Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Telenor setter opp hastigheten!


Anbefalte innlegg

jupp, opresterud har rett.. ping ER hastigheten på linja.. dette med båndbredde har egentlig blitt feilprofilert som "hastighet". jeg prøver meg likegod med med en metafor jeg og.

 

Og jeg bruker vannrør. desto høyere trykk du har i vannrøret desto raskere transporteres vannet, kan sammenlignes med ping på sett og vis.

Hvis trykket er konstant er det bare en mulighet for å øke mengde vann pr.tidsenhet, og det er å øke diameteren på vannrøret, det vi kan sammenligne med båndbredde.

 

bruker man da to vannrør med samme hastighet til å fylle to 100liters akvarier vil vannrøret med størst diameter fylle karret raskest. For sluttbrukeren vil det da falle naturlig å si at den største rørledningen er "raskest" selv om den egentlig bare leverer mer pr. tidsenhet. hastigheten på vannet er jo den samme.

Jeg er fullt klar over at jeg har hoppet over en skokk med parametere her som innvirker på ping og kapasiet på XDSL, men jeg ville bare prøve å klargjøre dette med hastighet og kapasitet.

 

 

Og jeg håper også at Telenor setter opp båndbredden snart.. spesielt på opplastningsiden, men jeg er enig med de som mener Telenor nok hadde markedsført dette med langt høyere kneløft enn det som til nå er tilfelle(altså ingenting pr.dags dato)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Og jeg håper også at Telenor setter opp båndbredden snart.. spesielt på opplastningsiden, men jeg er enig med de som mener Telenor nok hadde markedsført dette med langt høyere kneløft enn det som til nå er tilfelle(altså ingenting pr.dags dato)

Jeg vil heller tro at Jara setter opp hastigheten på sitt produkt noe som vil berører alle kundene som leier seg inn der inkl Online.

Dog så håper jeg at de lar 384 bli igjen i og med det finnes endel som bare kan få denne hastigheten.

Lenke til kommentar

Men hvis ryktene som har kommet skal vise seg å være sanne, så virker det ikke som de gjør noe med selve hastighets kategoriene de har tilgjengelig i sentralene. 2048/256 linja finnes jo allerede i Telenor sitt system, og bla. BlueCom tilbyr denne. Det Telenor ser ut til å gjøre er kun å skifte litt rundt på hvilke hastigheter som hører til hvilke abonnementstype.

Lenke til kommentar
jupp, opresterud har rett.. ping ER hastigheten på linja.. dette med båndbredde har egentlig blitt feilprofilert som "hastighet". jeg prøver meg likegod med med en metafor jeg og.

Å si at PING ER hastighet på nettet blir en definisjonssak. Ping gir en pekepinn på latency, eller forsinkelse, i nettet og ikke på reel hastighet. Over fiber f.eks er hastigheten lik lysetshastighet.

 

Ping er per def. ett diagnose verktøy for nettverk, som blir brukt for å sjekke om en host adresse eller en ip-adresse er operativ. Den gir som sagt også en pekepinn latency...

 

:)

Lenke til kommentar
Det Telenor ser ut til å gjøre er kun å skifte litt rundt på hvilke hastigheter som hører til hvilke abonnementstype.

Tja, vi får se hva som skjer.

Kan jo være at alt flyttes opp et hakk fra Jara sin side også eller at 1024 blir den laveste hastighet, det jeg er helt sikker på er at jara ikke kan fortsette med dagens hastigheter særlig mye lengre. Men allt er jo reine spekulasjoner uten noe fakta så den som lever vil se.

Lenke til kommentar

Hehe, d er kanskje å ta litt hardt i... Men alle som støtter Telenor når d gjelder deres prispolitikk, og måte å markedsføre seg selv støtter monopolisme... Selvom de kanskje ikke skjønner d selv.. Da tenke jeg spesiellt på foreldre, som ble nevnt tidligere, de som velger d "billigste" bb abonnementet, og syns d er like greit å ha abonnement samme sted som de har tlf...

Hvis man har 2-3 pcer, og 2 av de er på gutterommet, så er nok sannsynligheten for online gaming ganske stor, og da blir ikke 30 gb mnden så mye allikevel :)

hvis vi sier 9 kb/sek inn/ut i en hel mnd... da kommer du opp i 30mb på en time, og 20 gb på en mnd, men hvem sitter vel online så mye...? (meg?) :dribble:

Overdrivelse kanskje, men du har ikke akkurat så mye til overs hvis du har en pappa som bruker internett, og 2-3 unger som er aktiv online... :) Kan være at regnestykket er feil, har ikke peiling på matte, og gjorde d ikke selv :p hehe...

Hvis du samtidig skal laste ned demoer, ehe, for de som er interessert i spill, evt trailere og slikt. Da kommer du LETT opp i 30 gb i mnden... Jeg sitter selv og laster litt småplukk av og til, og jeg ligger på et gjennomsnitt på rundt 40-50 gb i mnden... Har NGT (alpha) 1mbit, med sucky 256kbps ut... :thumbdown:

Tenkte jeg skulle bestille bredbånd fra BKK. De har begynt å levere 2048/448 adsl i mitt område :D Hvis jeg er heldig, så klarer jeg kanskje å få opp en cs server, som er brukbar for 5 vs 5 i clanmatcher...

