Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Vel...dette er min alle første worklog...og dette med å poste bilder riktig har aldri hvert min sterke side...men jeg skal prøve å få det til å godt jeg kan... :blush:

 

Uansett....jeg skal her ta min kjære miditower Black Mist og male det sort innvedig pluss å innstalere vannkjøling. Jeg har unnagjort et par målinger og unnagjort at dette blir traaaangt....men det skal gå...fordi jeg sitter her allerede med pumpe ([Eheim 1046), raddis (Evo 120), tank (Aquacomputer Titan). Bare så det er klart...

 

Ok...day 1: vi starter med å fjærne ALT av innhold:

smal%20(7).JPG

 

og legger alt på et bord...for her skal det nemmelig kuttes.... :dremel:

smal%20(4).JPG

 

Deretter tar vi mål (jeg målte opp etter grillen til EVO 120)...dvs først kliner vi på med maskeringstape...så markerer vi med tusj...

 

smal%20(9).JPG

 

Aller først tok jeg å drillet hullene som vist....så tok jeg å drillet "starthull" for black&deckeren min....( Brukte et "T118A" stikkblad fra Bosch for metall hvis noen bryr seg..Har brukt det flere ganger, og ingen knekker eller blir sløve...de funker fifint...anbefaler de! :thumbup:)

smal%20(10).JPG

 

Tanken ble det litt verre med. Siden outputen på tanken er på siden passer det dårlig med slanger (dvs...jeg har tesha ut og jeg får konstant slangeknekk grunnet skarpe vinkler...)får pønske ut noe... :hmm:

Endret av Prnkstr
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tanken ble det litt verre med. Siden outputen på tanken er på siden passer det dårlig med slanger (dvs...jeg har tesha ut og jeg får konstant slangeknekk grunnet skarpe vinkler...)får pønske ut noe...

 

Hva med å bruke kobberbend som du kjøper hos rørleggeren? Fåes i ale aktuelle dimensjoner og vinkler. 8, 10 og 12mm, 30, 45 og 90grader.

Lenke til kommentar
Hva med å bruke kobberbend som du kjøper hos rørleggeren? Fåes i ale aktuelle dimensjoner og vinkler. 8, 10 og 12mm, 30, 45 og 90grader.

Har funnet en annen løsning som jeg arbeider på allerede...regner med å bli ferdig med den om maxs en time eller no... ;)

Lenke til kommentar
Spennende, stå på!

 

Offtopic: hvor mye utstyr holder den raddisen til? hvism an skal ha kjøling av gpu, nb og gpu, burde man på for storebor, evo 240?

 

Mvh,

Haakon

Hm...det kommer nok litt ann på hvor mye du er villig til å¨la viften din suse på tror jeg...men jeg regner med å kjøle ned skjermkortet senere også...men i første omgang tar vi bare for oss psu...

 

Anyway....arbeidete som en gal i dag :D Middagen ble en bit av et pizzastykke...så når jeg er ferdig med å poste dette tar jeg meg fri resten av kvelden....(desuten må jeg vente på at malingen skal størkne...)

 

Som nevt hadde jeg litt plassproblemer...løsningen ble å henge opp tanken i taket, istedenfor å ha den i front hvor den da ville tattopp de siste to ledige 5 1/2 plassene...

 

Så jeg målte opp....og begynte kuttingen....

smal%20(12).JPG

btw...brukte samme metode å kutte her som jeg gjorde på hullet til raddisen....

 

Etter å ha planlagt litt mer...og funnet ut at en vifte ville skjære med inntaket til tanken (stress :ermm: )så dro jeg en ny finesse....om du gjetter deg til hva disse skal være for godt for så....hehe...da har du for mye fritid...uansett....har ikke sett noen som har tatt denne løsningen før....men skrik ut hvis du synes jeg plagierer... :laugh: (ikke det at jeg kommer til å bry meg noe særlig :p )

smal%20(11).JPG

 

Bildet av kabbiset etter vill kappping av toppen...

 

smal%20(13).JPG

 

Jeg skulle uansett male innsiden sort da jeg følte for å få hele kassen i samme fagre istedenfor plain metal inni og sort utenpå....så på igjen med maskeringstape (etter en grundig vask og støvsuging av metallspon seff...)

smal%20(14).JPG

smal%20(15).JPG

Maling er påført både inni og på toppen (grunnet en tidligere TG skade og en drill som gikk litt beserk.... ;) ). Uansett....den står nå til tørk resten av kvelden...(dvs..sprayer på et lag til før jeg legger meg). Og i morgen ventes selve monetringen tror jeg...(med mindre det kommer enda flere uforusette problemer... :roll: )

 

Uansett....God kveld... :thumbup:

 

En annen ting...jeg gadd ikke pusse kantene på første og andre hull da begge disse blir dekket over av griller og plater....de 2 hullene derimot er fifififnpusset... ;)

Lenke til kommentar

Vel...hvis slangene til tanken skulle komme opp der så måtte jo tanken stå opp ned...og vinduet til tanken ville da pekt ned inn i kabinettet....så nei....ikke helt ritkig, men ikke langt unna heller....

...og fargen på vannet blir Bluemotion siden jeg allerede har 4x30cm uvlys og uvled til tanken+uvIDE flatkabler...Har lagt på det siste strøket med maling...så om en til to timer begynner selve monteringen...skal poste nye updates da..

Lenke til kommentar

Vel....malingen er nå ferdig tørket og monteringen er igang...

Vi starter med å fjerne prosessorviften....

smal%20(16).JPGsmal%20(17).JPG

...for å så sette å¨festene til kjøleblokken. Vi benytte oss her av de fire hullene rundt hovedkortet da selve plastikkfestene på sokkelen har lett for å brekke hvis de utsettes for for mye stress som ved en tung vannfylt metallklump.

 

Så monterte jeg selve vannkjølingen med slanger og det som værre er...jeg vet at slik jeg har satt det opp ikke er ideelt riktig siden man egentlig burde gå fra pumpe til raddis og så til evnt. de elementer man ønsker å kjøle ned da pumpen avgir seg litt varme....men det er såpass lite at jeg greier meg... ;)

smal%20(18).JPGsmal%20(19).JPG

 

Bildet av tanken....systemet står nå på mitt 24 timers lekkasje test...selv om jeg har stor tro på at alt er meget så tett, og har ikke hatt noen problemer med dette før...tviler på at jeg gidder å vente 24 timer, så mest sannsynlig blir det bilder senere i kveld med uvlys på som lyser fett opp...

 

Et par bilder om hvordan den ser ut nå....

smal%20(20).JPGvanblokken...

smal%20(21).JPGsmal%20(22).JPG

Endret av Prnkstr
Lenke til kommentar

FOr det første....det gikk bare ann å montere raddisen slik...men det ser fett ut så jeg tenker jeg beholder det slik.

 

Dret i å kjøre 24 timers lekasjetest....kjørt siden i dag morges og ikke en anntydning til lekkasje. Alle slangene sitter som ett skudd og det er heller ingen luft igjen i systemet... :yes:

Tempen ligger sånn med viften på 2/10 rundt 30C ved stadard bruk, dvs filmer osv...men den kan fett kjøre uten vifte i rundt 3 timer nå...men da stiger også tempen sakte da...har framleis litt eksperimentering igjen når det gjelder temp. Men med en overklokken cpu så er det bare forvente at det utvikles noe varme...

 

Her er et bilde med lys på...må si jeg er litt fornøyd... :cool:

smal%20(23).JPG

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...