleren. Hvis det blir noe varmeproblem for deg, bør du sjekke om vifta på skjermkortet går, noe PowerColor har hatt problemer med, men rettet opp for lenge siden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...