Lenke til kommentar

Jeg har ikke noen tro på dette. Saken er den at telenor ikke har lov til å konkurrere på pris....tro det eller ei. Hvis de skal foreta en slik oppjustering uten å endre prisene vil de jo gjøre akkurat det.

 

Men nå skal man jo aldri være for sikker. Vet ikke om begrensningene på antall Gb/mnd gjør noe med denne "ikke-lov-til-å-konkurrere-på-pris"-tingen

Lenke til kommentar
Så opphengt dere er i uthastigheter...

Bare så dere vet det så har Avidi kommet med symmetriske linjer. Først ute er Molde. Og uthastigheten er opp til 2048Kbps ut. Og prisen er  +97,- uansett hastighet.

Skal også komme til de andre byene om ikke lenge.

Hva? Hvor finner du informasjon om det? Selv har jeg hatt avidi i en god stund nå, og jeg har ikke hørt så mye som et pip om et slikt tilbud.

Beklager treg tilbakemelding, har ikke vært så mye på denne tråden.

Jeg vet fordi jeg jobber der, vi har ikke sendt ut noe matriell der det ikke er klart enda. Det er kun Molde pr idag.

Neste som får symetrisk er Oslo (oppgradering pågår), og bytte av plattform skjer snart i Bergen og Tromsø (22 eller 23 mars om jeg ikke husker feil i farta). Disse vil også da få samme tilbudet.

 

 

PS: Avidi har skiftet navn til Canal Digital Kabel-tv (plagsom langt spørr du meg).

Lenke til kommentar
Drit i og skriv fjortis!

Hvem skrev fjortiss?

 

Tror nok det ordet poppet opp i hodet ditt helt av seg selv. Lurer på hvorfor :laugh:

 

Neida, skal ikke kødde med deg. Vil bare si at jeg er både enig og uenig med de fleste her.

 

Telenors billigste abonnement er jo kjempebra for de som kun bruker internett til f.eks nettaviser, mail og for å søke på enkelte ting en gang i blant. Men for de som bruker internett aktivt, vil det være ett klart bedre valg å gå for en annen leverandør om det er tilgjengelig i det aktuelle området.

 

Jeg bruker NGT, har 2Mbit linje og sammen med mine room-mates bruker jeg nok opp en god del GB i måneden. Sier seg selv at vi tjener stort på ett abonnement uten begrensning. NGT-linja er stabilt som ett fjell, kjapp, kundeservice har jeg hatt behov for én gang og også det gikk bra. Hatt NGT i ett par år nå, og har ennå ikke opplevd nedetid.

Lenke til kommentar
Drit i og skriv fjortis!

Hvem skrev fjortiss?

 

Tror nok det ordet poppet opp i hodet ditt helt av seg selv. Lurer på hvorfor :laugh:

 

Neida, skal ikke kødde med deg. Vil bare si at jeg er både enig og uenig med de fleste her.

 

Bah!

 

Men det jeg med det var og slutte og skrive f eks D istendenfor DET.

Men men :)

Lenke til kommentar
Med alle disse ryktene svirrende på nettet er Telenor nødt til å være klar over spekulasjonene. Jeg vil herved innstendig be Telenor om å gå ut offisielt og avkrefte / bekrefte ryktene. Lar forøvrig være å slenge drit mot Telenor da jeg er fornøyd med produktet, har 1024/256, på IT avisens speedo test har jeg aldri hatt under 1030!

 

:green:  :dribble:  :green:  :dribble:

hehe, har 730 på en 704(etter tweaking av internett innstillingene på maskna)

Grunnen for den farten er at telenor har lagt til ca +20% på linjene, det har ikke bluecom gjort(selv om de sier det har gjort det) har aldri vært over 1933 på min 2048/256. Så eg bytter om ikke de kan fikse kabbasitets problemene etter kl 1700.

ITavisen.no speedometer resultat: Nedlastingshastighet: 1047 kbit/s.

Fyfanden eg begynner å bli lei av bluecom.

Lenke til kommentar

En ting som er litt rart nå, i går når jeg lastet ned på Kazza stusset jeg på hastigheten, den lå plutselig stabilt på 120Kb/s.

Tenkte bare det var tilfeldig, men så ligger jeg på 120/150 på Dc i dag også...

Litt pussig...

men men..

Tok testen på Itavisen og den stod fortsatt på 730.

Lenke til kommentar
Grunnen for den farten er at telenor har lagt til ca +20% på linjene, det har ikke bluecom gjort(selv om de sier det har gjort det)

Dette er gjort hos Telenor Networks så alle som leverer over dette utstyret stiller helt likt i så måte.

Hva er forklaringen til BC på den lave hastigheten?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...