Gå til innhold

En fyr som selger OpenOffice på QXL...


bazzo

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

om det er på kanten eller ikke får nesten qxl bestemme...

 

den personen som legger inn bud vet kanskje ikke om mulighetene til å laste det ned osv..

 

Har sett datablader komme med open office ogsål, og mange av de gode bladenen koster mer enn det han tar for å brenne+sende

Lenke til kommentar
Har sett datablader komme med open office ogsål, og mange av de gode bladenen koster mer enn det han tar for å brenne+sende

Når du kjøper slike blader så betaler du ikke bare for DVD/CDen (og moms til staten) av det beløpet, men også for bladet og det som det koster å produsere artiklene og hele den mølla der. Så det er ikke sammenlignbart.

 

Det eneste som kan sies til hans forsvar er at QXL er en nettauksjon hvor hver enkelt budgiver har det hele og fulle ansvar for hvor mye penger de vil gi for noe som i prinsippet er gratis.

Lenke til kommentar
Når du kjøper slike blader så betaler du ikke bare for DVD/CDen (og moms til staten) av det beløpet, men også for bladet og det som det koster å produsere artiklene og hele den mølla der. Så det er ikke sammenlignbart.

Det er sant, men ofte så koster jo utgaver som har med CD laaaangt mer enn de to-tre kronene i ekstrautgifter de får ved å trykke CD'en + eventuelt dyrere frakt pga vekt, så at de indirekte tjener på å distribuere gratis programvare er jeg ganske sikker på.

Endret av Shimano
Lenke til kommentar

Jeg tror flere bør lese hva som faktisk står i GPL lisensen til OpenOffice, før man beskylder folk for å drive med svindel.

 

GNU GENERAL PUBLIC LICENSE

Version 2, June 1991

Copyright © 1989, 1991 Free Software Foundation, Inc. 675 Mass Ave, Cambridge, MA 02139, USA. Everyone is permitted to copy and distribute verbatim copies of this license document, but changing it is not allowed.

 

 

Preamble

The licenses for most software are designed to take away your freedom to share and change it. By contrast, the GNU General Public License is intended to guarantee your freedom to share and change free software--to make sure the software is free for all its users. This General Public License applies to most of the Free Software Foundation's software and to any other program whose authors commit to using it. (Some other Free Software Foundation software is covered by the GNU Library General Public License instead.) You can apply it to your programs, too.

 

When we speak of free software, we are referring to freedom, not price. Our General Public Licenses are designed to make sure that you have the freedom to distribute copies of free software (and charge for this service if you wish), that you receive source code or can get it if you want it, that you can change the software or use pieces of it in new free programs; and that you know you can do these things.

 

Dette er da vel heller ikke noe nytt? Det finnes drøssevis av folk som selger linux-distribusjoner, og tar betalt for å brenne og distribuere (ja, programvare som følger med CDer sammen med PC blader havner i denne kategorien). Det faktum at denne personen kun tar 39 kroner for tjenesten, gjør at man har enda mindre grunn til å reagere. Vil bare råde dere til å tenke dere litt om før dere spammer QXL med klagemail...

Endret av Mr_Snuffles
Lenke til kommentar

Hei

 

Det folk reagerte på var at han ikke opplyste i annonsen at dette var et gratisprogram og at han gjør dette som en tjeneste til de som ikke har linje til å laste det ned selv (iallefall det jeg reagerte på).

Men det har han nå opplyst på sin annonse , etter at folk sendte han emailer, så saken er vel ute av verden...

 

Rscue

Lenke til kommentar
Men må man ikke ha et enkeltmannsforetak eller AS for å drive salg i Norge??

 

Jeg bare lurer, rett meg hvis jeg tar feil... :dontgetit:

nei.. det han driv med kan vi kalle hobbyvirksomheit.. du kan få inn opp til eit vist beløp på hobbyen din uten å betale avgifter til staten.. men viss du får inn masse peng, blir det litt på kanten

Lenke til kommentar

Skjønner ikke hvorfor denne tråden ble startet i det hele tatt. Det er jo fullt lovlig, og folk med dårlig linje kan få linux servert i posten for en billig penge.

 

Synes trådstarter burde tenke seg litt om før han/hun henger ut noen på et forum.

Endret av yNx
Lenke til kommentar
Men dere - refererer han til GPL og at det kan lastes ned gratis da? Det må han vel.... Hvis ikke.. dadadadaaaaa.. (da er det iaff umoralsk)

Det eneste han er forpliktet til er å gjøre det mulig for kjøperne å skaffe seg kildekoden også, til en rimelig sum. Han legger den ved på CD-en (som han opplyser om), så det er ikke noe problem.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...