Gå til innhold

Norske K-FOR soldater og hundedrap


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg vil påstå at skikkelig måte kan f.eks være ett skudd = den visse død.

Ikke tømme glock'en i mageregionen, ta seg god tid, sikte litt, så sette nådeskuddet i hodet som vi var vitne til.

 

Bikkje i bånd. Ett skudd. Ned.

 

Bikkje på jorde et skudd med mp5. Ned. Bort skyte flere skudd.

 

Ser du en sammenheng her mellom en slakter og soldatene?

 

En annen ting. Den gang man skjøt dyr hos slakteren (innbiller meg at det er andre metoder i dag), så skjøt man ikke på 50 meters avstand en okse eller gris i full sprang. Man foretok skuddet under kontrollerte former for å forvisse seg om den sikre død allerede ved første skudd.

 

 

For det første. Et viktig poeng. Dette var ikke hos slakteren.

For det andre. Ku og gris har blitt tamme, dette var villhunder.

For det tredje. Du har aldri vært hos en slakter skjønner jeg.

Lenke til kommentar

Vi slaktet lam hjemme så sent som på 80-tallet ved at bestefar plasserte dem mellom knærne og kakket dem i skallen med hammersiden av øksen. Da døde de umiddelbart, men sprellet (dødskramper...) gjorde de såklart lenge etterpå.

 

Elgen jeg skjøt da jeg var seksten år sprellet i minst to, kanskje tre minutter etter at den var død. Den døde heller ikke på første skudd. Dyr gjør sjelden det om du ikke treffer direkte i bunten med nervetråder som går langs ryggmargen.

 

Høner og andre fugler løper rundt etter at du har kappet av dem hodet.

 

Min far og kompisene hans flådde og gjorde opp elg og andre dyr i garasjen hjemme.

 

Dette var, og er delvis fremdeles, helt normale ting for barn å se på landet i Norge.

 

Har byfolk helt mistet kontakten med røttene sine...?

 

Edit

 

Faderen var avholdsmann, så vi drakk ikke blod av elg blandet med 96 %, men kompiser av meg, med andre fedre og andre tradisjoner, drakk karsksup, også på 80 og 90-tallet. Dette er gammel tradisjon. Barbarisk...?

Endret av baldviking
Lenke til kommentar
Say no more.

Du setter alltså dyr høyere enn mennesker.

I noen situasjoner så gjør jeg faktisk det ja.

Takk til deg.

Diktatoremner til høyre, de normale til venstre takk.

Hehe, morroklumpen :p

 

Det eneste jeg har kritisert er uprofesjonaliteten, og i noen tilfeller ondskapen, til disse soldatene. Og da peker jeg spesielt på avlivingen av hundevalpene. Jeg har selv vært med på å avlive kattunger med gevær (jepp, jeg har masse familie på landet), og da var det ett skudd og de var døde. Disse soldatene skal være topptrente, og skal da være i stand til å utføre ordre på en bedre måte en det de gjorde. De var jo helt elendige til å skyte...

 

Og jeg mener fremdeles at i enkelte tilfeller så kan dyr være like mye eller mer verdt en mennesker. Det er ikke dermed sagt at jeg er autoritær eller gal... :thumbdown:

Lenke til kommentar
Kanskje de var stressede, overarbeidete? Kanskje de generelt levde under stort press med våpen i et krigsherjet område? Kanskje de var redde for hundene? Å le er en typisk menneskelig reaksjon for å få bukt med angst og stress...

Overarbeidete og psykisk ustabile soldater skal ikke sendes ut med våpen, da er de nemlig farlige.

Dette er hundevalper som er noen få dager gamle, så de var neppe redde for dem.

Lenke til kommentar
Soldater i en krigslignende situasjon er nesten alltid overarbeidete og psykisk ustabile. Kompis var lastebilsjåfør, kjørte lik til en massegrav, sov, kjørte flere lik til en massegrav, sov, så på TV, spiste potetgull og drakk Cola, kjørte en ny haug med lik til en massegrav. Han drømmer om lik i massegrav fortsatt.

Desverre er nok dette en realitet ja. Men det burde ikke, og skal ikke, være slik.:no: Nå må det jo sies at det er en liten forskjell på å kjøre bil og det å håndtere våpen. Selvfølgelig er det farlig å kjøre bil når man er i en sånn situasjon, men våpen er vel hakket mer farlig.

Lenke til kommentar

Jeg vet faktisk ikke hvorfor akkurat disse soldatene oppførte seg som de gjorde. Oppdraget virker rimelig klart, desimere hundebestanden generelt og bekjempe rabies spesielt. Jeg har forsøkt å beskrive hva som kunne få dem til å handle slik de gjorde (stress, frykt et.c...).

 

Generelt beskriver kompiser og eldre slektninger av meg, som har vært i krigslignende situasjoner i uniform, at de satte pris på dyr og aldri skjøt etter dem, men heller delte av rasjonene sine med dem siden nærværet av dyr fikk trykket til å letne bittelitt. Dette gjelder fra bestefar som var okupasjonssoldat i Tyskland i 1946, mens det fremdeles ble skutt tilfeldig fra ruinene nattestid, til kompiser som har tjenestegjort i Libanon, Bosnia og Kossovo.

Lenke til kommentar

Men hvorfor i all hverden filme det? Det var i tillegg lagt til musikk, noe som tyder å at dette skulle være underholdning. Greit, de gjør en jobb, de er soldater, men de trengte absolut ikke filme det. Da tyder det på at noe er galt.

 

Musikken i filmen tyder også på det.

Endret av T.F.T
Lenke til kommentar
Men hvorfor i all hverden filme det? Det var i tillegg lagt til musikk, noe som tyder å at dette skulle være underholdning. Greit, de gjør en jobb, de er soldater, men de trengte absolut ikke filme det. Da tyder det på at noe er galt.

 

Musikken i filmen tyder også på det.

Musikken i filmen var lagt på etterpå, det var latteren og... Dette ifølge 2 soldater som var med på oppdraget.

Lenke til kommentar

Dette er da ikke noe nytt. I flere av de landene hvor man opererer med FN styrker er løshunder ofte i større flokker blitt et kjempeproblem. Kjenner folk som har tjenestegjort i både Kosovo og Libanon som har hatt oppgave med å fjerne slike flokker.

Hundene opptrer aggresivt, angriper andre dyr og i noen tilfeller barn og overfører smittsome sykdommer.

 

At opptakene som er vist imidlertid virker noe suspekte kan jeg være enig i...

 

 

Hundeeier.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...