Gå til innhold

Tabel eller css?


Anbefalte innlegg

Jeg har fulgt med på dette forumet en stund nå, og legger merke til at det er flere som sier at skal du style en web side, så hold deg unna tabeller. Jeg holder for tiden på med å sette meg grundig inn i dette med web sider og oppbygging, da jeg er lut lei å spørre andre om slike småting.

 

Når det gjelder dette med styling av en websiden og hvorvidt man skal bruke tabeller eller ikke, hva er så galt med dem? Lager de et dårligere utseende eller? Jeg må si at jeg er usikker på hva man mener når man påstår at tabeller ikke er smart å bruke.

 

Det skal legges til at jeg ikke er noen erfaren web designer, langt fra proff og har lært meg det meste selv, så bær over meg om jeg kommer med håpløse uttalelser :blush:

 

Når det gjelder dette med css, er jeg tilhenger av dette med å lage ett eget css og linke dette til alle sidene jeg har laget i stedet for å implementere dem direkte i koden. Dette mener jeg gir det sikreste resultatet og er det enkleste ved senere redigrering av utseende.

 

Om noen kan forklare meg hvorfor jeg ikke skal bruke tabeller når jeg vil lage en "Kul" hjemmesiden, ville jeg blitt veldig takknemlig.

 

Er det bare jeg som er av denne oppfatningen at tabeller er en fin greie? hehe

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det går fint an å lage en hjemmeside som ser pen ut med tabeller. Men sett deg ned og tenk litt på koden din. Hva hvis det kommer en person med en browser som ikke takler bilder whatsoever. Eller hva med en browser for blinde, som leser opp innholdet. Hvordan tror du det vil fungere? Prøv og å sette deg inn i koden til en kamerat som har en stor side med tabell layout - det er komplett umulig.

 

Det er altså ikke i utgangspunktet snakk om utseende, men semantisk riktig kode og økt brukervennlighet. Det og det faktum at CSS basert design faktisk er mye enklere enn å drive og knote med tabeller

Lenke til kommentar

Tabeller har da absolutt sin plass i hjemmesider.

Nemlig som tabeller som viser data på en grei og strukturert måte.

Og på akkurat samme måte vil det være dumt å bruke div til å erstatte tabeller til å for eksempel liste opp en tabell på 10*100 felter. Tabell til layout er derimot bare vanskelig.

Selvfølgelig vil det være vanskeligere å bruke div en tabeller for en som ikke kan div men som har lang fartstid på tabeller. Men i lengden vil han og kunne tjene på og lære seg div.

Css mener jeg skal gå i ekstern fil med mindre det er veldig veldig lite.

Det blir enklere for deg å redigere. Det blir lettere for fyren som leser gjennom kildekoden din.

 

Veldig kort fortalt mine meninger.

Lenke til kommentar
Css mener jeg skal gå i ekstern fil med mindre det er veldig veldig lite.

[...]Det blir lettere for fyren som leser gjennom kildekoden din.

Uenig. Ofte trenger man å se CSS sammen med HTML for å se sammenhengen. Men jeg er fortsatt enig i å bruke eksterne stilark

Lenke til kommentar

Enig at man må se de begge, en div uten css har jo fint lite mening og utseende.

Men mener at med en normalt stor css fil, som gjerne kan bli på en del linjer, vil det være lettere å se på to dokumenter, slipper å scrolle konstant opp og ned.

Men er kanskje litt smak og behag hvordan man liker å se det.

Lenke til kommentar

Når noe av argumentene for å bruke css fremfor tables, er at det ved senere anledning skal bli lettere å redesigne, og da ofte med å gjøre forandringer i css-fila.. såå.. å da ha cssen i hvert enkelt dokument vil jo igjen gjøre det nesten like tungvint som før å oppdatere sider.. ;) (såfremt man da ikke bruker serverside programmering, men det var ikke en "issue" i eksemplene som ble gitt nå... ;) )

Lenke til kommentar
Alt for vant med å poste i PHP forumet, tar det for gitt at alle bruker da server side for å gjøre ting enklere :roll:

Uansett så vil det å ha ting i eksterne stilark bare medføre en linje med kode ekstra per side. Og du kan redigere alt fra et stilark. Så i utgangspunktet er det vell lettere uansett.

ehm, en linje ekstra med link til CSS eller mange linjer ekstra med internt stilark..? Tenk overføring - KB...

Lenke til kommentar

Tabeller er til for å strukturere lister, statestikk, og andre ting som har sin plass i en tabell å gjøre. Tabeller er _ikkje_laga_for_ å bygge sider i - det er imot tabellane sitt bruksområde!

 

CSS basert layout går stort sett i at folk setter sammen sidene sine med <div>'s og bruker CSS til å bestemme korleis dei skal sjå ut, kor dei skal vere plassert osv osv..

 

Derfor - ikkje bygg sidene dine i tabeller, og lær det feil vei. Stort sett "alle" har gått veien fra tabeller til div's. Igrunn burde den første delen fjernast, og alle burde gå på div's med en gang, og heller lære seg dette bedre i utgangspunktet.

Om du skal få problemer med sidene dine (som du selfølgelig bygger UTEN tabeller) er det igrunn berre å spørre her på webdesign forumet! :)

 

Relevante linker:

 

http://css.absentvoid.com <= Sjølkomponert side, grunnleggande CSS (hittil)

http://www.w3schools.com <= En fin plass å lære HTML og CSS

http://www.w3.org <= Står en god del om webstandarder

 

*Puh, langt innlegg*

Lenke til kommentar
Alt for vant med å poste i PHP forumet, tar det for gitt at alle bruker da server side for å gjøre ting enklere  :roll:

Uansett så vil det å ha ting i eksterne stilark bare medføre en linje med kode ekstra per side. Og du kan redigere alt fra et stilark. Så i utgangspunktet er det vell lettere uansett.

ehm, en linje ekstra med link til CSS eller mange linjer ekstra med internt stilark..? Tenk overføring - KB...

Tror du misforstå til hvilken side det innlegget heller ;)

(Det heller vell egentlig ikke, heller vell så mye at det har falt over for lengst til den rette siden)

 

Edit: Etter at du har lært css så noenlunde er dette en av de absolutt mest nyttige linker på nettet: alistapart

Endret av Findus
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...