Gå til innhold

Hjelp, skjermen sender strøm gjennom datamaskinen!


Zamoht

Anbefalte innlegg

Da jeg skulle plundre med noen kontakter bak på toweret mitt, fikk jeg blutselig en stikkende føelse på underarmen. Det viste seg at dette var strøm som ble sendt gjennom skjermkabelen og inn i toweret. Strømmen forsvant når jeg tok ut strømkabelen til skjermen.

 

Skal dette skje? Eller er dette et resultat av at jeg ikke har jordet kontakt til min datamaskin?

 

Ble litt redd nå jeg..

Endret av Zamoht
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg må ærlig talt si at jeg aner ikke om dette er en defekt eller hva...

 

Men, det virker jo særdeles usansynlig at en skjerm skal kunne gi deg støt på den måten. Kan ikke tenke meg at folk med f. eks. pacemaker kunne ha noe godt av et slikt støt, selv om det var forsovidt mildt da. (Lurer på hva som hadde skjedd om du var i kontakt med jord...)

 

Hadde vært forsktig om jeg var deg. Ikke gøy om skerjmen ender opp med å svi av skjermkortet ditt, eller hele maskinen.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Det er sannsynligvis en feil på skjermen din, slik at spenning havner der hvor det ikke skal være. Slik skal det naturligvis ikke være, uansett om du er koblet til jordet stikk eller ikke.

 

Det som skjer er at når du ikke har koblet i jordet kontakt er at strømmen går igjennom kroppen din og til jord, i motsetning til når du kobler til jordet stikk. Strømmen tar minste motstands vei, og jordforbindelsen har mye lavere resistans enn en menneskekropp. Så da merker du ikke noe ved berøring.

 

Inntil videre bør du kun bruke jordet uttak, men det er åpenbart at det er en feil på en komponent (sannsynligvis skjermen). Denne feilen bør du finne og rette, ect. bytte ut komponenten snarest, da det faktisk kan være farlig.

Lenke til kommentar

Jeg mener det slett ikke er åpenbart at det er feil på utstyret. Har vært mange tråder om dette emnet. Det er en "feature" med nettfilter, det sitter en Y-kondensator der som sender litt strøm til jord. Det er ikke helsefarlig.

Spesiellt når man hører folk som sier at de får strøm av å ta på skjermglasset, så må man jo begynne å lure. Det er folkeskolelærdom at glass er blant de beste isolatorer som finnes. Og nettopp derfor blir det oppladet av statisk elektrisitet.

 

Men at det er bra å bruke jordet kontakt, det er det ingen tvil om.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...