EC Skrevet 27. januar 2004 Skrevet 27. januar 2004 Vannkjøling er som kjent den beste kjøleløsningen. Men enn om vi fjerner vannblokken og lar vannet jobbe direkte på kjernen? Vår nye medarbeider, Erik Nilsen, tar saken. Les mer i artikkelen.
Goebbels Skrevet 27. januar 2004 Skrevet 27. januar 2004 vært kjekt om alle bildene "funket". ellers særdeles artig lesning
Bateman26 Skrevet 27. januar 2004 Skrevet 27. januar 2004 Whoptiwoop..Endelig noe litt mer extremt... Sjefsbra greier
Raider Skrevet 27. januar 2004 Skrevet 27. januar 2004 Veldig bra detta har vi venta på lenge . helt konge men plexi? jaja lett og forme.
Prelude Skrevet 27. januar 2004 Skrevet 27. januar 2004 linken på framsiden som skal lede til spodesabode er lett 'bugga'. http://www.overklokking.no/prosjekter/dire...spodesabode.com, hadde det ikke vært litt enklere med http://www.spodesabode.com isteden?
karamba Skrevet 27. januar 2004 Skrevet 27. januar 2004 Godt prosjekt! Jeg er jo ikke så erfaren med slikt, så jeg uttaler meg jo på et noe tynt grunnlag, men vil ikke effekten kanskje bli bedre om vannet får flere utganger? Jeg vil tro av bildene dine at det vil bli en noe kaotisk vannstrømming med ditt design. I en kjøleblokk vil man vel ha god turbulens, men her er vel noe av poenget at vannet skal fort bort etter at det har truffet kjernen? Hva med å prøve to eller flere exiter for vannet? Går det kanskje også an å skjerme resten av prosessoren (det som ikke er selve kjernen) med silicone f.eks? ..siden man ikke er sikker på hva vannet vil gjøre med den? Igjen, supert prosjekt! Fortsett!
Tjohei Skrevet 27. januar 2004 Skrevet 27. januar 2004 Hva med å redusere volumet i kammeret over kjernen? Det vil vel forhindre at lunkent vann blir liggende igjen over kjernen og ikke kjøler så godt...? Eller, kult prosjekt.
genesis Skrevet 27. januar 2004 Skrevet 27. januar 2004 overklokking.no = overklokking og det at en kan forstørre bildene er praktisk
DrErling Skrevet 27. januar 2004 Skrevet 27. januar 2004 nice! Det er slike artikler vi vil lese! Nyskapende, om ikke revolusjonelt så hvertfall *litt* anderledes enn mainstream. DrErling
pertm Skrevet 27. januar 2004 Skrevet 27. januar 2004 Bra artikkel. Min første tanke når jeg leste dette var at CPUen kan jo begynne å ruste, men når jeg tenkte mer på det innen det skjer er det vel på tide å bytte ut CPUen uansett fordi det har kommet noe raskere. Gleder meg til å lese fortsettelsen.
hakrist Skrevet 27. januar 2004 Skrevet 27. januar 2004 (endret) Et par stalltips angående plexi: 1. Puss kantene først med fint smergelpapir (>1000). Hvis du så varmer opp kantene med varmluftpistol eller liknende så blir kantene helt jevne og blanke. Dermed så slipper man den stygge matte kanten. 2. Vanlig silikon fester dårlig på plexi, så det er potensielle muligheter for lekasjer over tid. Plastkompaniet i oslo har egnet silikon for plexi. 3. Epoxi er ikke det beste limet for plexi. Det fester dårlig og kan (hvis du er uheldig med valg a lim) reagere med plasten. Bruk en eller annen form for acryl-basert lim for å lime samme flere flere plexi-deler. Slikt lim "smelter" sammen plexi-glasset. Resultatet er en jevn skjøt som blir nesten usynlig. Igjen så er plastkompaniet i oslo en ypperlig kilde til slikt lim. Endret 27. januar 2004 av hakrist
Koffe Skrevet 27. januar 2004 Skrevet 27. januar 2004 Supre saker . Dette kaller jeg vannkjøling. Gleder meg til del 2.
Erik J. Nilsen Skrevet 27. januar 2004 Skrevet 27. januar 2004 Godt prosjekt! Jeg er jo ikke så erfaren med slikt, så jeg uttaler meg jo på et noe tynt grunnlag, men vil ikke effekten kanskje bli bedre om vannet får flere utganger? Jeg vil tro av bildene dine at det vil bli en noe kaotisk vannstrømming med ditt design. I en kjøleblokk vil man vel ha god turbulens, men her er vel noe av poenget at vannet skal fort bort etter at det har truffet kjernen? Hva med å prøve to eller flere exiter for vannet? Går det kanskje også an å skjerme resten av prosessoren (det som ikke er selve kjernen) med silicone f.eks? ..siden man ikke er sikker på hva vannet vil gjøre med den? Igjen, supert prosjekt! Fortsett! Skrevet 27/01/2004 : 07:32 Hva med å redusere volumet i kammeret over kjernen? Det vil vel forhindre at lunkent vann blir liggende igjen over kjernen og ikke kjøler så godt...? Eller, kult prosjekt. Ja, det stemmer det du sier. Selve vannkammeret er ikke stort større en selve kjernen og høyden i kammeret kan ikke bli stort mindre uten å skape for stort mottrykk i systemet. Det er ca 5mm klaring rundt kjernen, og jeg fant ikke noen tegn til at vann eller luft ble hengende igjen noe sted i blokken. Det er også så stort trykk på vannet som treffer kjernen at lite av det blir hengende i "veien" noen gang før det blir sugd ut. Når det gjelder å ha ha to utganger et dette rimelig "bortkastet" siden det ikke er nok vanngjennomstrømming etter blokken at det ville være en hensikt. Den ene utgangen gjør mer en god jobb. Men det kan som du sier skape litt mer balanse i vannstrøømen i blokken. Men skal ta å undersøke dette litt mere når jeg lager neste revisjon av blokken. Takker for alle gode ord -P-
Gjest Slettet-xQBEIgcH Skrevet 27. januar 2004 Skrevet 27. januar 2004 Veldig bra prosjekt! Skal bli interessant å se hvordan det utvikler seg videre! Hvordan tror du/dere det vil påvirke kjøleeffekten ved å øke trykke på vannet? Evt, som det er nevt før her, å lage en mer direksjonal vannflyt over kjernen?
funkweb Skrevet 27. januar 2004 Skrevet 27. januar 2004 Sinnsykt og herlig lesing... lykke til i del 2.
Anders Leipsland Skrevet 27. januar 2004 Skrevet 27. januar 2004 Har ikke fått lest hele artikkelen enda, men hvem er Erik J. Nilsen?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå