Gå til innhold

Trenger hjelp til ny mobil


Lynx

Anbefalte innlegg

Kjøpte en Nokia 6600 fra Telehuset (firmaavtale) forrige mandag. Etter å ha vært nødt til å lade den 5 ganger på under ei uke byttet jeg den inn i en ny telefon mandag denne uka (Fikk beskjed om at det var problemer med ladekretsen på enktelte 6600'er).

Etter å ha ladet telefonen i ca 16 timer første gangen må jeg nå legge den til lading allerede (under 2 døgn). Jeg veit at kapasiteten ikke er på topp før du har ladet batteriet fullt og tømt det helt et par ganger, men jeg synes dette virker veldig dårlig. (Den første holdt 2, 1, 1, 2 døgn etter ladingene, med normal bruk.

Da det i tillegg er en ødelagt pixel i displayet (discopixel, blinker grønnt :-P) vurderer jeg å bytte inn denne oxo.

Er batterikapasiteten så dårlig på N6600, eller har jeg bare vært veldig uheldig 2 ganger. Er det noen annen telefon jeg heller bør satse på? Liker egentlig 6600, og må ha bluetooth og "stor" fargeskjerm (og selvsagt GPRS, surfe på laptopen via mobil på 115kbps er digg :-) )

Er Siemens SX1 noe å satse på? Store forskjeller?? Begge er jo Series 60 OS, er de ikke??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du sier ikke noe om hvor mye du bruker telefonen, eller hvordan du bruker den. Surfing via GPRS med 6600'en tilkoblet via Bluetooth til en laptop er hvertfall en strømsluker... :D

 

 

Ikke glem at 6600 sluker strøm.... med stort strømslukende TFT fargedisplay, Bluetooth osv osv... husk, den har bare et 850 mAh Li-ion batteri. (Li-ion batterier er ikke nødvendig å lade i 16 timer)

 

Så om du får 2 dagers bruk ut av batteriet, så er ikke det så verst, om du bruker telefonen ganske mye. Bruker du den lite, holder det nok opptil 5 dager. Har du i tillegg dårlige nettverksforhold så tærer det også ganske kraftig på batteriet.

 

Nokia 6600 kunne med fordel vært levert med et kraftigere batteri... et 1500mAh-batteri ville nok gjort susen... SX1 hadde også hatt nytte av det :D

Lenke til kommentar
(og selvsagt GPRS, surfe på laptopen via mobil på 115kbps er digg :-) )

..... bortsett fra at 6600 har GPRS klasse 6, hvilket vil si at max. teoretisk nedlastingshastighet er 64,2 kbps :yes:

6600 er i likhet med mange andre profftelefoner en trebåndstelefon. Dette muliggjør bruk av telefonen på andre siden av Atlanterhavet, noe som er en fordel om man reiser mye til Amerika. Telefonen har også HSCSD som tillater overføring av data i høy hastighet. GPRS er også på plass, og Nokia har gjort et stort sprang, kvittet seg med klasse 6, og hoppet opp til klasse 10. Dermed har man nå 4 tidsluker ned og 2 ut.

 

N6600 Har klasse 10 :p

 

Jeg ville iallefall IKKE satser på SX1 pga tastaturet, men hvis du tror at du kan klare å bruke noe slikt så er det ikke noe spesielt dårligere valg kanskje utenom skjermen..?

 

Min N6600 holder iallefall i en ca 3 dager, kommer ann på hvor mye jeg bruker den. Men pga batteritypen så kan du jo bare kladdlade så mye du vil og egentlig bare drite i om batteriet ikke er helt utladet. Så jeg lader min hver gang jeg kommer på det, en gang annenhver dag eller noe :)

Lenke til kommentar

Fulgte bare anvisningen fra butikken på førstegangslading jeg. Selv Li-ion batterier skal vel fylles og tømmes et par ganger før de oppnår maksimal kapasitet?

 

Så en N6600 skal ikke nødvendigvis holde mer enn 2 døgn hvis jeg ringer et par 3 ganger om dagen og har et bluetooth handsfree sett koblet til hele tiden??

Noen som veit om det vil komme høykapasitetsbatterier etterhvert? Nokia hadde jo det til telefonene sine før iallefall...

 

Og når det gjelder surfehastighet; For å være ærlig, jeg har ennå ikke målt hastigheten, jeg har bare sett "koblet til med 115kbps" i en popupboks når jeg har forsøkt å koble meg til. Om dette er reellt eller bare noe som driveren spytter ut veit jeg ennå ikke...

Lenke til kommentar
Noen som veit om det vil komme høykapasitetsbatterier etterhvert? Nokia hadde jo det til telefonene sine før iallefall...

 

Det var nok ikke bedre batterier før, men pga. at 6600 har en STOR tft skjerm +++ brukes strømmen opp ganske fort.

 

Syns ikke det virker så gærent om din 6600 må lades annenhver dag, min m55 må jeg lade hver 3-4 dag ;)

Lenke til kommentar
... i denne stygge lille boksen (dessverre) ...

Hvordan telefon har du da? En stygg T610?

 

Godt vi alle har forskjellig smak da :)

 

Synes min 6600 er helt grei jeg... skal innrømme at den så litt feit ut med en gang, men det er mer et synsbedrag pga. hvordan de har trukket "rammen" rundt displayet ned til å omfatte hele tastaturet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...