Gå til innhold

Landet vi virkelig på månen?


uranus

Anbefalte innlegg

Dette er andre gang jeg har hørt om lærere som har vist disse "dokumentarene" i timene og brukt dem i undervisningen. Hva verre er, i begge tilfellene har lærerne, så vidt jeg vet, ikke tatt opp argumentene mot disse teoriene, som faktisk er naturfag, som lærerne er betalt for lære bort. Jeg vurderer å gå videre med dette på en eller annen måte, men jeg er ikke sikker på hvordan. Forslag?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Dette er andre gang jeg har hørt om lærere som har vist disse "dokumentarene" i timene og brukt dem i undervisningen. Hva verre er, i begge tilfellene har lærerne, så vidt jeg vet, ikke tatt opp argumentene mot disse teoriene, som faktisk er naturfag, som lærerne er betalt for lære bort. Jeg vurderer å gå videre med dette på en eller annen måte, men jeg er ikke sikker på hvordan. Forslag?

Vel, de er faktisk snakk om samme lærer.

 

Men bare slapp helt av, de er en yrkesfaglig linje, så de er ikke så veldig seriøst. Dessuten var filmen egentlig bare ment for morro skyld. Noe som den var helt til jeg begynte med litt reserch på nettet.

Lenke til kommentar
Er vi sikker på at vi snakker om samme lærer da?

Ja.

 

Men for all del, selv om han ikke tror vi landet på månen kan han vel vere en god lærer. Sjønner jo godt at de ikke passet så bra inn i undervisningen. Men som jeg sa isted, så er de lite seriøst med tanke på att vi går på yrkesskolen og mest sannsynlig aldri vil få bruk for naturfag i de hele tatt.

 

Jeg vet konsekvensene og kan trygt si att dette er overdramatisert. End of discussion.

Lenke til kommentar

Spiller det egentlig så stor rolle om "vi" har vært på månen eller ikke? Det eneste vi er sikre på er jo at folk har jo klart å skyte opp hauger av satelitter som hjelper oss i hverdagen, og de får i bane rundt jorda hele tiden. Hvis du tror på det så kan du vel også tro at noen har landet på månen? Hvis du ikke tror på det så la vær da vel. Jeg tror ikke livet MITT blir totalt omeltet hvis det en dag blir kjent at ingen har vært på månen, men det er vel heller lite sannsynlig at det skjer.

Lenke til kommentar

Jeg mener det er svært viktig at slike konspirasjonsteorier og løgner ikke sprer seg eller blir tatt seriøst. Hvis folk skal velge å ikke tro på noe, kan de ikke heller begynne å se på religion med disse «kritiske» blikkene sine?

 

Jeg liker rett og slett ikke at folk ikke tenker selv, og bare sluker alt de blir fortalt.

 

Forresten heter det vi uten anførselstegn. Og vi kommer til å vende tilbake.

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

jeg så en dokumentar hvor de intervjuet niel armstrong og alle de. og sa til dem at de skulle love med biblen og sånn at de landet på månen. men de sa nei. okei, det er en ting at de ikke vil gjøre sånt. men da de sa at de kunne på mange tusen dolar og gi til fattigdom og sånn hvis de lovte at de hadde landet på månen, så bare begynte de og kaste dem ut av huset og sånn.

 

jeg greier ikke ro at de har landet på månen etter alle filmene jeg har sett osv. men verden er sånn. at slike ting må gjøres. fake månelanding osv. men jeg tør ikke si det til noen at jeg ikke tror på det. fordi da tenker de kanskje på meg om en sånn lett å overbevise osv.

 

jeg vet ikke. og jeg håper at i fremtiden, så blir det en offisiell greie, akkurat som dette med kennedy og alqaida osv.

Lenke til kommentar

det med hvem som drepte kennedy. magic bullet osv. at det var regjeringen som fiksa det. fordi man skulle fortsette å være redde for kommunistene. og med alqaeda er mye av det samme. at usa hadde sammarbeidet med alqaeda 11.september. for at man skulle være redde for terrorister.

 

jeg vet ikke det med månen og jeg liker uansett å tenke på at vi har landet der.

Endret av Gjest
Lenke til kommentar

det er du som har sett for mye hollywood film. det er jo snille mot slemme ikkesant? Poenget mitt med det med månen er at det er umulig å vite det. og jeg vil ikke diskutere politikk med deg her.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Hvis læreren din viste en konspirasjonsvideo til klassen så er det svært uansvarlig og lite gjennomtenkt. Jeg ville tatt opp denne saken videre. Slike videoer er svært manipulative og ensidige. FOX-videoen er et perfekt eksempel. De få gangene det kommer en negativ kommentar har de bare tatt med et kort klipp hvor kritikeren uhm-er og ehm-er og sier noe generelt negativ om konspirasjonsteoriene. Det finnes derimot meget spesifikke og logiske forklaringer på ALT som brukes som «beviser» på at månelandingen var arrangert, men disse forklaringene glimrer med sitt fravær. Det er bra at du faktisk fulgte oppfordringen fra begynnelsen av filmen og sjekket rundt på egenhånd.

 

Læreren din burde ta et ekstrakurs i kildekritikk ..

men hva HVIS det var fake. Barna lærer på på tv vanligvis at man landet på månen osv. så hva er så galt med å vise en annen teori. kanskje den dokumentaren er bare tull. men det er kanskje månelandingen også.

Lenke til kommentar
Mythbuster hadde nettopp ett program hvor de testet ulike myter om månelandingene. De testet flagget som beveget seg, opplyst astronaut som står i skyggen, markante fotspor og bevegelser/løping på månen.

Alle mytene ble "busted" da de klarte å forklare alt og det stemte.

 

Her er innslaget for dem som er interesserte...

 

Del 1 (Fotavtrykket)

 

Del 2 (Det svevende flagget)
Lenke til kommentar

jeg er skråsikker på at vi landet på månen.. konspirasjonsteorier er til for å rote med hodene våre og de er ment for å overbevie.. konspirasjonsteorier om religion og 11 september er faktisk ganske logisk slik som zeitgeist, men sånt tull om at vi ikke landet på månen tror jeg ikke noe på dette er en av de største handlingene i menneskets historie, ikke ødelegg det med vår. dessuten så plantet de en sånn laser dings der oppe som var til for å måle eksakt langde til månen, og den er der oppe..

Lenke til kommentar

Zeitgeist er bra. Men mange misforstår den og tror det er bare masse konspirasjonsteorier samlet, men det er egentlig en film hvor man skal lære om mennesket og fremtiden og hva vi gjør verden til. Her sett den tre ganger.

 

Har tenkt litt på dette med månelandingen nå. Egentlig så burde ikke lærerene vise det til barna. Ikke fordi det ikke er sant. Det vet jeg ikke og det vet ikke læreren heller. Men folk er lett å overbevise. Spesielt ungdom. Og ihvertfall hvis man har med spennende musikk osv sånn som på disse filmene. Uansett om det er sandt eller ikke. Så er det slik det skal være. mennesker skal ha landet på månen. Det er menneskenes ting. man kan tro hva man vil. men ingen kan vite. det er lett å fake det og overbevise hele verden. og det er lett å motbevise det på en liten film. Og det er nok en god grunn for begge deler, men det spiller ingen rolle. Verden blir ikke bedre av at masse ungdom tror at månelandingen er feil. Selvom mange ting er blitt gjort gjennom histoiren som vi ikke vet om osv.

 

Dette innlegget ble kanskje litt rotete, siden jeg egentlig ikke vet hva jeg tror. og det på på grunn av slike filmer. sånn går det.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...