Gå til innhold

Hvordan få æ ø å på Engelsk tastatur


Anbefalte innlegg

Har en utvekslingselev i klassa, og han skulle hatt mulighet til å skrive æøå på den bærbare dataen. Hvordan burde jeg gjøre det? Går utifra at han vil ha ca det samme oppsettet på tastaturet som han har fra før, men at det er noen kapper som byttes med æøå, f.eks de som sitter der æøå er på norske tastatur.

Engelsk (australia) oppsett på tastaturet

Endret av Zyrex_
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
i værste tilfelle:

 

æ: alt + 145

ø: ö

å: alt + 134

 

Æ: alt + 146

Ø: Ö

Å: alt + 143

Evt dette nødsfallet: (om han f.eks bruker skole-PC'er med strenge begrensninger på hva man kan konfigurere selv) Send han en mail med bokstavene æøåÆØÅ og be han kopiere og lime inn for hver bokstav.. Slitsomt, men det fungerer og man slipper å huske ASCI-II kodene (de som "enden" nevner).

Lenke til kommentar
Be sullikene kjøpe inn et nytt norsk tastatur da. De må jo fatte at han faktisk trenger det.

Man trenger jo egentlig ikke nytt tastatur. Det holder med å stille inn tastaturet til å væe norsk versjon så får man alle de norske tegnene når man vil ha det. Utenlandske tastaturer fungerer like bra med norsk oppsett som norske tastaturer selv om de trykte tegnene på tastene ikke stemmer helt over ens med hva som er innstillt.

Lenke til kommentar
Vil det med andre ord si at man ikke trenger å bekymre seg over å kjøpe laptop med amerikansk tastatur? Blir det like funksjonabelt og enkelt og bruke?

Riktig!

 

Tastaturene fungerer elektrisk på nøyaktig samme måten. Eneste forskjellene er hvilke tegn som er malt oppå plast-tastene og hvordan windows er stilt inn til å tolke hvilke knapper som tilhører hvilke tegn. Det er dette språk-innstillingene til tastaturet er.

 

Selvfølgelig er det mest praktisk om tastaturet stemmer over ens med innstillingen, men det er ingen hindring å bruke en annen innstilling om man ønsker det. Noen velger også å ha oppe språkinnstillingen som egen knapp på startlinjen så man raskt kan skifte mellom flere språkinnstillinger. Dette er særlig praktisk om man veksler ofte på å bruke engelskspråklige og norske programmer.

Lenke til kommentar

Sitter selv på en laptop fra England med Engelsk(UK)-layout på tastene. Jeg har satt opp norsk tastatur, da blir alle spesial-tegn helt feil i forhold til hva som er malt på tastene, men siden jeg aldri ser ned på tastaturet alikevel, er det ikke noe problem, fordel å være god i touch da...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...