Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Ang. tittelen: Ja jeg vet at det ikke akkurat er en stresskoffert, men jeg syntes det hørtes så stilig ut ;)

 

Dette blir en low-budget mod, altså bruke minst mulig cash.

 

Som de fleste har jeg et tonn med gamle pc deler liggende, og har i lang tid planlagt å bygge eget kabinett. Planen har vært å bygge kabinett i plexi, men siden det er ganske dyrt her jeg bor så har det kun vært i tankene.

 

I dag når jeg ryddet på "rote rommet" (hvor vi har gamle maskiner, skrivere, o.l.) på jobb så kom jeg over denne lukket.jpg

 

apen.jpg

 

Den må jo være perfekt å montere en pc i tenkte jeg (ja jeg vet det er gjort før, men jeg syns det er så stilig)

 

Her ser dere noen bilder hvor jeg prøver hardware for å se om det passer.

 

hw1.jpg

 

hw2.jpg

 

hw3.jpg

 

Som dere ser så jeg plass nok. Jeg har tenkt å kjøpe en slot-in dvd fordi det blir bedre/lettere en en cd-rom med tray. (Hvis noen har en slot-in cd/dvd spiller som dere ikke bruker kjøper jeg den gjerne for en billig penge) En annen ting jeg skal lage er en koblingsboks, istede for å ha masse kontakter på siden av kassen så skal jeg bare bruke en kontakt med mange pinner/ledere og lage en koblings boks

 

Noe slikt

kobling.jpg

 

Kom med forslag til hva jeg bør gjøre for å få en unik mod ;)

Endret av phoen|x
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jeg synes du burde rigge det til sånn at når du skal bruke den, så åpner du den opp og setter i en svær kabel som går til koblingsboksen. du kan jo evt fjerne koblingsboksen, og bare ha et panel inni for kabler. men uansett hva, så bør du legge plexiglass over innmaten, med viftehull her og der. seff med et snacksy kontrollbord for noen par styling greier(les: katoder/leds)...

Lenke til kommentar

Som dere sier så blir problemet å lage minst mulig hull. Jeg trenger minst en vifte, til PSU'en. Jeg trenger også en kable/plugg med 44 ledere (Skjerm, Lyd, TV-ut, USB, Mus, Tastatur, Power og Eject til cd-rom), jeg må innom rote-rommet i morgen å se om jeg finner en slik kabel. Mulig jeg må kutte litt ned på funksjonene til koblingsboksen hvis jeg ikke finner dette.

 

Hvor bør jeg montere viften, i toppen eller på siden av "kabinettet"?

Lenke til kommentar

F-r-e-d-r-i-k: Hardwaren som står i nå er: Asus P2B, 256MB SD-ram, P2 400MHz, Seagate 8GB 5400 RMP (harddisk fra en xbox), PSU er jeg litt usikkert på men tror det er en 240W (har strippa vekk kabinettet til PSU'et). Jeg har kjørt samme oppsett (bortsett fra hd) i et vanlig kabinett uten vifte på CPU og det er stabilt (har stått som mp3 boks). Det er jo ikke akkurat de varmeste komponentene.

 

Novec: Har faktisk tenkt litt på det er mulig å bruke en IDE-kabel. Eneste som kan få problem ang. støy/forstyrrelser må være skjermen. Bruker en slik I/O-adapter i hovedmaskinen min og der blir alle signalene overfør gjennom en tykk kabel, er ikke plaget med støy på lyden.

 

Jeg fortalte pappa om prosjektet, han syntes at kofferten var "for fin" til å lages hull i, så han lurte på om jeg ville bytte koffert med han.

 

Slik ser kofferten han vil bytte med

 

nykasse.jpg

 

nykasse2.jpg

 

nyhw.jpg

 

Jeg sa jeg skulle tenke på det. Egentlig var min koffert finest, så jeg tror ikke jeg blir å bytte. Jeg likte heller ikke det merket som var fremme på kassen.

 

 

 

Angående montering av vifte grillen så blir jeg å kappe av skrufestene og lage hullet såpass lite at grillen akkurat går inni og lime den fast. Hvis jeg monterer den i lokket så lakker jeg den svart. Viften limer jeg fast.

 

Edit: Må nok montere viften i lokket fordi det er ikke plass til 80mm grill på siden

Endret av phoen|x
Lenke til kommentar
Dette blir smooth case! :cool:

Hvis du ikke vil ha viftehull i siden kan du kansje sette bein under kassa,

og lage hull under?

Det der merket kan du ta av, eller lakke det og fikse din egen logo på det.

Det merke blir ikke noe problem fordi jeg blir å gå får min koffert, som ikke har et slikt merke.

 

Lage hull gir ikke god nok kjøling for PSU'et, uansett så blir vell maskinen å stå på høykant så grillen blir å vises uansett.

Lenke til kommentar
Hva med å putte en (tynn) skjerm eller noe slikt inni toppen, samt tastatur og slikt oppå hwen. Skikkelig go gammel action/sci-fi koffert. (Stor rød knapp.) :-D

 

Hadde ikke det vært tøft?

Hadde et slikt prosjet jeg også, men fikk aldri råd til flatskjermen så jeg solgte prosjektet til en som hadde.

maskina var en P3 850MHz med 512Meg ram 40GB disk og 16x Slot-In

 

Lage plate over HW hvor enn bygger inn ett tastatur og demonterer en trackball mus som man monterer inn så kan du få ett skikkelig proft bygge,

åpner kofferten så har du skjerm tastatur og mus klart, luftehull til psu og slikt kan jo lages i denne platen da man jo har kofferten åpen ved bruk.

 

Vurderer å begynne på nytt slikt prosjekt så snart lønna kommer inn.

 

Til trådstarter! Go5It!! Kan bli veeldig bra dette, men det er en god ide å ha tegninger og klare planer over akkurat hvordan du vil ha det, for det er lett å skeie ut etter hvert som en kommer på nye ting etter att enn har gått i gang(snakker av erfaring, med flere mer eller mindre mislykkede mod's).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...